GeForce 340.52 WHQL

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

GeForce 340.52 WHQL

Příspěvek od _Jesper_ »

Download the Nvidia GeForce 340.52 WHQL driver as released by NVIDIA.

The new GeForce Game Ready driver, release 340.52 WHQL, allows GeForce owners to continue to have the ultimate gaming experience. With this release, GeForce gamers can take advantage of GameStream technology to stream their favorite PC games to the new SHIELD tablet or SHIELD portable. In addition, this Game Ready WHQL driver ensures you'll have the best possible gaming experience for Metro: Redux and Final Fantasy XIV (China). We have a discussion thread open on this driver right here.

Game Ready

Best gaming experience for Metro: Redux and Final Fantasy XIV (China)
SLI Profiles

Upgrade your rig with a second NVIDIA GeForce GTX GPU to activate SLI, the multi-GPU technology of choice for gamers. With intelligent scaling and industry-leading multi-GPU anti-stutter technology, NVIDIA SLI is the smoothest, most effective way of increasing frame rates by up to 2x.

GeForce 340.52 WHQL introduces the following profiles and profile changes for leading games like Battlefield: Hardline, Dark Souls II, and WildStar:

3DMark SkyDiver Subtest – added profile
Battlefield: Hardline – added profile
Dark Souls II – updated SLI profile, added NVCPL HBAO+ profile
Divinity: Original Sin – added profile (download via GeForce Experience)
Elder Scrolls Online – added profile
GRID Autosport – added profile (download via GeForce Experience)
LuDaShi Benchmark - added profile
WildStar – updated profile to support 32-bit .exe
3D Vision Profiles
3D Vision profiles

GeForce 340.52 WHQL introduces a few new 3D Vision profiles for stereoscopic 3D gamers, too:

Banished – rated “Good”
BioShock Infinite: Burial at Sea – rated "Excellent"
Krater – rated “Good”
Additional Details:

Installs PhysX System Software 9.13.1220
Installs HD Audio 1.3.30.1
Installs new GeForce Experience 2.1.1

GeForce Experience 2.1.1 Release Highlights

Overall
Improves GeForce Experience and ShadowPlay stability
Improves driver download connectivity
Fixes an issue where GeForce Experience cannot be resized

GameStream
Updated on-screen controls for GameStream
Improves quality of service and security

DriverVer:

Driver 340.52 is r340_00-144, DriverVer = 07/02/2014, 9.18.13.4052
Driver 340.51 is r340_00-143, DriverVer = 07/02/2014, 9.18.13.4051
Driver 340.46 is r340_00-128, DriverVer = 06/22/2014, 9.18.13.4046
Driver 340.43 is r340_00-116, DriverVer = 06/12/2014, 9.18.13.4043
Driver 337.91 is r337_41-10, DriverVer = 05/21/2014, 9.18.13.3791
Driver 337.90 is r337_00-191, DriverVer = 05/20/2014, 9.18.13.3790

Pisem z mobilu a z nejakeho dovodu mi to sem nechce vlozit link , najdete to na www.guru3d.com
AMD Ryzen R7 9800X3D | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA ASUS ASTRAL RTX 5080 OC 16GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: GeForce 340.52 WHQL

Příspěvek od Hladis »

Hmm nevidim zadny zasadni opravy chyb.....mno podivam se na ne.

Edit//Teda moc toho neresi. Valley stále neopraveny......
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Driver mi vesměs funguje, zdá se mi že zase vylepšili kvalitu záznamu shadowplay, začíná to bejt už celkem použitelný. Co se ale posralo (a nevim jestli to má souvislost s driverem) je 4K. Používal jsem 4K oversmapling, a s timhle driverem jakmile se na ploše přepne do 4K, nastane blackscreen, nepomohl ani revert na starej driver či čistá instalace driverů, tak bacha. Zvláštní je, že ve 3D 4K oversampling stále funguje OK, ale jakmilse se přepne na plochu, při aero black screen hned, bez něj asi po 5 sekundách. Ne výtuh, ale prostě černo na tom monitoru, dělá to jak přes VGA tak přes HDMI.
Doom4
Nováček
Nováček

Příspěvek od Doom4 »

