Dezinfekcni cinidlo do vodního okruhu

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Razorjack
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Dezinfekcni cinidlo do vodního okruhu

Příspěvek od Razorjack »

Ahoj všem, mám tu dotaz ohledně vodníka. Potřeboval bych tip na nějaké dezinfekční činidlo, které by zamezilo/redukovalo tvorbu usazenin, či různých zrníček "bordelu" a zároveň neleptalo plexi, či těsnění. Mám v okruhu pouze měděné a plexi součástky, tedy žádný hliník, přesto se mi při každém vypouštění okruhu (cca každé dva měsíce) objeví trocha nečistot. Není to snad normální jev? Samosebou používám jen destilovanou vodu. Díky!
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Dezinfekcni cinidlo do vodního okruhu

Příspěvek od MaWa »

Jaké bloky, hadice, fitinky, radiátor, pumpu atd. máš v okruhu ? Jak je to staré ? Pokud používáš jen destilku tak se nediv. Do chladiče v autě si taky leješ jen destilku ? :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Razorjack
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razorjack »

Hadice Masterkleer 16/11 (dva mesice stare), radiatory Alphacool Nexxxos Extreme 1x120 a 1x 360mm, blok na VGA EK Water Blocks EK-VGA Supremacy CSQ, blok CPU Alphacool Nexxxos celomedeny (presny typ nevim, mam ho skoro 3 roky a jiz se neprodava), expa Alphacool Dual Bay Extreme (expa pro 2x 5'25), pumpa Laing DDC s XSPC plexi TOPem.

Vsechno krome hadic ma cca 3 roky provozu s kontrolami.

MaWa: Asi jsem byl naivni, byvalo mi doporucovano, ze pokud nekombinuji med a hlinik v okruhu, staci pouzit jen destilku. Dlouho jsem si rikal, ze to bude nesmysl, ted se mi to potvrzuje :-/
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

No takhle, pokud opravdu jí každé dva měsíce měníš, tak to není žádná tragédie. Já mám vyzkoušeno, že pokud máš čistý okruh a naleješ do něj destilku, tak to měsíc vydrží bez problémů. Ale po delší době to začne dělat přesně to co jsi psal - zrníčka bordelu ve vodě atd.

Ty komponenty, co používáš, jsou všechny kvalitní. Hadice nejsou nějak zašedlé nebo zakalené ? Pokud ano, vyměnit. Pokud ne, tak jen rozeber okruh, rozeber i CPU a vga bloky, zda v nich není nějaký bordel (víceméně by být neměl), vypláchni radiátory horkou vodou. A pak tam nalej buď destilku + například http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=protect%2bip nebo hotovou kapalinu http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... Clear.html nebo http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=double%2bprotect a budeš mít na 1 - 2 roky pokoj :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Razorjack
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razorjack »

Hadice jsou dva mesice stare, takze v nich problem neni. Okruh jsem vzal a cely vycistil, az ho zavodnim, krome destilky do nej dam i kapku Sava, nebo Jaru :-) A nebude problem. Snad. Je pravda, jam rikas, ze i kdyz mi okruh trpel bordelem, usazeniny primo v blocich se moc nedelaly. A kdyz, tak male, musel bych do okruhu par let nesahnout, aby se mi stalo to, co Obrovi. Kazdopadne dik :-)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Na Savo zapomeň. To už raději ten Jar. Ale když ho tam dáš málo, tak ti to žádnou ochranu neudělá, a když ho tam dáš moc, tak budeš mít v expanzce bublifuk :lol:
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ja dávam do destilky toto...
http://www.tichepc.sk/AC-Fluid-50ml-Ant ... 1013002001
po roku sa rad aj bloky lesknú zvnútra viac ako ked boli nové :mrgreen:
a samozrejme my vo vode nepláva žiadna háved
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,2GHz CL38 Patriot Extreme, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Ath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ath »

ja davam Jar, pul roku a zadny problem :D
Sestava: Cpu 4670K@4,6Ghz, MB: Msi Z97 Gaming 5, RAM 16GB 2400mhz, GPU Gtx 780Ti skyn3t Bios @1400mhz GDDR5 @7800mhz. HDD: 2x 2tb Seagate 1x 1tb WD Black, SSD: Intel 120gb , Crucial 256Gb MX100
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Razorjack píše:Ahoj všem, mám tu dotaz ohledně vodníka. Potřeboval bych tip na nějaké dezinfekční činidlo, které by zamezilo/redukovalo tvorbu usazenin, či různých zrníček "bordelu" a zároveň neleptalo plexi, či těsnění. Mám v okruhu pouze měděné a plexi součástky, tedy žádný hliník, přesto se mi při každém vypouštění okruhu (cca každé dva měsíce) objeví trocha nečistot. Není to snad normální jev? Samosebou používám jen destilovanou vodu. Díky!
nebylo by lepsi koupit nakou profi kapalinu? pouzivam uz skoro rok od AquaComputer a nemam problem..
Razorjack
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razorjack »

Taky už jsem nad ní přemýšlel, jelikož ale mám okruh s hodně velkou expanzkou (XSPC Dual Bay toho pojme opravdu dost), musel bych koupit kapaliny větší množství. Nejspíš zase půjdu do AC Fluid, slyšel jsem na něj jen téměř samou chválu.
MV
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MV »

Já dával cca 1 malý panák Inhicoru T
http://www.vmd-drogerie.cz/inhicor-t-pr ... openi-1-l/

V okruhu (přes 2,5 litru) to byl zalman reserator (hliník) s částečně načatou vrstvou eloxu po předchozím majiteli, měděný pozlacený blok, plexi, poniklované fitiny, silikonové hadice .... prostě divočina. Ale inhicor to udržel pohromadě :mrgreen:
mogbuk: i5 9300H | 16GB DDR4-2666 Samsung | GeForce RTX 2060 | NVMe WD SN720 512GB SSD + SATA Crucial M550 512GB SSD | 1080p 144Hz IPS screen | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jinak tedka zacal AquaComputer delat barely po 5 litrech a nevychazi to ani moc draho (na 1 litr)
pre.vit
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pre.vit »

MV píše:Já dával cca 1 malý panák Inhicoru T
http://www.vmd-drogerie.cz/inhicor-t-pr ... openi-1-l/

V okruhu (přes 2,5 litru) to byl zalman reserator (hliník) s částečně načatou vrstvou eloxu po předchozím majiteli, měděný pozlacený blok, plexi, poniklované fitiny, silikonové hadice .... prostě divočina. Ale inhicor to udržel pohromadě :mrgreen:
Jestli chceš vidět co inhicor dokáže udělat s okruhem, tak se podívej sem - http://previt.wz.cz/www/vodnik.html. Osobně bych, kdybych dělal někdy znovu vodníka, inhicor v žádném případě nepoužil..
Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..
.
PC: AMD Ryzen 7 9800X3D, ARCTIC Liquid Freezer II 360, Gigabyte X870E Aorus Master, Gigabyte GeForce RTX 4090 Gaming OC 24G, Kingston FURY Beast Black EXPO 2x16GB DDR5 6000MHz CL30, Samsung 990 PRO 4TB + Solidigm P44 PRO 2TB, NZXT C1500 Platinum ATX3.1, Fractal Design Define R6, 32" Asus ProArt PA328CGV, soundbar Sony HT-X8500, Asus DRW-24F1ST
Mediacentrum: Raspberry Pi5 (a Pi2 model B), Onkyo TX-NR7100, Philips 65OLED806 65", NAS QNAP TS-453D-4G
Odpovědět

Zpět na „Voda“