Guild wars 2/ League Of Legends = časová náročnost

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Sarlane
Nováček
Nováček

Guild wars 2/ League Of Legends = časová náročnost

Příspěvek od Sarlane »

Dobrý večer,
Potřeboval bych poradit. Hry jsem hrál jen obvykle a rád bych si něco opět zahrál pro zábavu a ve volném čase. Nejde mi o žádný PRO skill, žádný cíl, ale o 100% zábavu. Jsem si vědom, že to jsou úplně jiné žánry MOBA vs MMOPRG, ale rád bych věděl jaká z těchto her je jednoznačně daleko více časově náročnější. Napíšu zde, co dělám a beru to jako jen, co by bylo pro mě jednoznačně vhodnější. Jsem ještě student SŠ(IT) a věnují se(webovkám,grafice,office+ samozřejmě školní povinnost)) a workoutu. Přes týden dojíždím domů kolem 14:30-15:00.
League Of Legends jsem si zkoušel a nevypadá to špatně, ale bohužel GW 2 si vyzkoušíš jen tehdy, když to koupíš, ale dávno jsem MMOPRG hrál takže v tom problém nevidím, ani v tom, že bych si tu hru musel koupit.Ohledně LOL tak samozřejmě tam nechci být žádný PRO SKILL, ale jak jsem napsal, jde mi pouze o jasnou zábavu a ne, abych byl nejlepší. Jsem smířený s tím, že se tam najdou hráči, kteří vás budou "hejtovat" kvůli skillu, ale to mě samozřejmě nezajímá.
Teď se dostávám k otázce. Co podle vás je jednoznačně pro mě vhodnější a co je daleko víc časově náročnější? Stačí napsat odpověd a k tomu zda GW 2 ,nebo LoL.

Děkuji za odpověd.
Naposledy upravil(a) Sarlane dne pát 24. říj 2014, 23:26, celkem upraveno 1 x.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Guild wars 2/ League Of Legends = časová náročnost

Příspěvek od Alfajk »

myslim ze tech 500kc u guild wars za zkousku urcite stoji,neni to zase takova palka,abys nad tim musel tak premejslet
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Sarlane
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarlane »

Alfajk píše:myslim ze tech 500kc u guild wars za zkousku urcite stoji,neni to zase takova palka,abys nad tim musel tak premejslet
A co je prosím tě daleko víc časově náročnější a jaká hra z těch dvou by byla pro mě také vhodnější? Vše je napsáno v topicu.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

to se neda moc dobre srovnavat,u lolka zapas trva +- pul hodiny,stejne tak guild wars muzes hrat pul hodiny
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Sarlane
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarlane »

Alfajk píše:to se neda moc dobre srovnavat,u lolka zapas trva +- pul hodiny,stejne tak guild wars muzes hrat pul hodiny
Jsem si toho vědom.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Me tedy prislo GW2 po chvli jako totalni nuda. Ale to je asi zmlsanost z wowka...
Vsichni co znam co sli do GW2, to prestali hrat do par mesicu. Ja si to koupil a hral asi mesic, ani jsem nedoexpil. Treba takove Diablo3 s datacem vydrzi podle me dele.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Sarlane
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarlane »

Butch píše:Me tedy prislo GW2 po chvli jako totalni nuda. Ale to je asi zmlsanost z wowka...
Vsichni co znam co sli do GW2, to prestali hrat do par mesicu. Ja si to koupil a hral asi mesic, ani jsem nedoexpil. Treba takove Diablo3 s datacem vydrzi podle me dele.
Takže jednoznačně League Of Legends?

P.S ohledně toho Diabla. To už je drsná investice. 800 Kč samostatná hra + datadisk 700 Kč. Samozřejmě k tomu poštovné kolem 150 Kč celkově.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

no...guild wars maji podle me jeden z nejlepsich pomeru cena:vykon,ja to koupil v den vydani a za tu dobu uz mam par tejdnu played,hra ma vyhodu ze neni vubec casove narocna,nemusis v ni nic,coz vetsine lidi nesedne a radsi maji grind farmu ala wowko,guild wars hrajes proste proto,ze te to bavi(a nebo nebavi), nemusis se furt nekam hnat pro nejakej equip,farmit reputace a delat podobny blbosti ala wowko
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

League Of Legends/ Smite / Dota 2 ne nutně v tomhle pořadí....