Hmm, s nejnovějším ovladačem mi přestal fungovat Shadowplay. Když se pokouším natáčet video, tak tam mám zelený puntík přeškrtlý červenou linkou. Nevíte, co s tím? Předtím všechno fungovalo. Dokonce jsem zkoušel nahrát předešlé ovladače a vrátit Gefore Experience o verzi zpět, ale neustále mě to nutilo, abych si nainstaloval nejnovější verzi Experience, nebo to vypnul ... :sad:
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Na GTX 460 Shit Edition funguje stejně jako ten původní - žádný brutální nárůst výkonu nepozoruji. :-D
Jestli se zlepšil Shadow play taky nepoznám - Fermi nemá NVENC :P
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Nejaku dobu uz mam kupenu i7-4820K a kedze ma zaujima aky rozdiel bude v hrach oproti Q9550 ktoru tam mam teraz (grafika v oboch pripadoch GTX660), tak planujem spravit trosku rozsiahlejsi test v 10 hrach. No a ked som uz mal takto pripravenu metodiku testovania vplyvu CPU vykonu v tych hrach, tak som si povedal, ze otestujem aj tieto nove drivery na Q9550, kde by mohlo byt zaujimave zvysenie vykonu, kedze maju zvysovat vykonu hlavne v pripade ked je limitom vykon CPU.

Metodika Testovania

PC:
Intel Q9550 2,8 GHz (nepretaktovany)
EVGA GTX660 2 GB RAM (nepretaktovana)
8 GB DDR2
Windows 7 64-bit SP1
nVidia 334.89 vs 340.52

Tak najskor nieco malo k metodike testovanie, nebudem tu davat konkretne nastavenia kazdej jednej hry, bolo by to asi zbytocne (ale ak by mal niekto zaujem, tak to sem mozem dat), kazdopadne globalne plati, ze rozlisenie je vzdy 1920x1200 a kazda hra je nastavena na hratelnu uroven na Q9550 s GTX660, proste je to nastavenie v akych tie hry hram, takze ziadne rozlisenia 800x600, detaily na minimum a pod., proste normalne nastavene, co to da. Samozrejme treba povedat, ze ja mam dost vysoke naroky na FPS, a vpodstate vzdy sa snazim o to aby hra isla v 60+ FPS maximalne obcas moze padnut k 50 FPS a velmi vynimocne k 40 FPS. Plus su hry ako napr. Assetto Corsa a CS GO kde sa snazim aby to islo minimalne stabilne 100+ FPS. Samozrejme nie vzdy sa to da na tomto pocitaci dosiahnut, ale to je to o co sa snazim.
Samotne meranie je vzdy robene dva krat, raz zaznamenavam FPS len cez Fraps a potom prejdem ten isty test znovu ale tento krat nezaznamenavam FPS s Fraps ale cez HWiNFO64 spolu s dalsimi udajmi, ako CPU Usage, GPU Usage, atd. Tym je kazdy test automaticky zdvojeny, cim sa viac menej vyluci nejake nahodne chyby v merani apod. Tiez som to robil aj preto, lebo HWiNFO zaznamenava udaje z roznych cidiel a vraj to niekedy moze ovplyvnovat vykon, takze tymto som vylucil, aby nejaky takyto problem nastal pri teste.

Co sa hier tyka, tak testujem v tychto hrach:
Assetto Corsa, Anno 1404, Counter-Strike: Global Offensive, Euro Truck Simulator 2, Far Cry 2, Far Cry 3, Race 07, rFactor 1, S.T.A.L.K.E.R.: CoP a The Elder Scrolls V: Skyrim.

Az na par vynimiek su vsetky testy priamo z gameplay, takze ziadne benchmarky a pod. Pokial ich hra ma, tak ich samozrejme otestujem, ide to rychlo, takze ziaden problem, ale hlavne sa zameriavam na testy priamo pri hrani. Lokacie na testovanie samozrejme peclivo vyberam, nebudem testovat napr. Euro Truck Simulator 2 mimo mesta, kde to ide 60+ FPS ale v meste, kde to pada na 30-40 FPS a pod. Proste vyberam tie casti, ktore su narocne a ovplyvnuju aj hratelnost.

No a teraz uz konecne k tym meraniam. Dam sem merania len z troch hier, v ostatnych nebol zaznamenany ziadne alebo len velmi maly narast vykonu, takze to nema zmysel sem davat.

