Použitelná paměť

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Belion
Nováček
Nováček

Použitelná paměť

Příspěvek od Belion »

Zdravím, mám otázku ohledně pamětí ram. Mám notebook osazený 4gb ram a je zde win 7. Bohužel použitelná paměť je 1.6 gb. Chci se zeptat co paměť tak zatěžuje a jestli je nějaká možnost jak ji uvolnit.

//PET5: Přesun do odpovídající sekce
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Použitelná paměť

Příspěvek od X-COM »

Máš integrovanou grafiku? Jsou Windowsy 32bitové?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Belion
Nováček
Nováček

Příspěvek od Belion »

integrovanou i normální, windowsy jsou 64 bitové
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Je dost možné, že ta integrovaná má alokováno 2GB nebo nějakej podobnej nesmysl. Zkus kouknout do BIOSu, jestli to nepůjde změnit.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Belion
Nováček
Nováček

Příspěvek od Belion »

Ted to bude vypadat opravdu hloupě ale nevím jak se do biosu dostat. Na starém PC to bylo přes F1 nebo delete, ale tady se ukáže Asus uprostřed a amd napsáno v rohu a pak okamžitě načítání windows. Tak se ptám jaké další klávesy se používají pro vztsup do biosu? :D
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

u mýho noťasu je vstup do biosu stiskem F2
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

kdyz notebook nabiha melo by ti to nekde na obrazovce napsat press "neco" do vstupu BIOSU... nebo se podivej do manualu nekde na netu od vyrobce ... nebo proste zkousej.. Treba HP notebooky to maji na F10...
Belion
Nováček
Nováček

Příspěvek od Belion »

bylo to tedy F2 ale bios mi teda moc možností nedává. Akorát update biosu, nastavení času a data....ale nic použitelného pro vyřešení mého problému. No napadá mě ještě otázka: Grafické karty se při zapnutí hry vždy samy přehodí nebo to musím udělat manuálně a popř. kde?
geronimo63
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od geronimo63 »

mali by sa automaticky prehodiť ale niekedy aj nie u môjho HP G6 Intel verzia ano ale u Asus K52N sa mi nechcela a nakoniec pomohlo aktulizácia driverov :-)
Tuning is my life
PC Motherboard ASUS P8H77-M ,Srdce zostavy Intel Core i5 3350P @3.10
,Ram Kingston Hyper-X 8GB Blue, GPU ASUS Nvidia GTX650 TI OC 2GB
BIG Disk 1TB Seagate Baracuda 7200 + Exterm. Disky 1TB WD Elements, Adata SH02 320GB ,
Šťavu dodáva Cooler Master Thunder 600W ,Všetko Napchané v Skrini Cooler Master Glite 430 Black
WIFI 2.4GHz 300Mbps Wireless N PCI Adapter CNP-WF511N2
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“