zdravím
měl bych na vás dotaz, mám Seasonic S12II-620 který je 2 roky starý , měl jsem ho dole u nohou a krom větráků jsem pískot neslyšel.
Zdroj jsem před 2 dny nainstaloval do nové prostorné a dobře chlazené Case, a zdroj si začal ze dne na den pískat.. prvně jsem vinil monitor, který je od zdroje vzdálený asi 20 cm a proto to slyším až teď, je to celkem dost otravné, 10 sekund ticho a pak začne kvičet pištět, pustil jsem 3dmark abych zjistil jestli na to má vliv zátěž a zdálo se mi že pískal víc.
chystám se ho pročistit pumpou, rozebírat ho raději nechci, ale máte nějaké rady/ zkušenosti co s tím ?
teoreticky na reklamaci mám ještě 3 měsíce právo, ale jak znám alfu a tu jejich lhůtu alá plná palba 30dní... když už tak bych chtěl vysmlouvat peníze na ruku, a hodlám jít do modulárního EVGA 750B2, ale oni ho na alfě ani nemají, takže nemohu hrát psí oči s tím že si od nich koupím nový zdroj..
záložní zdroj nemám, v alfě mi asi nic nepůjčí že ?
děkuji za rady
pískot u 2 let starého Seasonic S12II-620 ze dne na den
- Marek4
- Červená karta

-
- Butch
- Středně pokročilý

Re: pískot u 2 let starého Seasonic S12II-620 ze dne na den
Stejne bych to vzal na reklamaci. Nakonec je mozne ze zjisti ze to dela zdroj ve vazbe na nejakou soucastku jinou co mas v PC(disk, grafika...). Sam toho asi moc nevymyslis pokud nemas dalsi zdroj ktery bys testnul.
Ty doby uz jsou davno pryc ale ja si pamatuji kolem roku 2004-2005 kdy byl problem ze piskaly Fortron zdroje se Seagate disky. To byl jen priklad. Nicmene chci rict ze ne vzdy za piskani zroje muze jen zdroj samotny.
Ty doby uz jsou davno pryc ale ja si pamatuji kolem roku 2004-2005 kdy byl problem ze piskaly Fortron zdroje se Seagate disky. To byl jen priklad. Nicmene chci rict ze ne vzdy za piskani zroje muze jen zdroj samotny.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jde pustit na prazdno.. pripoj par ventilatoru a spoj v tom 24pinu dva piny dle schematu. A uvidis hned, jestli to dela samotny zdroj
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- Marek4
- Červená karta

-
vytáhnul jsem si ho bokem, dal jsem k němu ucho, a budou to pravděpodobně ty cívky.. , zbytek je jinak tichý