Ahoj,
sháním nejvhodnější tiskárnu pro tisk doma.
Rád bych s tím tisknul i fotografie.
Hledám nejlepší alternativy v cenovém stropu 2000-2500,-
Taky bych asi využil i scan dokumentů.
Bohužel se v tiskárnách vůbec nevyznám, snad mi někdo z vás pomůže.
Díky
[RADA] tiskárna pro domácí použití do 2500,-
- czdavdav
- Nováček

-
- nomadm
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: [RADA] tiskárna pro domácí použití do 2500,-
taky bych se připojil se stejným požadavkem (levná multifunkce), protože mi po 6 letech slabého (možná příčina) provozu odešla Canon MP 630. Tisknu fotografie, ale absolutně nepravidelně a málo, průměrně, 1x za 2 měsíce? Textu taky moc netisknu. Četl jsem, že jsou výborné levnější Canony, ale mají velkou spotřebu inkoustu "při občasném tisknutí", která se zdvihá až o 400%, můžu to osobně potvrdit se zkušenostmi s MP 630; naopak levné HP vycházely ve spotřebě docela dobře, ale nemají tak kvalitní tisk...Takže kdybych tisknul často, tak jdu opět do Canonu, ale v případě občasného tisku (a v malém množství) jsem v rozpacích...
CPU: AMD Athlon II X3 460, chladič CPU: SilentiumPC Spartan PRO HE924, grafika: GIGABYTE VGA ATI Radeon HD7790, MB: GIGABYTE MB AM3 MA78LMT-US2H, RAM: Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333 MHz, zdroj: Seasonic SS-400ET T3, HDD: WD Blue WD5000AAKX 3.5" 500GB, case: Fractal Define R4
- nomadm
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: [RADA] tiskárna pro domácí použití do 2500,-
tak jsem trochu "projel" nabídky a viděl bych to tak, vzhledem k mému charakteru užití tiskárny, kdy budou tisknout nepravidelně a málo, nicméně i barevně a fotky, jsem vyloučil laserovku, dále jsem vyloučil možnost koupit "dobrou" multifunkci za více peněz (nad 2,5 tis. Kč), protože nechci každé 2-3 roky kupovat novou, vzhledem k výrobní strategii výrobců, kdy se různé kurvítka stávají nejdůležitější součástí nové tiskárny. Pomalu spěji k volbě mezi Canonem (měl jsem doposud, max spokojenost s kvalitou tisku foto, ale drahý provoz), nebo HP....levnější náplně, nenašel jsem tolik negativních referencí o zabudovaných "kurvítkách"....Takže bych potřeboval od někoho nakopnout, jestli jít do tiskárny typu Canon PIXMA MG5550 (dopadla dobře v Dtestu co se týká kvality tisku, ale drahý "občasný provoz"), nebo HP Deskjet Ink Advantage 2546, příp ještě levnější HP Deskjet 1510. U těchto HP bude horší kvalita tisku foto, ale jde mi o to, jaký ten rozdíl oproti Canonu bude, jestli na vytisknutí pár foto 10x15 a semtam A4 (do rámečku) to bude použitelné, nebo radši vzít ten Canon i tím drahým tiskem při občasném použití a (asi) větším rizikem, že seoučást bude "Kurvítko"...
----------
edit: nakonec jsem vzal HP 3525 a vypadá to (dle prvních pár fotek 10x15), že s kvalitou tisku spokojen...
----------
edit: nakonec jsem vzal HP 3525 a vypadá to (dle prvních pár fotek 10x15), že s kvalitou tisku spokojen...
CPU: AMD Athlon II X3 460, chladič CPU: SilentiumPC Spartan PRO HE924, grafika: GIGABYTE VGA ATI Radeon HD7790, MB: GIGABYTE MB AM3 MA78LMT-US2H, RAM: Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333 MHz, zdroj: Seasonic SS-400ET T3, HDD: WD Blue WD5000AAKX 3.5" 500GB, case: Fractal Define R4