obnova sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Ghor77
Začátečník
Začátečník

obnova sestavy

Příspěvek od Ghor77 »

čau tak zase jsem tu :) řešim kamaráda od spolužáka který potřebuje obměnit sestavu od hall3000 jde o to že nemá peníze na kompletní obměnu takže jsem se rozhodl že bude nejlepší začít procesorem a deskou :)

procesor jsem si říkal že i5-4690K
základní desku ASUS Z97-AR - Intel Z97 (nedávno jsem stavěl herní sestavu s touto deskou a říkal jsem si že lepší asi jen tak neuvidím :) )
chladič SilentiumPC Fortis 2 XE1226

na internetu jsem skoušel počítat min. výkon zdroje a vyšlo mi že těch 400W bude stačit s rezervou pak časem jak by se dostal k výměně grafiky tak určitě pujde i zdroj.

jaký je váš názor na to co jsem napsal? připomínky mi pište (pokud jsem špatně vybral sekci tak se omlouvám)
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: obnova sestavy

Příspěvek od cameroncz »

Zde se vším souhlasim. Výběr komponen super, zdroj bude stačit, u příštího upgradu se koupí PSU a GPU a možná disky a bude hotovo.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Asi bych se mrknul na skříň, aby se tam vlezla fullATX deska. Ostatně nevím do čeho ten slavný hal3000 cpou :)
Ghor77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ghor77 »

tak deska by se tam měla určitě vlézt skříň má místo na ATX :) uvidím dnes s ním ještě budu mluvit
Ghor77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ghor77 »

čau tak ještě asi nemší změna no... kamarád který chce tento upgrade provádět měl letět a dovolenou ale to padá takže mu vychází víc peněz na PC takže rovnou že vezme grafiku, zdroj, skříň a SSD (RAM má 8GB a jestly mají horší časování tak podle mě to nevadí ve výsledku je rozdíl jen minimální pokud jsem tak pochopil z různých testů)

grafiku jsem uvažoval nad 970
zdroj evga
skříň fractal ale ještě bych potřeboval o vás nějaký kompromis protože tohle je vcelku měga skříň tak nějaká trochu menší kvalitní skříň kdyby byla na výběr aby si vybral
a SSD crucial

pokud máte někdo lepší návrh sem s ním :)
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

jakej je rozpočet a co teda všechno chce?
Ghor77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ghor77 »

rozpočet teď mi říkal cca 28 000 a chce vylepšit sestavu aby mohl pořádně hrát
MrJojo97
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MrJojo97 »

Fractal R4 je vyborna skrinka pokial na nu ma nech beie chybu urcite nespravi
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

http://www.czc.cz/bnk0qb9m4eimvbb80tnpk9spj5/seznam
dá se ušetřit na skříni, aby se to vešlo do rozpočtu, ale ta r4 je opravdu kvalitní a stoji za ten priplatek
Ghor77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ghor77 »

ve výběru základovky, procáku a grafiky nechci nic měnit ... HDD má a ramky taky
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“