Nonstop mi padá internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Nettan
Nováček
Nováček

Nonstop mi padá internet

Příspěvek od Nettan »

Mám ntb w7, router Tenda

Zdravim, asi předevčírem mi začala blbnout wifi a to tak že jsem hrál online hru (konkrétně wow) a připojil jsem se tam, tak mě to vykoplo a spadl internet a za pár sekund už zase běžel jak má. Takhle mi to dělalo furt tak jsem se vykašlal na hru a byl jsem chvíli na FB atd. ,ale stávalo se to samé. Prostě mě to odpojí od moji sítě (na liště u sítě se objeví taková ta žlutá značka) na tak 5 sekund, a pak se začně zase na tu sít připojovat a šlape to jak má. A za minutu třeba takhle úplně stejně. je to furt dokola. Někdy to jde třeba 15 minut bez problemu (když projíždim net) a pak to takhle začne vypadávat. Je to hrozně otravný když mi to každou minutu takhle vypadává.
Když normálně brouzdám po netu tak to nevypadává tak moc, jako když hraju tu hru, tam se připojim a hned mě ten net spadne, ale je to fakt jak kdy. Poté jsem to zkoušel na jiným PC, na pevnym už starym xpčku, tam jsem byl jen na netu a šlo to v pohodě, nespadlo mi to, což je divný.
Už jednou, asi před půl rokem (možná mín) jsem měl stejný problém, tak mi kamarád dal jinej router a šlo to v pohodě do týhle doby. Je mi divný že za takovou chvíli by ten router zase skapal, ale třeba je už starší, nevím.
Budu rád když mi poradíte čim to může být, já si myslím že tím routerem ale nejsem si jist
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nonstop mi padá internet

Příspěvek od Butch »

Muze to byt vice veci, od zlobici wifi po zlobici dhcp v routeru, ruseni....

Zkus nastavit na compu pevnou ip adresu, podivej se Inssiderem jestli nekdo v okoli neni na stejnym kanale jako jsi ty a priapdne prenastav wifi kanal na routeru. Tim bych asi zacal.
Monitoruj wifi signal tim http://www.slunecnice.cz/sw/inssider/

a uvidis behem hrani...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Nettan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nettan »

Koukam na ten inssider a jsou tam 2 site, ktery maji taky kanal 13, jako ja. Ale nevim jak tam mam dat jiny cislo teda.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Musis se zalogovat na svuj router a tam to zmenit v nastaveni wifi.
KDyz nechas inssider bezet behem prace tak bys ty vypadky mel videt. Pokud to neni jeste necim jinym....

Hod sem printscreen inssideru a my ti rekneme co mas nastavit za kanal.
Obecne se vetsinou neda nastavit tak aby se alespon trochu neprekryval, ale treba budes mit stesti a v okoli tolik wifin nemas. Hod sem screen. Kazdopadne pokud dva dalsi maji stejny kanal tak to je prvni vec ktera je treba udelat a to zmenit jej...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Crusad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crusad »

Pokud bys nechtel hlidat program, tak jednoduse napises muzes v prikazovym radku (po zmacknuti klavesy windows staci napsat cmd a dat enter) pustit ping na router (pokud nevis jeho IP adresu a jak ji zjistit, tak to napis) a az ti vypadne net, tak se podivej, jestli ti furt chodi od routeru odpovedi. Pokud budou chodit (melo by to bejt idealne <1ms ale na wifi to muze bejt treba 2 nebo 3 ms) tak to neni spojenim na router pres wifi. Pokud se ti zacnou pakety ztracet nebo ti zacne silene narustat cas odezvy (stovky a tisice ms) tak je problem mezi tvym PC a routerem. Tohle je asi nejjednodussi zpusob jak to diagnostikovat.
Nettan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nettan »

Zkusil sem to v cmd tak mi přišly ty odpovědi, viz. screen a když jsem je zkusil, zatim co jsem hral tu hru tak byli stejný ty odpovědi, 1ms. Internet mi přimo nespadl jako vždycky, jen mě to vykoplo z ty hry. Snad tam dávam tu spravnou ip.
+ když si na mobilu přes skype volám s kámošem tak to jde uplně v cajku, když s nim chci volat na compu přes ten skype tak to blbne a vypádáva mi to no
Butch tady je ten scr z inssederu, na ten router mi nešlo vubec se prihlasit
http://www.upnito.sk/0/yutq4pgaesbrrv6f ... dp9qzx.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Crusad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crusad »

106 je tvuj pocitac, musim pingat (nebo se prihlasovat na) 192.168.0.1, to je router
Nettan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nettan »

Vyřešeno, díky
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Co nakonec pomohlo? Zmena kanalu?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“