Upgrade PC

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
suchla12
Nováček
Nováček

Upgrade PC

Příspěvek od suchla12 »

Zdravím,
mám tuto sestavu:

Zdroj: CORSAIR CX430 V2, 80+, 12cm, 430W
HDD: Samsung SpinPoint F3, HD103SJ, SATA II, 32MB - 1TB
RAM: Kingston HyperX Blu 4GB 1600MHz DDR3 CL9
Grafika: VGA ATI Gigabyte HD 6850, 1GB DDR5, DVI, HDMI, OC, PCI-e
Zakl. deska: MB Gigabyte 870A-USB3 - AMD 870, DDR3, s. AM3+, ATX
CPU: AMD Phenom II QUAD X4 840 (3.2GHz, 2MB, socket AM3, 95W) Box

Chtěl jsem se zeptat, zda má smysl zainvestovat, koupit novy procesor AMD FX-Series X8 FX-8320(nevím jestli mi to zdroj utáhne), koupit dalsi 4GB RAM A ssd disk?

Jedná se mi hlavně o zlepšení výkonu při hrách - Arma 3 momentálně... Díky
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: Upgrade PC

Příspěvek od LoCo99 »

na armu by ti nejvíc pomohl přechod na intel, ale nejlevnější by u tebe bylo přetaktovat procesor, koupit ramky a grafiku
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

To neni Phenom, je to jen přejmenovanej Athlon X4 bez L3 cache, nic moc herní CPU bez ohledu na takt. Chtěl jsem jako nejlevnější upgrade doporučit Phenom II x6 (FX do téhle desky rozhodně ne), ale pak jsem si jí prohlídnul a viděl jsem to nechlazenou napájecí kaskádu a na konec radší ne. Kup si LGA1150 a I5ku, kdyby to bylo moc tak low-end 1150 board a I3ku, jinak to nemá moc smysl. Ram to tak chce 8GB a SSD rovněž, grafika je taky stará a slow, tohle je prostě celkej dobře vyrovnanej PC (na svou dobu) ale dnes je už celkově zastaralej. Arma 3 je hodně závislá na CPU a jede výrazně lépe na Intelech.
suchla12
Nováček
Nováček

Příspěvek od suchla12 »

a mohl by jste mi teda přímo "poskládat" to nové PC? včetně zdroje, grafiky a všeho (s odkazama z e-shopu nebo tak, abych se mohl podivat na kolik by mě to vyšlo) .... tu variantu s I5kou
TomG
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomG »

Nenapsal jsi kolik peněz můžeš investovat, dle toho se dá upravit grafika a ostatní. Sestavil jsem to z kvalitních komponent s dobrým poměrem cena/výkon. http://www.czc.cz/cb2klfuqn2h4k82d20i15q4qq5/seznam
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“