Assetto Corsa

Prvy test je z gameplay, zavod na Silverstone s AI (8 aut) 2 kola, start z poslednej pozicie. Snazil som sa pokazde jazdit podobne a udrziavat rovnaky odstup od ostatnych, aby boli testy co najporovnatelnejsie.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Druhy test je z replay zo zavodu s asi 20 autami, pohlad z kokpitu rovnako ako pri prvom teste. Este predtym som to meral a pri tomto nastaveni su idendicke FPS pri replay aj pri samotnom gameplay, cize da sa to brat viac menej ako gameplay akurat v tomto pripade ide pokazde o uplne rovnaky test, takze sa to da naozaj uplne porovnat.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Far Cry 3

V tomto pripade ide zase o test priamo z gameplay, ak by bol zaujem, mozem uploadovat video ktore presne ukazuje kde a ako ten test prebieha.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Far Cry 2

Tak tu ide vynimocne o vstavany benchmark, nastavenie na Long, cize ten najdlhsi je to v DX10, plne detaily. Dovod preco to neni z gameplay je jednoduchy, test v DX10 som bral len ako do poctu, ked testovanie s benchmarkom ide vpohode, tak preco to neotestovat, ale hlavny test je v DX9, jednak z dovodu ze v DX9 je podstatne vacsie limitacia CPU vykonom a hlavne, FC2 v DX10 som uz skusal na roznych grafikach HD3870, HD6870 a aj GTX660, samozrejme rozne drivery, dokonca aj verzie Windowsu a vsade to iste, sialeny stuttering, preto som sa tym vobec nezaoberal, lebo som to povazoval v DX10 za nehratelne aj ked FPS boli vyrazne vyssie. No zaradujem to sem preto, lebo prave s tymito novymi drivermi to uz je v DX10 vpohode! Neni to stale tak hladke ako v DX9, ale uz je to hratelne. No o tomto sa este viac rozpisem v zavere.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zhodnotenie

Podla mojich testov to vyzera tak, ze v DX9 hrach nie je ziaden narast vykonu, v DX10 mierny (aj v Anno 1404 je jemny narast FPS) a v DX11 nastava naozaj v niektorych pripadoch obrovsky narast vykonu, konkretne teda z testovanych hier hlavne v Assetto Corsa (co som rad, lebo toto je hra ktora ma zo vsetkych testovanych zaujima najviac, kedze ju planujem hrat dlhodobo a nie ze po 10 hod dohram a dalej nespustim) a vo FC3 je tiez velmi prijemny narast vykonu. Z tohoto vyplyva ze moj test neni asi uplne vhodny na testovanie tychto driverov, kedze tam je vacsina DX9 hier.

No po zhodnoteny vykonu je treba zhodnotit este jednu dolezitu vec a tou je plynulost. Musim povedat, ze napr. pri testovani Race 07 som si hovoril, wauu jak plynulo to ide, to bude brutalny narast FPS a potom som nechapavo pozeral, ze FPS su uplne idendicke v porovnani so starsim driverom. Toto iste som si vsimol v kazdej jednej testovanej hre, samozrejme v takom Assetto Corsa je rozdiel uplne dramaticky a je z toho pocit jak keby som si prave kupil nove PC, vyssie FPS a ktomu lepsia plynulost to posunula na uplne iny level. Kazdopadne toto je zaznamenane v kazdej jednej testovanej hre, bez rozdielu na to ci je DX9, DX10 alebo DX11 a napr. v tom FC2 to ma dramaticky vplyv prave pri DX10, kde to konecne vyriesilo ten strasny stuttering. Celkovo by som povedal, ze s tymi novymi drivermi vyzera 45 FPS jak keby to islo v 60 FPS. Cize aj ked meratelne FPS je v kope hrach rovnake, tak pocitovo sa vykon zvysil naozaj plosne, pravdepodobne v skoro kazdej hre.

Z tohoto teda vyplyva, ze tieto drivery su naozaj obrovsky krok vpred (preto ma prekvapuje, jak malo sa o tom pise...). Obrovska vyhoda je, ze sa to netyka len par vybranych hier, ale mozem si kludne zahrat 5-10 rocnu hru, alebo nejaku ktora neni zrovna masivne reklamovana a aj ta pojde lepsie a to je fakt obrovske plus.

btw...pri analyzovani testov som zistil, ze pokial budeme brat ze GPU Usage < 100% = Limit CPU, tak v kazdej z testovanych hrach je vykon GTX660 limitovany vykonom Q9550 a niekedy teda celkom dost. Takze som zvedavy aky bude podavat GTX660 na i7-4820K, ale ocakavam dost vyrazny narast vykonu :)
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“