Politý ntb

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Upgreydd
Začátečník
Začátečník

Politý ntb

Příspěvek od Upgreydd »

Zdravím,

moje drahá polovička mi na ntb včera vylila čaj. NTB ihned po vylití jel, ale samozřejmě jsem ho okamžitě vypnul, vyndal baterku, vysušil...

Teď ale samozřejmě ani nehlesne. Byl už docela starší, takže baterka byla hodně "jetá" a ntb jsem používal jako stolní PC, neboť nemohl fungovat bez nabíječky.

Každopádně aktuálně "funguje" tak, že tam připojím nabíječku, rozsvítí se mi, že ji to přijalo, ale když zmáčku zapínací tlačítko, buďto to jen tak hlesne jako při startu, nebo se to tlačítko na půl sekundy rozsvítí a poté zhasne spolu s nabíječkou, která tím pádem přestane nabíjet a musím ji vyndat, chvíli počkat a pak znovu zapojit, aby se rozsvítil příjem proudu.

Anyway moje otázka samozřejmě zní - je to podle Vás KO, nebo se s tím ještě dá něco udělat?

Předem děkuji
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Politý ntb

Příspěvek od pbjun »

No zálezí jak dlouho jsi ho vysoušel... Ono je par pravidel ktera je treba pri utopeni zarizeni dodrzet aby byla velka pravdepodobnost ze to zarizeni prezije - hlavne okamzite vypnout vytahnout z el a uz jej nezkouset... Dat to nekomu kdo ma cistici prostredky na plosne spoje, ten to rozebere, vycisti a dukladne vysusi, nejlepsi je nechat to rozebrane na dily a cca 2 - 3 dny na slunicku ci na topeni pripadne jsem jiz susil i v troube na 60°...
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Upgreydd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Upgreydd »

Tak ještě trochu jinak....

Někdo z Prahy, kdo mi odtamtud dostane data z HDD?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Cus, disk je potreba co nejrychleji vyndat. Pokud se dostal caj i tam, zoxiduje elektronika a data uz z toho nedostanes.

Pokud mas nejaky exterak kam by se data mohly pretahnout, tak ti klidne pomuzu, ale musel by jsi se stavit nekdy ke me do prace behem dne do Holesovic. Vice kdyztak pisni sz.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Upgreydd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Upgreydd »

Ačkoliv doteď nevím, jak je to možný, ntb se po dvou dnech zase rozjel... akorát teda opět nefunguje displej, ale ten blbnul i předtím a nějak se mi nechce cpát prachy do opravy.

Ale to s tím HDD je dobrý vědět. Kdybych někdy potřeboval, určitě se ti ozvu. Do Holešovic do mám kousek.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak urcite odzalohuj vsechna data dokud notes jede. Zazil jsem ze nekomu se dostala vlhkost do nb a prave zozidovala elektronika, projevilo se to ale az asi mesic od incidentu. Takze pokud to ted jede, neznamena ze to pojede porad. Radsi tomu moc neverit a zalohu udelat :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Upgreydd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Upgreydd »

To je jasná věc...

Teď mimochodem další finta.... Nefunguje mi tam režim spánku. Dám to přepnout, on se tam skutečně přepne, ale asi po dvou sekundách se opět zapne...
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Asi nejaky proces se neukonci.
Asus Rog Strix G18
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Tvůj nick přesně souhlasí s tím, co bys měl provýst :-)
Upgreydd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Upgreydd »

Já vím, já vím, ale problém je v tom, že jsem čím dál méně náročný uživatel, tudíž mi od ntb stačí opravdové minimum, proto se zuby nehty držím toho, co mám :)
Upgreydd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Upgreydd »

Aktuálně tedy tohle...

Co přesně může tomu ntb bránit v uvedení do režimu spánku?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Zkrat, zlobici napajeci cast, deska, tezko rict..
Tomu notesu bych fakt uz neveril. Vim jak dopadaji polite notesy, postupne bude odchazet.
Sice nevim kam vsude se to dostalo, ale malokdy se politi obejde bez trvalych nebo fatalnich nasledku a neco se muze projevit az pozdeji.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“