Dobrý den, mám problém s paměťmi ram, jelikož windows mi ukazuje, že mám 8 GB, ale hry využívají a ukazují v konzoli, že využívají jen 4 gb, nevíte čím by to mohlo být? Problém nastal po reinstalaci windowsu, mám windows 7 ultimate 64bit, ram 8GB Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition a základní desku mám MSI FM2-A55M-E33. Děkuji za odpověď.
//PET5: Přesun do podsekce
Problém s RAM
- Pomrdanc
- Nováček
-
- froxic
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s RAM
Hry jsou z 95 % 32bitové aplikace a pro ty platí jistá omezení, co se týče alokace RAM. Pokud se nepletu, tka 32bitová aplikace, ať už je to hra nebo cokoliv jiného, dokáže maximálně využít 2 GB RAM. Takže je možné, že pokud nemáš moc otevřených aplikací najednou, tak paměť nepřesáhne celkovou hladinu 4 GB.
K tvému problému konkrétně, uvádíš, že máš 8 GB + 4 GB RAM, což by mělo být celkem 12 GB. Taková hodnota by se měla ukazovat i ve Windows. Pokud se ti ukazuje pouze 8 GB, tak to znamená, že deska nerozeznala ten 4 GB modul ve slotu. Zkusil bych proto tento modul dát do jiného slotu.
Další věc co neuvádíš je ta, jestli máš iGPU nebo nikoliv. Jestli ano, i iGPU si ukousne něco z RAM.
K tvému problému konkrétně, uvádíš, že máš 8 GB + 4 GB RAM, což by mělo být celkem 12 GB. Taková hodnota by se měla ukazovat i ve Windows. Pokud se ti ukazuje pouze 8 GB, tak to znamená, že deska nerozeznala ten 4 GB modul ve slotu. Zkusil bych proto tento modul dát do jiného slotu.
Další věc co neuvádíš je ta, jestli máš iGPU nebo nikoliv. Jestli ano, i iGPU si ukousne něco z RAM.
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- Pomrdanc
- Nováček
-
Re: Problém s RAM
špatně jsem vysvětlil omlouvám se, mám 2x4gb, sloty jsem kontroloval kontroloval jsem přes CPU-Z, jde o hru league of legends, chtěl jsem streamovat, což jsem dělal předtím a nebyl problém, ale najednou po reinstalaci se hra seká.. Mohl by být problém v tom, když zapnu streamovací program změní se schema na windows 7 barevné schéma?