Image Win

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Image Win

Příspěvek od ManchesterUnited »

Chci si udělat image WinXP PRO abych pokaždyý nemusel instalovat Win se všema ovaldačema, programama atd..... Tak abych když potřebuju znovu Win jen tam hodil image a měl bych novej Win.... jednou nainstaluju se všim udělam image a bude to :roll:
Myslim, že to tu už bylo, ale nemůžu to najít :? Dalo by se to udělat Norton Ghost? Nebo radši jinym programem? A popřípadě poradtě postup :sad:
Sem v tomhle naprostá lama :? Ještě nevim jestli sem zvolil správnej nadpis

Předem děkuji
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

ghostem to jde uplne v klidu a na zalohu ma wizarda ve win, tak by to ani lama nemela pokazit :D
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
globalkiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od globalkiller »

Každopádně postupuj při instalaci co nejpečlivějš a kdyžtak si udělej přesnej seznam věcí co chceš udělat. Je dost nemilý stvořit image a po měsíci zjistit,že si támhle něco chtěl jinak atd.
Já mám image na všechny moje PC a dělám je i na PC v práci ušetří to spoustu času.
Jinak nic jednoduššího a lepšího než Ghost neni :)
Main PC: AMD Athlon 2500+@2,31 GHz (11x210),Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.7+ 160GB,GeForce 2 MX400 64MB,Yamaha CRW-F1
Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21",IntelliMouse Explorer 2.0
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Udělej to Ghostem. Čím jiným bys to chtěl dělat ? :-) Nicméně globalkiller má pravdu - dobře si ten budoucí obraz rozvrhni...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Díky všem třem. Ještě poslední lamská otázka. A jak pak ten image nahraju na disk? Mam nejdřív naformátovat disk a nebo nechat ten Win tam? Sem na tohle kompletní lama. Když tam nebudu mít systém tak to nemůžu nahrát....
A ten Ghost je Norton Ghost?
Díky za čas který mi věnujete
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Zkus použít funkci hledat, někde jsem dost podrobně psal, jak se s ghostem zachází. Prostě postup od A do Z.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Butch píše:Zkus použít funkci hledat, někde jsem dost podrobně psal, jak se s ghostem zachází. Prostě postup od A do Z.
Díky moc, už sem to našel http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12188&start=0

Možná bych to označil jako důležité...

Měl sem minule hledat líp, díky :oops:
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

On taky kdyz se Ghost nainstaluje, tak tam je hromada PDFek, kde je vse naprosto dokonale popsano...

Jinak mam jeste jednu dobrou radu - nainstaluj winy a ghostni je, bez driveru a beze vseho, velmi uzitecne, pokud je chces znovu instalovat - nezapominej na to, ze dost programu co clovek pouziva taky starne a vychazeji novejsi verze, takze po 1/4 roce uz to bude docela neaktualni image :wink:. Po tom co ty winy ghostnes, tak tam dej vsechny drivery a vse vylad a ghostni to znovu - schvalne se nech prekvapit, kterej z tech 2 image budes pouzivat casteji...
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

mina píše:Jinak mam jeste jednu dobrou radu - nainstaluj winy a ghostni je, bez driveru a beze vseho, velmi uzitecne, pokud je chces znovu instalovat - nezapominej na to, ze dost programu co clovek pouziva taky starne a vychazeji novejsi verze, takze po 1/4 roce uz to bude docela neaktualni image :wink:. Po tom co ty winy ghostnes, tak tam dej vsechny drivery a vse vylad a ghostni to znovu - schvalne se nech prekvapit, kterej z tech 2 image budes pouzivat casteji...
Moje řeč. Softy hodně stárnou. Chystám se na ghostování (nebo Acronis TI8?) a uvažuji jen o XP+Office+všechny updaty k datu zálohy. V případě dalšího ghostování nahodit zálohu a zupdatovat, tak jak píšeš. Jen jsem zatím zcela nepochopil jak se ta záloha nahodí. Jestli jsem to správně pochopil, tak pod win, tak, že to nahodím na jiný oddíl než je stávající systém, ten stávající zruším a mám pak jen ten co chci? Jak se to dělá pokud chci obnovit zálohu bootováním (když je systém totálně kaput)? Funguji zálohy na CD/DVD automaticky jako bootovací (s pokračováním pro další CD/DVD)?
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Ghost je totalne blbuvzdornej, takze kdyz zalohujes, tak tam vrazis cedo, pak dalsi a dalsi... Pak z tech CD staci jen nabootovat (to vse samo plati i pro DVD). Pokud si tu zalohu dejme tomu hodis na jinci partici nebo na sit, tak si vytvoris bootovaci disketu a z ty normalne prochazis souborama a vyberes si tu zalohu.
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

mina píše:Ghost je totalne blbuvzdornej, takze kdyz zalohujes, tak tam vrazis cedo, pak dalsi a dalsi... Pak z tech CD staci jen nabootovat (to vse samo plati i pro DVD). Pokud si tu zalohu dejme tomu hodis na jinci partici nebo na sit, tak si vytvoris bootovaci disketu a z ty normalne prochazis souborama a vyberes si tu zalohu.
Takže z bootu normálně přepíši tou zálohou na CD/DVD systémovou partici? Případně zadám cestu odkud tu zálohu vzít pokud je to na jiné partici?
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Presne :wink:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

