chtěl bych požádat o radu ohledně upgrade mého starého PCčka.
Momentálně mám už 4. rokem tuhle sestavu:
GIGABYTE GA-MA770T-UD3
AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Sapphire HD 5770 1GB GDDR5
ADATA G Series 4GB (2x2GB) DDR3 1333
Seasonic M12II-520 520W
----------------------------------------------------------
Před pár dny dokoupený SSD OCZ Vector 150 120GB - změna slušná, ale pro desku s 3GB/s řadičem je to stejně furt nic moc když jede na poloviční výkon
No a teď k jádru věci -
Chtěl bych poradit s výběrem nových komponentů a furt se nemůžu rozhodnout (naštěstí je ještě dost času na vybírání a přemýšlení - do prosince)
Nové komponenty:
MSI 970 GAMING - AMD 970
AMD Vishera FX-8370E
MSI R9 280 GAMING 3G
Crucial Ballistix Tactical 8GB (2x4GB) DDR3 1866
--------------------------------------------------------------------
edit 2:
Rozhodl jsem se vzít i novou case a zdroj a trošku si pohrát s designem i uvnitř, takže si i oflexuju kabeláž.
i5 Sestava
Cena 23tis kč a už se snad měnit nebude.
edit:
nakonec teda půjdu do i5 procesoru takže:
Intel Core i5-4690K
MSI Z97 GAMING 7
takže cena je u nějakých 19tis kč
Zdroj jsem se rozhodl neměnit, dle výpočtů odběru by měl nové komponenty zvládat, jen vyměním větráček za
Noctua NF-F12 iPPC-3000 PWM, ale s tím si nejsem tak uplně jistý jestli se tam hodí.
Koukal jsem na různé benchmarky a porovnání, porovnával jsem grafiky a procesory v gpuboss a cpuboss a furt nějak nevím jestli intel nebo amd - nvidia nebo amd. Proto bych se rád obrátil na Vás a poprosil o radu. Momentálně vypsané komponenty vycházi na nějakých 16tis. kč, ale možná bych zvedl rozpočet do těch 20tis kč. Stačí, aby to vydrželo max 2 roky, pak koupím celou novou sestavu za nějaký slušnější peníz.
Jinak ještě mám teď na procesoru chladič Zalman CNPS10X Flex s větrákem Enermax T.B.Silence UCTB12, ten se chystám přehodit na novou desku a větráček ještě nevím jestli vyměním nebo ne.
Za všechny komenty, rady a připomínky děkuju.