Výměna digitizéru - ZTE V967S -> závada displaye

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Borg2of3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výměna digitizéru - ZTE V967S -> závada displaye

Příspěvek od Borg2of3 »

Dobrý den všem.
Povedlo se mi před dvěma týdny rozbít digitizér na svém telefonu. Pln nadějí jsem si koupil nový a včera jsem ho celý večer vyměňoval. Na internetu jsem shlédl několik videí s radou jak na to. K tomu můžu snad jen dodat, že to bylo podstatně obtížnější a měl jsem v jednu chvíli chuť to vzdát. Když se mi podařilo sundat digitizér, musel jsem ještě vyndat display pod ním. To se mi však vůbec nezdařilo. Povedlo se mi ho jen na horní straně telefonu lehce nadzvednout. Nicméně to stačilo k tomu, abych vytáhl starý kablík z digitizéru a protáhl tam nový. Dokonce jsem během celého procesu ani jednou nesáhl na display, což jsem viděl jako velké vítězství. Při skládání telefonu jsem udělal několik chyb. Jednak pod displayem zůstalo původní lepidlo - tím, že se mi nepodařil celý sundat. Digitizér jsem přilepil lepící páskou, nicméně kvůli původnímu lepidlu pod displayem (zřejmě se tam udělal bobek) je to celý trochu vyhnutý, takže to páska není schopna udržet a vršek digitizéru se odchlípává od rámečku. Taky jsem zapomněl z původního digitizéru přendat takovou bílo černou folii pod ovládacími tlačítky (takže prostřední nesvítí). A konečně protože jsem nebyl schopen sundat celý display, tak ten čip co vede na kabelu z digitizéru se samolepkou na spodní straně jsem neměl šanci přilepit. Takže se tu sešlo několik věcí, které můžou mít vliv na to co jsem uviděl po složení a zapnutí. Display vynechává každý druhý řádek a ještě k tomu se přes celou výšku displaye prokreslují barevné pruhy. Ještě k tomu když mi někdo volá nebo chci volat, tak display zcela zhasne, takže nemám možnost ovládat možnosti v průběhu hovoru (hlasitý odposlech atd).
Takže čím to je?
a) je to tím, že jsem možná příliš tlačil na display z jeho spodní strany (oplechování)?
b) špatně jsem nasadil některý z kabílků nebo se na nich udělal studeňák? (celkem jsou tam tři)
c) je vadný digitizér (neznám všechny jeho funkce, jestli třeba současně nefunguje jako nějaký filtr)
d) je to tím, že jsem nepřilepil čip digitizéru k oplechování displaye? (za předpokladu, že funguje jako ukostření?)
e) je to tím, že je display mírně ohnutý?

Než se pokusím znovu telefon rozebrat, tak bych potřeboval nějaké rady a tipy čím by to nejpravděpodobněji mohlo být a jestli se mám o to vůbec snažit.

Děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
My jsme borg. Budete asimilováni!
AMD Athlon II X4 631, Sapphire HD 6570 Ultimate 1GB DDR3, Asus F1A75-M PRO - AMD A75, Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1866, SSD OCZ Vertex 3 - 60GB, WD Green 500GB, OCZ zdroj ZS Series 550W 80 PLUS Bronze, CoolerMaster Hyper TX3, Sweex LW322 Wi-fi síťová karta PCI, CoolerMaster Elite 343 (RC-343-KKN1), Samsung SH-222AB SATA, Čtečka karet I-BOX 62w1 + USB, Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM, Logitech Wireless Desktop MK320 CZ, Philips 246EL2SBH - LCD monitor 24"
arf_cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna digitizéru - ZTE V967S -> závada displaye

Příspěvek od arf_cz »

Ahoj,

nejdřív druhej problém. Je to proximity senzor, zkontroluj gumový těsnění kolem něj a zkontroluj jestli je fyzicky v pořádku čočka. A první problém vypadá na to, že jsi poškodil flex propojující LCD s deskou v místech spojení flex-LCD. Výměna LCD tě nemine. a)b)c)d)e) NE :)
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

myslim, ze oprava sa neoplati, ale skus pozriet na Ebay
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Borg2of3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg2of3 »

Tak to je nepříjemný tohle slyšet. Když bych měl peníze na výměnu displaye, tak si radši koupím nový telefon. Každopádně to vidím, že se pokusím vyčistit alespoň ten proximity senzor (snad se mi podaří najít jeho přesnou polohu). Display v zásadě funguje, jen se s ním nedá pohodlně číst. Takže to budu muset nějak vydržet. Díky za rady.
My jsme borg. Budete asimilováni!
AMD Athlon II X4 631, Sapphire HD 6570 Ultimate 1GB DDR3, Asus F1A75-M PRO - AMD A75, Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1866, SSD OCZ Vertex 3 - 60GB, WD Green 500GB, OCZ zdroj ZS Series 550W 80 PLUS Bronze, CoolerMaster Hyper TX3, Sweex LW322 Wi-fi síťová karta PCI, CoolerMaster Elite 343 (RC-343-KKN1), Samsung SH-222AB SATA, Čtečka karet I-BOX 62w1 + USB, Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM, Logitech Wireless Desktop MK320 CZ, Philips 246EL2SBH - LCD monitor 24"
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“