mina píše:Presne :wink:
Mě jen zmátlo to prostředí win na obnovení. Nějak se mi nezdálo, jak mohu za chodu systému ho přepsat zálohou. :)
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

ka-spel píše:
mina píše:Presne :wink:
Mě jen zmátlo to prostředí win na obnovení. Nějak se mi nezdálo, jak mohu za chodu systému ho přepsat zálohou. :)
Ahaaa, to si me spatne pochopil... Kdyz zalohujes, tak vse nastavi a system se sam restartuje do prostredi Ghosta a tam se provadi samotne vypalovani nebo jine zalohy. Kdyz se system obnovuje ze zalohy, tak se bud nabootuje z CD/DVD, ktere ti Ghost vytvoril a nebo z hostovske diskety. oboji te zase prenese do prostredi Ghostu.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

mina píše:
ka-spel píše: Mě jen zmátlo to prostředí win na obnovení. Nějak se mi nezdálo, jak mohu za chodu systému ho přepsat zálohou. :)
Ahaaa, to si me spatne pochopil... Kdyz zalohujes, tak vse nastavi a system se sam restartuje do prostredi Ghosta a tam se provadi samotne vypalovani nebo jine zalohy. Kdyz se system obnovuje ze zalohy, tak se bud nabootuje z CD/DVD, ktere ti Ghost vytvoril a nebo z hostovske diskety. oboji te zase prenese do prostredi Ghostu.
Prosím tě jak se dělá to bootovací CD/DVD. Udělal jsem zálohu systémového disku C: na DVD (Ghost 9), nejvyšší komprese velikost disku 15 GB, obsazeno 5 GB, velikost image souboru 1,95 GB. Má název C_Drive.v2i vůbec ale není bootovací. Při restartu vůbec nebootuje. V nápovědě Ghostu je uvedeno When restoring a computer in the recovery environment you must use the Norton Ghost CD or Symantec Recovery Disk (available with Norton SystemWorks Premier) to first boot into the recovery environment.
a že image má mít koncovku *.sv2i
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

To bootovaci medium se udela samo - vyberes zalohu systemu na vymena media, nastavis a potvrdis. System se pak restartuje to Ghostu a tam se to vypali. Pak se to znova restartne do woken. Kdyz tam pak to medium znova das a das z nej bootovat, tak to do toho ghostu hned najede a muzes obnovovat...
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

mina píše:To bootovaci medium se udela samo - vyberes zalohu systemu na vymena media, nastavis a potvrdis. System se pak restartuje to Ghostu a tam se to vypali. Pak se to znova restartne do woken. Kdyz tam pak to medium znova das a das z nej bootovat, tak to do toho ghostu hned najede a muzes obnovovat...
Zkoušel jsem udělat zálohu na jinou partišnu. Pak jsem spustil recovery a po krátké době to zařvalo, že to chce originál ghost recovery disk :sad: Co všechno ten recovery disk obsahuje. Při instalaci Ghosta jsem nikde na vytvoření recovery disku nenarazil.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

ka-spel píše:Zkoušel jsem udělat zálohu na jinou partišnu. Pak jsem spustil recovery a po krátké době to zařvalo, že to chce originál ghost recovery disk :sad: Co všechno ten recovery disk obsahuje. Při instalaci Ghosta jsem nikde na vytvoření recovery disku nenarazil.
Jak si to zalohovani a obnovu presne provadel?
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

mina píše:Jak si to zalohovani a obnovu presne provadel?
Spustil Norton Ghost 9.0, drive C: (NTFS, systém XP) select, back up drive, spustil se drive backup wizard, C: next, vybral jsem disk, kde chci uložit zálohu, na G: (FAT32), komprese veliká, koncovka vytvořené image C_Drive.v2i

restore drive wizard, za chvilku to zařve this operation cannot be performed while Windows is running (To mi je jasné, že to nejde za chodu oken). You must complete this operation using Symantec Recovery Disk. Would you like to continue - dám ano

napíše to: to complete the instalation, insert the product installation CD and reboot the machine. When prompted, press any key to boot from the CD into the Symantec Recovery Disk.

Ještě poznámka tu instalaci mám jen jako console.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

ka-spel píše:napíše to: to complete the instalation, insert the product installation CD and reboot the machine. When prompted, press any key to boot from the CD into the Symantec Recovery Disk.
A to vlozeni toho instalacniho CD ten problem neresi?
ka-spel píše:Ještě poznámka tu instalaci mám jen jako console.
Proc nemas full instalaci?

Ja pouzivam Ghosta 2003, mam full instalaci a pri obnove mi to rekne at restartnu comp, ten restartnu, samo to najede do ghost rezimu a obnovi to system, pak se to restartne a najede obnovena partice.

Tvuj problem by se dal vyresit tak, ze si nechas ghostem udelat bootovaci disketu (CD), z toho nabootujes a az tam nastavis to obnoveni - rovnou se rozjede.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“