3ds Max - edges

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
zblamak
Začátečník
Začátečník

3ds Max - edges

Příspěvek od zblamak »

Zdravím,
učím se v 3ds Maxu a v tuhle chvíli dělám velice jednoduchý objekt (kanystr). Trochu jsem se zasekl v kroku, kdy chci vyextrudovat střed kanystru (vnitřní 12-ti stěn). Samotná extrudace není problém, ale nemůžu přijít na způsob jak jednotlivé hrany poligonů dostat do stavu tak, aby byly pouze ve vnitřním (označeno 1) a středním prostoru (označeno 2), respektive aby neprotínali vnitřní 12-ti stěn, protože pak nelze vybrat pouze vnitřní plocha a vznikají poskvili.
Zkoušel jsem to přes příkaz turn, ale povedlo se mi to dostat do toho stavu. Zbývá mi ještě jedna hrana, která pořád protíná 12-ti stěn (na screenu je nad ní šipka). Samozřejmě mám vybrán pouze vrch kanystru, tudíž to určitě nejsou hrany dna.
Budu rád za jakýkoli typ, klidně i návod např na youtube.
Btw pokud někdo zná nějáké forum, které by řešilo obecně 3d modelaci, ideálně max, budu rád za odkaz.
Dík

http://leteckaposta.cz/765782243
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: 3ds Max - edges

Příspěvek od PET5 »

Doporučuji obrátit se na toto fórum: http://www.grafika.cz/cz/forum/
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
zblamak
Začátečník
Začátečník

Re: 3ds Max - edges

Příspěvek od zblamak »

Dík!
Přesně tenhle jsem hledal, ale čert ví proč, nemohl jsem najít.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“