mechanicka klavesnice
- fix186
- Začátečník
-
mechanicka klavesnice
Ahoj, da se sehnat za nejaky rozumny peniz (cca kolem 2000) mechanicka klavesnice s nizky zdvihem? Mel jsem letitou nizkou membranovku a nevim jestli si chci zvykat na vysoke klavesy. Diky
- davkol
- Žlutá karta Bazar
-
Re: mechanicka klavesnice
Cherry G84-*
…nebo libovolná klávesnice s Cherry MX, Alps apod. – spínače se aktivují po zhruba 2 mm, tj. asi v polovině maximální dráhy, takže „hlouběji“ je mačkat nemusíš (chce si to zvyknout), resp. můžeš pod klávesy nebo do spínačů dát nějakou tlumící hmotu (silikonové kuličky, gumové/pěnové podložky, o-kroužky), která „hlubší“ stisk znemožní.
Pokud jde o výšku klávesnice kvůli tomu, že máš položená zápěstí na stole/opěrce, děláš to blbě a nechceš-li si zvykat na správnou techniku ze zápěstími ve vzduchu, uvítej syndrom karpálního tunelu (v tom lepším případě) s otevřenou náručí.
…nebo libovolná klávesnice s Cherry MX, Alps apod. – spínače se aktivují po zhruba 2 mm, tj. asi v polovině maximální dráhy, takže „hlouběji“ je mačkat nemusíš (chce si to zvyknout), resp. můžeš pod klávesy nebo do spínačů dát nějakou tlumící hmotu (silikonové kuličky, gumové/pěnové podložky, o-kroužky), která „hlubší“ stisk znemožní.
Pokud jde o výšku klávesnice kvůli tomu, že máš položená zápěstí na stole/opěrce, děláš to blbě a nechceš-li si zvykat na správnou techniku ze zápěstími ve vzduchu, uvítej syndrom karpálního tunelu (v tom lepším případě) s otevřenou náručí.
- LoCo99
- Začátečník
jak vydržíš půl dne mít ruce nad klávesnicí ?
- oneill_sx1
- Začátečník
MX-Board 3.0 (G80-3850)
- fix186
- Začátečník
-
To asi ale neni v cesku moc k sehnani, co?
- davkol
- Žlutá karta Bazar
-
Jednak málokdo skutečně tolik používá klávesnici – i vývojáři ve skutečnosti většinou souvisle mlátí do klávesnice celkem zhruba půl hodiny denně.LoCo99 píše:jak vydržíš půl dne mít ruce nad klávesnicí ?
Druhak to chce mít správně nastavenou výšku klávesnice a polohovacích zařízení (a židle/stolu, pokud to člověk používá).
Tretiak to jinak prakticky nejde, protože by si člověk koledoval o problémy typu vi Esc key syndrome nebo zmíněné potíže pramenící z ohýbání zápěstí nebo tlaku na ně.
- fix186
- Začátečník
-
A doporucili byste nejake klasicke mechanicke?
Libi se mi treba tesoro g1n
- Octopuss
- Začátečník
Tu jsem zkoušel dneska (teda G1NL). Za ty peníze mi přijde naprosto nepřijatelný, aby se klávesy viklaly na všechny strany jako u klávesnice za dvě stovky.fix186 píše:A doporucili byste nejake klasicke mechanicke?
- davkol
- Žlutá karta Bazar
-
Černá Cherry G80-3000LQCEU. Z Německa vyjde nová na asi €60, má Cherry MX Clear a kvalitnější klávesy než drtivá většina věcí na trhu a cokoliv na českém trhu. Dá se snadno modifikovat (úprava spínačů, vlastní kontrolér s programovatelným firmwarem aj.).
- fix186
- Začátečník
-
To me moc nepotesilo, ale diky za infoOctopuss píše: Tu jsem zkoušel dneska (teda G1NL). Za ty peníze mi přijde naprosto nepřijatelný, aby se klávesy viklaly na všechny strany jako u klávesnice za dvě stovky.

- fix186
- Začátečník
-
Tak nakonec se rozhoduji mezi Razer Blacwidow stealth 2014, CM Quick Fire TK a CM Storm Quick Fire Rapid
Poradil by nekdo, prosim
Poradil by nekdo, prosim