chladenie 5820K

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

chladenie 5820K

Příspěvek od racecar »

Zdravim, v poslednom case som rozmyslal ze by som si kupil nejaku all in one blbost. A tak ma napadlo ze si postavim vodu. Len je tu jeden problem ze som to nikdy nerobil ani nemal a tak sa malinko bojim ci to zvladnem iba podla tutorialov a tak. :nervous:

Budem doma o nejaky ten mesiac a potom by som to zacal skladat ked tak. A potreboval by som pomoct co kupit. Zatial by sa chladilo iba CPU a neskor aj GPU. Ano znie to blbo ale nebudem rozoberat oplombovanu 780tku ked s nou niesom nejak spokojny a pri najblizsej prilezitosti sa jej chystam zbavit za nieco lepsie. :roll:

Malo by to byt tiche, vykonne a uhladne.

Zatial co som tak zbezne pozrel tak by som chcel PHANTEKS Enthoo Primo [CLICK] a hore + dole 480 radiator HW LABS GTX [CLICK]. Hadice bud Primochill Advanced, alebo EPDM hadice od EK WB. Blok XSPC RayStorm [CLICK] a nepacia sa mi expanzky v 5.25" pozicii.

Tu som niekde skoncil a ted babo rad! :? Cenovy limit nemam ale cim menej ty budem stastnejsi.
Toto som nasiel na nete a tak nejak chcem aby to vyzeralo vo finale. :lol: Budem rad za kazdy navrh, kritiku.. 8-)
SX8aWSH.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
nick_sekac
Začátečník
Začátečník

Re: chladenie 5820K

Příspěvek od nick_sekac »

Osobně bych vzal jiné radiátory, pokud to má být co nejvíc tiché. GTX série má hrozně jemné žebrování a vyžaduje ventilátory na poměrně vysoké otáčky, aby se projevila jejich síla. Navíc jsou poměrně restriktivní. Osobně od HW LABS používám dva 420 radiátory SR1 a jsem maximálně spokojen. Na radiátorech mám podle teploty vody regulované ventilátory Be Quiet SW2, podle mě nejtišší ventilátory na trhu.
Momentálně chladím 5820K na 4.4GHz při 1.29V a dvě přetaktované GTX 780 na 1163/6800Mhz při 1.2V - teploty se například v Crysis 3, který dokáže ždímat CPU i GPU zároveň, točí kolem 55°C.

Primochill hadice jsou super, rád s nimi pracuji, i když je postupně nahrazuji akrylátovými trubkami též od Primochillu.

Jako pumpu používám Laing DDC-1T zregulovanou na cca 50%. Na jaře jsem při výměně za 3 roky starý kus, zkoušel i hodně doporučovanou Laing D5. Nevím, jestli jsem měl špatný kus, ale DDC verzi jsem se po stránce minimální hlučnosti nepřiblížil.

Blok na CPU by měl být v pohodě. Osobně používám už čtvrtým rokem Stixion B-400 a ten blok mě nepřestává překvapovat. Předtím mi chladil i7 2600K a 3930K, oba také přetaktované.
nick_sekac
Začátečník
Začátečník

Re: chladenie 5820K

Příspěvek od nick_sekac »

Pardon, u radiátorů jsem přehlédl, že se jedná o verzi Nemesis, které jsou optimalizované už i pro nízkootáčkové ventilátory, tudíž proč ne.
Odpovědět

Zpět na „Voda“