Jak pokrýt velký byt Wifi?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak pokrýt velký byt Wifi?

Příspěvek od olda02 »

Ahoj,

nastěhovali jsme se do nového bytu a ted řeším, jak ho celý pokrýt, aby všude byl signál. Byt je 4+1 (110m2) a net bude (nejspíš) přes pevnou linku.

Jaký vybrat router a jaké parametry by měl mít? Bude stačit jednoanténový nebo s více anténami?

Uvažoval jsem třeba o tomto http://aukro.cz/akce-novy-wifi-router-c ... 11307.html

Cena by měla být co nejlepší :-)

díky za rady
3free
Začátečník
Začátečník

Re: Jak pokrýt velký byt Wifi?

Příspěvek od 3free »

připrav se, že pokud jsi daleko od ústředny, budeš mít download 2MBit a upload 515kBit
doporučuji najít nějakého místního ISP, který ti to tam dotáhne anténou.

to co posíláš je sice pěkný, ale není to modem, pokud pojedeš přes telefon, tak potřebuješ modem s RJ12(telefonni) konektorem, ostatní Wi-Fi mají RJ45 (klasickej UTP)

rozmysli se jaký chceš, a pak dej vědět, něco vymyslíme

edit: je dost možný že ti dají už modem(ktery bude slouzit i jako wifi) huawei přímo k instalaci, pak bys mohl propojit UTP kabelem svůj další wifi router - měl bys 2 a velké pokrytí
i7-4770K | Gigabyte Z87 HD3 | Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 | 2TB HDD seagate | MSI GTX 770 TF/OC
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

110 m^2 není zas tak velký byt, aby ho nepokrylo jedno AP. Pokud budeš mít modem od O2, který obstará routování, tak doporučuji UniFi AP Long Range.
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

3free píše:připrav se, že pokud jsi daleko od ústředny, budeš mít download 2MBit a upload 515kBit
doporučuji najít nějakého místního ISP, který ti to tam dotáhne anténou.

to co posíláš je sice pěkný, ale není to modem, pokud pojedeš přes telefon, tak potřebuješ modem s RJ12(telefonni) konektorem, ostatní Wi-Fi mají RJ45 (klasickej UTP)

rozmysli se jaký chceš, a pak dej vědět, něco vymyslíme

edit: je dost možný že ti dají už modem(ktery bude slouzit i jako wifi) huawei přímo k instalaci, pak bys mohl propojit UTP kabelem svůj další wifi router - měl bys 2 a velké pokrytí
Ahoj, jsem v centru Liberce a mělo by tam jet VDSL 20/2 Mbs. Původně jsem myslel, že by mi mohl stačit nejaký Zyxel, ale u nich sjem slyšel, že mají slabý signál. Ted uvažuju o koupi třeba nějakého levného modemu + wifi routeru Asus.
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

Omal píše:110 m^2 není zas tak velký byt, aby ho nepokrylo jedno AP. Pokud budeš mít modem od O2, který obstará routování, tak doporučuji UniFi AP Long Range.
Pro VDSL jsou u nás na trhu jen Zyxely, Comtrand a pak drahý Asus. mám obavy, že první dva by samotné pokrytí nedaly.
3free
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3free »

priklanim se k volbe levneho wifi modemu, a za to napojit trochu lepsi wifi router, myslim ze ti postaci obyc tplink se dvema 5dbi antenkami MIMO, ktere muzes vymenit za 8dbi. drazsi nemaji smysl, protoze zadny ti nezaruci velikou oblast pokryti

edit: hodne zalezi na typu zdi kterou to ma projit..
i7-4770K | Gigabyte Z87 HD3 | Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 | 2TB HDD seagate | MSI GTX 770 TF/OC
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

3free píše:priklanim se k volbe levneho wifi modemu, a za to napojit trochu lepsi wifi router, myslim ze ti postaci obyc tplink se dvema 5dbi antenkami MIMO, ktere muzes vymenit za 8dbi. drazsi nemaji smysl, protoze zadny ti nezaruci velikou oblast pokryti

edit: hodne zalezi na typu zdi kterou to ma projit..
Je to starý cihlový barák.
Uvažoval jsem o modemu Comtrend +

Kód: Vybrat vše

http://routerboardy.heureka.cz/mikrotik-rb2011uas-2hnd-in/
nebo k němu

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450872Z90UB2Q3W
Co si myslíš?

Ten Mikrotik mi doporučil jeden člověk z oboru.
paiadin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paiadin »

cihla bývá problém, já mám malej byt, ale i tak to musím řešit pomocí jednoho wifi opakovače (TP-LINK TL-WA850RE), abych plně vykryl celý byt.
MSI H87I AC, Intel Core i7-4770, Kingston 16GB HyperX Anniversary Series 1600MHz DDR3 CL9 XMP, MSI GeForce GTX760 2GB/OC, SSD Crucial M500 240GB, Zalman CNPS20LQ, Be quiet! Straight Power E9-600W, Bitfenix Prodigy, Dell UltraSharp U2412M, Logitech Wireless K270, Logitech Marathon Mouse M705, Plantronics Gamecom 307
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“