LoL - Hodně dobré pro začátečníky, prakticky od první hry se člověk baví :)
Dota 2. Přesný opak pravá zábava začíná až pozděj.
Smite něco mezi, 3D tomuhle žánru dává zajímavý nádech.

Diablo, pokud nemáš rád grind tak bych do toho nešel.

U MMO her poradit nedokážu, tam jsem za poslední dobu hrál jenom v betě TES online, což se mně dost líbilo.. ale zase velká investice a poplatky...
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Guild wars nemá tak náročný game-ending nebo jak to nazvat, je fakt jedno kdy si to zapneš, a od levelu 80 si už jen hraješ pro radost, dlouhodobé cíle tam máš ascended gear, který zvládneš tak za 2 měsíce, podle toho jak hraješ, a pak legendárky, které jsou na půl roku, sám mám na gw2 2 postavy, a kvůli práci jsem se třeba týden neukázal ve hře, každopádně pokud ti nevadí farmení každodení farmení dungu, goldu, bossu, a máš rád barvičky a pestrobarevné boje, určitě jdi do toho, za mě je to dobrá hra.

za těžší dungy lze považovat fractály které máš od levelu 1-50, na 50 je to celkem těžký a chce to sehraný lidi, ale nic co by z hodně kvalitním pugem nešlo zvládnout

snad si z toho něco vezmeš :)
Sarlane
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarlane »

Tak co bude víc zábavnější, daleko méně časově náročnější, méně stereotypnější, výhodnější. League of Legends, nebo Guild Wars 2? Nechci udělat chybu. U LoL mi nejde o žádný pro skill. V žádném případě.
Co jsem slyšel ,že u GW2 to postupně přestává bavit na max. levelu. Grindování, neustále obcházení dungu, eventů, které podle lidí stojí za hovno, raidů a PVP,kde ani gear nerozhoduje tak taky prý docela rychle omrzí.
Rozhodně nemohu hrát dvě hry, ale pouze si zahrát 1. Tak stačí, když mi jen do topiku napíšete co a proč.
Fidor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fidor »

Nevim no, asi jde o to co tě baví, zkus is ještě párkrát zahrát LoL a pokud tě to baví, tak u toho zůstaň, pokud ne , zkus něco jiného např ten GW2. Co se na to dá říct jiného :-D Jako obě hry potřebují čas než dosáhneš nějakého levlu atd... ale už od začátu je to zábava, u obou her když nebudeš tejden hrát tak se nic nestane a o nic nepřijdeš :)
Jediný v čem vydim rozdíl je že v GW2 se třeba naloguješ, splníš si quest a můžeš zas logout.
LoL když zapneš tak už ten zápas (cca 30-40 min) musíš (měl bys) dohrát....
LoL je asi nejhranější hra v současnosti, má silnou komunitu, furt se kolem toho něco děje, daj se sledovat streamy z turnajů atd... lip přesvědčíš kamarády att si stebou zahrajou jelikož je to free :-D
Nebo zkus nějaké jiné free MMORPG např: ArcheAge, Tera, Neverwinter
AMD Ryzen 7 5700X3D; NH-D15S; Radeon RX 9060 XT 16Gb; 32Gb DDR4 (3600Mhz CL16); ASUS TUF Gaming B550-Plus, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Fractal Design Tesla R2 500W; Fractal Design Define S; GIGABYTE MO27Q28G; Leopold FC750R PD (Cherry Mx RED); Logitech G pro X superlight (800 DPI); iFi ZEN DAC V2; Edifier R1280DB; Sennheiser HD560S + Antlion ModMic USB 2.0 - PS4 slim 2TB -.
Sarlane
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarlane »

Takhle.
Jelikož mám notebook Acer Aspire V3 571G a Acer dělá tradičně mizerné chlazení, ale byl to tehdy nejlepší kus za 15 000 tak opravdu nevím kolik bych měl CPU,GPU teploty.
Když jsem zkoušel LoL a měl jsem to na nižší ve widescreenu, polovina obrazovky 1920x1080 tak GPU 50C a CPU 55-60C, ale nevím kolik by přibližně bylo tak u GW 2, ale i tak nerad hrají na fullscreenu. Jsem už tak zvyklý u těch MMO.
Kolik myslíte? Ten model je z plastu. Tím pádem víc topí jak hliník a hlavně to jde od klávesnice.
Jako s podložkou Zalman za 300-, Kč, kterou jsem dostal, tak když surfují po netu tak max. 40-42C, i 39C, což už je pod minimem.

