Zdravím.
Potřeboval bych pomoci v této věci. Vydražil jsem grafiku na aukru - znění aukce:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prodám Grafickou kartu GEFORCE NVIDIA GTX 280 1GB DDR3 512BIT.Grafika je plně funkční ,ale bez další záruky.Odešla mi zakladní deska,tak prodávám zbylé komponenty.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dnes ráno ji namontuji do PC: vše jsem zasunul pořádně, připojil 8 a 6 pinový konektor, zdroj mám Seasonic 550W a ten napájí: CPU AMD Richland A6-6400K Black Edition, 2xDDR3 plus jeden SSD a jeden HDD, grafiku, Blu-ray mechaniku a zvukovku.
Po zapnutí naběhly Win 7 64 bit a na obraze se objevily svislé, tenké a zelené místy přerušované pruhy. Po restartu jsem zapnul Bios a ty stejné pruhy se objevily i zde, takže asi to nebudou ovladače.
Nainstaloval jsem nové NVIDIA drivers a hle, ani se nedostanu do Win, protože naběhne BSOD.
Tak jsem tam vrátil starou grafiku GeForce GTS 250 a hle, vše jede v pohodě.
Můžete mi poradit, zda je grafika GTX 280 v čudu a nebo něco dělám špatně?
Jde o to, zda mám oslovit prodejce s tím, že je grafika vadná a nikoliv funkční, jak stálo v aukci.
Děkuji moc!
GEFORCE NVIDIA GTX 280 - svislé tenké pruhy v obraze
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- cormack
- Začátečník

GEFORCE NVIDIA GTX 280 - svislé tenké pruhy v obraze
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: GEFORCE NVIDIA GTX 280 - svislé tenké pruhy v obraze
Pruhy v obraze = mrtvé paměti nebo přerušenej spoj mezi pamětí a GPU, ala takzvanej studeňák, na to umírá 90% GPU. Crash při loadu driveru to jen potvrzuje, to tomu přesně odpovídá. Koupil jsi vadnou kartu.
Prodejce žeň protože ti prodal vadnou kartu.
Prodejce žeň protože ti prodal vadnou kartu.
- cormack
- Začátečník

Tyjo! Rychlá reakce.
Popravdě jsem si to myslel, že je karta nefunkční.
Vzhledem k pečlivému zabalení karty v balíku předpokládám, že byla nefunkční ještě před jejím odesláním, že?
Popravdě jsem si to myslel, že je karta nefunkční.
Vzhledem k pečlivému zabalení karty v balíku předpokládám, že byla nefunkční ještě před jejím odesláním, že?
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Pravděpodobně.