Nefunkční internet - pomůžete?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
seethelight
Nováček
Nováček

Nefunkční internet - pomůžete?

Příspěvek od seethelight »

Dobrý den všem, prosím o radu,

mám téměř nový Lenovo IdeaPad G700 a poslední týden mám nefunkční internetové připojení. S domácí WiFi rozhodně problém není, ukazatel ntb znázorňuje vynikající sílu připojení, plný počet čárek - když pak ale spustím internet (v jakémkoli prohlížeči!) stránka se ve většině případů nenačte, někdy ano po dlouhé době, ale zákonitě ve špatném zobrazení.

Nerozumím problematice dostatečně, abych mohla vnímat/ignorovat spojitost, ale problém nastal den poté, co mi na sociální sítí přišla anglická zpráva, že: " někdo nahrál mé nahé video" + odkaz. Samozřejmě jsem na odkaz nereagovala, ani na zprávu samotnou. Možná jenom souhra náhod, ale už od dalšího spuštění mám zcela nefunkční internet. Pravděpodobně hledám chybu, tam kde není, ale je mi to neustále divné.
Antivirový test (neplacený Avast) nic nenašel, pouštěla jsem ho opakovaně.

Budu vděčná za jakoukoli radu, myslím, že mě otec zabije, jestli to zjistí, je mi 15 a bohužel to není poprvé (ani v tomhle roce), co by něco po mém zacházení skončilo v opravně. Mám tedy docela motivaci.

Děkuji i za tu sebemenší snahu a omlouvám se, pokud jsou informace nedostatečné, skutečně nejsem zrovna z oboru. Případně doplním.

Natálie D.
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční internet - pomůžete?

Příspěvek od tmaven »

obnoveni systemu z bodu obnoveni? Pred tou zahadnou zpravou??..
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Nefunkční internet - pomůžete?

Příspěvek od Alfajk »

do nastaveni routeru se dostanes? do adresy napis 192.168.0.1 a
Username: admin
Password: password /1234 / admin / administrator

v mezicase otevri poznamkovej blok a zkopci:
@Echo on
pushd\windows\system32\drivers\etc
attrib -h -s -r hosts
echo 127.0.0.1 localhost>HOSTS
attrib +r +h +s hosts
popd
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset all
netsh int ip reset all
shutdown -r -t 1
del %0

a uloz to jako neco.bat a spusti jako spravce
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“