GW 2 je casual hra, ale naopak LoL je nekonečná hra. V GW2 udělám level 80 pak budu dělat armor, ale stejně v PVP armor vůbec nerozhoduje, nebo je tam k ničemu. Přidělí staty rovnoměrné jako ostatní.
A neustále obíhání dungů,raidů, eventů(které prý stojí za nic) a další věci. Nevím zda někoho bude bavit dělat legendární věci, což je jenom samé PVE.
Jako jde mi pouze o zábavu, ale aby to taky nebylo stereotypní.
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

jetli uvazujes o D3 tak nejdriv zkus path of exile, je zdarma a prijde mi dost lepsi (a jine) nez d3
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Sarlane
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarlane »

Ssnake píše:jetli uvazujes o D3 tak nejdriv zkus path of exile, je zdarma a prijde mi dost lepsi (a jine) nez d3
Nene. Pouze GW 2, nebo LoL.
Sarlane
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarlane »

Takže, abych to shrnul než tohle téma uzavřu. Tak prosím podle toho,co napíšu mi odpovězte, co by bylo pro mě 100% vhodnější a také zda to na tom Acer Aspire V3 571G mělo cenu hrát ten GW 2. Nechci ho utopit, i když surfování po netu, je to pod minimem(42C max), bez GPU.

'Jsem ještě student SŠ(IT) a věnují se(webovkám,grafice,office+ samozřejmě školní povinnost)) a workoutu. Přes týden dojíždím domů kolem 14:30-15:00+ samozřejmě povinnosti do školy a další malicherné věci". V LoL mě netáhne žádný "proskill", ani bych se progamerem nechtěl stát a hejtování od nerdů unesu pomocí ignorace.Nejde mi tam o žádný cíl.Je to jen hra. Jak říkám jde mi jen o zábavu. A ohledně GW 2 jen to HW zda nebudou teploty vyšší jak 75C ve widescreenu'

Pomocí toho mi prosím řekněte, co bude pro mě výhodnější a vhodnější. Hlavně, aby to třeba po měsící nebylo stereotypní(po herní stránce).
Pak to uzavřu a uvidím. A děkuji vám za vaše názory.
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Pokud se takhle rozhoduješ nad hraním her nehraj radši nic.... nebo maximálně piškvorky... opravdu nechápu co řešíš, tak si lolko zahraj... přestane tě bavit ? No tak zkusíš jinou hru.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Sarlane píše:
Butch píše:Me tedy prislo GW2 po chvli jako totalni nuda. Ale to je asi zmlsanost z wowka...
Takže jednoznačně League Of Legends?

P.S ohledně toho Diabla. To už je drsná investice. 800 Kč samostatná hra + datadisk 700 Kč. Samozřejmě k tomu poštovné kolem 150 Kč celkově.
jop LoL...ale cca 2-3mesiace ti bude trvat kym zistis ako tak skilly champov... odporucam sledovat aj obcas aj nejake tie videa..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Sarlane
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarlane »

Já už to hral. Před 2 lety, tam jsem i zkončil s hraním. Level 19, EUNE. Naposled na zkoušku jen před 2 měsíci a hrál jsem to jen 1 den(4 hry) a pak jsem to smazal.
Guild Wars 2 = nemohu zkusit, jedině koupit a hrát, ale pokládám si otázku, co bych dělal 80 levelu. Ano dungy, chodil s grupou na raidy, dělal skákačky a další věci(archivementy), ale furt to tak obíhat tak to člověka přestane bavit. PvP nerozhoduje gear a taky to je pouze zábava na krátky čas. A dělat Legendární armor, který je na půl roku tak to člověka mezitím omrzí.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

porad nechapu,co resis,to fakt redeji nehraj nic,vzdyt se jedna o 500 korun,ne 50 000...i kdybys expil jen do lvlu 80(s jednou postavou) je to vic nez 20-30 hodin gametime,coz je cca 4x-6x vic nez prumerna herni doba dnesnich her v singleplayeru
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“