Myslim, že to tu už bylo, ale nemůžu to najít
Sem v tomhle naprostá lama
Předem děkuji
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Díky moc, už sem to našel http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12188&start=0Butch píše:Zkus použít funkci hledat, někde jsem dost podrobně psal, jak se s ghostem zachází. Prostě postup od A do Z.

Moje řeč. Softy hodně stárnou. Chystám se na ghostování (nebo Acronis TI8?) a uvažuji jen o XP+Office+všechny updaty k datu zálohy. V případě dalšího ghostování nahodit zálohu a zupdatovat, tak jak píšeš. Jen jsem zatím zcela nepochopil jak se ta záloha nahodí. Jestli jsem to správně pochopil, tak pod win, tak, že to nahodím na jiný oddíl než je stávající systém, ten stávající zruším a mám pak jen ten co chci? Jak se to dělá pokud chci obnovit zálohu bootováním (když je systém totálně kaput)? Funguji zálohy na CD/DVD automaticky jako bootovací (s pokračováním pro další CD/DVD)?mina píše:Jinak mam jeste jednu dobrou radu - nainstaluj winy a ghostni je, bez driveru a beze vseho, velmi uzitecne, pokud je chces znovu instalovat - nezapominej na to, ze dost programu co clovek pouziva taky starne a vychazeji novejsi verze, takze po 1/4 roce uz to bude docela neaktualni image. Po tom co ty winy ghostnes, tak tam dej vsechny drivery a vse vylad a ghostni to znovu - schvalne se nech prekvapit, kterej z tech 2 image budes pouzivat casteji...

Takže z bootu normálně přepíši tou zálohou na CD/DVD systémovou partici? Případně zadám cestu odkud tu zálohu vzít pokud je to na jiné partici?mina píše:Ghost je totalne blbuvzdornej, takze kdyz zalohujes, tak tam vrazis cedo, pak dalsi a dalsi... Pak z tech CD staci jen nabootovat (to vse samo plati i pro DVD). Pokud si tu zalohu dejme tomu hodis na jinci partici nebo na sit, tak si vytvoris bootovaci disketu a z ty normalne prochazis souborama a vyberes si tu zalohu.

Ahaaa, to si me spatne pochopil... Kdyz zalohujes, tak vse nastavi a system se sam restartuje do prostredi Ghosta a tam se provadi samotne vypalovani nebo jine zalohy. Kdyz se system obnovuje ze zalohy, tak se bud nabootuje z CD/DVD, ktere ti Ghost vytvoril a nebo z hostovske diskety. oboji te zase prenese do prostredi Ghostu.ka-spel píše:Mě jen zmátlo to prostředí win na obnovení. Nějak se mi nezdálo, jak mohu za chodu systému ho přepsat zálohou.mina píše:Presne

Prosím tě jak se dělá to bootovací CD/DVD. Udělal jsem zálohu systémového disku C: na DVD (Ghost 9), nejvyšší komprese velikost disku 15 GB, obsazeno 5 GB, velikost image souboru 1,95 GB. Má název C_Drive.v2i vůbec ale není bootovací. Při restartu vůbec nebootuje. V nápovědě Ghostu je uvedeno When restoring a computer in the recovery environment you must use the Norton Ghost CD or Symantec Recovery Disk (available with Norton SystemWorks Premier) to first boot into the recovery environment.mina píše:Ahaaa, to si me spatne pochopil... Kdyz zalohujes, tak vse nastavi a system se sam restartuje do prostredi Ghosta a tam se provadi samotne vypalovani nebo jine zalohy. Kdyz se system obnovuje ze zalohy, tak se bud nabootuje z CD/DVD, ktere ti Ghost vytvoril a nebo z hostovske diskety. oboji te zase prenese do prostredi Ghostu.ka-spel píše: Mě jen zmátlo to prostředí win na obnovení. Nějak se mi nezdálo, jak mohu za chodu systému ho přepsat zálohou.

Zkoušel jsem udělat zálohu na jinou partišnu. Pak jsem spustil recovery a po krátké době to zařvalo, že to chce originál ghost recovery diskmina píše:To bootovaci medium se udela samo - vyberes zalohu systemu na vymena media, nastavis a potvrdis. System se pak restartuje to Ghostu a tam se to vypali. Pak se to znova restartne do woken. Kdyz tam pak to medium znova das a das z nej bootovat, tak to do toho ghostu hned najede a muzes obnovovat...

Jak si to zalohovani a obnovu presne provadel?ka-spel píše:Zkoušel jsem udělat zálohu na jinou partišnu. Pak jsem spustil recovery a po krátké době to zařvalo, že to chce originál ghost recovery diskCo všechno ten recovery disk obsahuje. Při instalaci Ghosta jsem nikde na vytvoření recovery disku nenarazil.

Spustil Norton Ghost 9.0, drive C: (NTFS, systém XP) select, back up drive, spustil se drive backup wizard, C: next, vybral jsem disk, kde chci uložit zálohu, na G: (FAT32), komprese veliká, koncovka vytvořené image C_Drive.v2imina píše:Jak si to zalohovani a obnovu presne provadel?

A to vlozeni toho instalacniho CD ten problem neresi?ka-spel píše:napíše to: to complete the instalation, insert the product installation CD and reboot the machine. When prompted, press any key to boot from the CD into the Symantec Recovery Disk.
Proc nemas full instalaci?ka-spel píše:Ještě poznámka tu instalaci mám jen jako console.