Pripojeni SATA?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ydenek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pripojeni SATA?

Příspěvek od ydenek »

Takova lamovska otazka :oops: De pripojit SATA disk za chodu Widli??
DIKES
Athlon XP 2500+, Asus A7V600, 512MB DDRAM 400Mhz, Maxtor 120Gb SATA, GeForce FX 5700, Hyundai Q995, CD-RW Asus 52x 24x 52x, DVD-ROM,
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

vsechno jde, ale mohlo by se ti lehce stat, ze odvaris disk, nebo radic (pokud to neni hotswap, radsi to nedelej)
Naposledy upravil(a) Dony dne úte 16. lis 2004, 15:43, celkem upraveno 1 x.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
ydenek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Situace:)

Příspěvek od ydenek »

Jenze kamos me dal disk (Maxtor, 120G, SATA), ze kteryho nenajedou vidle. Kdyz to dam do svyho kompu a butuju z myho disku, tak me to nenabehne. Neporadi si s tim ani Linux (ten sice najede, ale ukazuje ze ten disk je prazdnej). Kdyz butuju z jeho disku, tak se to hned restne (v dobe, kdy ma startovat system). No a kdyz to chci preinstalovat, tak se hryzne instalace, kdyz overuje disky v PC. Chci mu z toho jeste zachranit data, takze chci skusit nabutovat na svuj a ten jeho pripojit za chodu 8) IDE de, ten pripojuju normalne, ale SATA jsem za chodu nikdy nepripojoval.
PS: Co je WOTSWAP 8) 8-) 8)
Athlon XP 2500+, Asus A7V600, 512MB DDRAM 400Mhz, Maxtor 120Gb SATA, GeForce FX 5700, Hyundai Q995, CD-RW Asus 52x 24x 52x, DVD-ROM,
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

sorry, preklep, melo to byt hotswap :D
zkus na to pustit z dosove diskety testdisk (viz FAQ)

jinak jak jsem psal vyse, pripojit to muzes, ale je to na tvoje riziko :oops:
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Situace:)

Příspěvek od Jiri Drak »

ydenek píše:IDE de, ten pripojuju normalne, ale SATA jsem za chodu nikdy nepripojoval.
IDE za chodu ? :shock:
Treba nF3 mi odpojeni za chodu podporuje (mam na SATA systemovej disk, takze jsem to jeste stejne nepouzil), u jineho radice jsem to zatim nevidel (ale taky jsem jeste nevidel vsechny SATA radice).
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Situace:)

Příspěvek od zombux »

Jiri Drak píše:
ydenek píše:IDE de, ten pripojuju normalne, ale SATA jsem za chodu nikdy nepripojoval.
IDE za chodu ? :shock:
Treba nF3 mi odpojeni za chodu podporuje (mam na SATA systemovej disk, takze jsem to jeste stejne nepouzil), u jineho radice jsem to zatim nevidel (ale taky jsem jeste nevidel vsechny SATA radice).
jj, ide za chodu jde připojit výjimečně, je třeba hotswap řadič (třeba některý Promise to kdysi uměly, nevím jestli to bylo spolehlivý protože se o tom pak přestalo mluvit :-D ). samotná IDE sběrnice na tohle rozhodně stavěná není, SATA to umět má ale spolehlivě nejpíš až v druhý verzi
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lilith
Začátečník
Začátečník

Hotswap

Příspěvek od Lilith »

IDE neni delane na hotswap, SATA ano (nejsem si jist zda prvni napajeni ci data)
Ohledne odpojeni IDE za chodu se mi podarila takova perlicka. Mam OS Win 2003 Server a za behu PC jsem odpojoval jeden ventilator, omylem jsem ale rozpojil kabel co vede k diksu (primarnimu s OS) :shock:
ale to jak se zachovaly okna jsem necekal, v pohode jely dal, bylo jim to u prde.. ze nemaji disk, zadna hraska, nic. Pripojil jsem ho zpet a valil dal :-D
CPU: AMD 2500+@3200+(1.65V@35-44°C)___MB: MSI KT6Delta FISR___RAM: 1024MB 400MHz DDR Kingmax___HDD: WB PATA 80GB, 2x WB SATA 160GB RAID0___OS: Windows 2003 Server Enterprise Edition R2___COOLER: Complete Close Water (CPU,ChSet,GPU, HDD)___Gallery: http://www.aji.estranky.cz/
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hotswap

Příspěvek od rumbo »

Lilith píše:IDE neni delane na hotswap, SATA ano (nejsem si jist zda prvni napajeni ci data)
Ohledne odpojeni IDE za chodu se mi podarila takova perlicka. Mam OS Win 2003 Server a za behu PC jsem odpojoval jeden ventilator, omylem jsem ale rozpojil kabel co vede k diksu (primarnimu s OS) :shock:
ale to jak se zachovaly okna jsem necekal, v pohode jely dal, bylo jim to u prde.. ze nemaji disk, zadna hraska, nic. Pripojil jsem ho zpet a valil dal :-D
:lol: :lol: to je dobré!!! windows rulezzz!
je vidieť ako windows a microsoft ignoruje všetkých a všetko ostatné..
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“