Bude mě spíš zajímat chlazení na stock taktech. Případně mírné OC.
Vše bude osazeno na desce Asus Deluxe x79. Ve skříni je 140 mm intake ventilátor namířený přímo na CPU chladič + zadní výfuk 92 mm, přímo za CPU chladičem.
Ventilátor na Fortisu bude profukovat skrz pasiv na záda skříně (tj. do 92 mm ventilátoru).
Děkuji všem za odpověď
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE
Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB Má krátká recenze k vidění zde
Fortis ten procesor uchladí zcela bez problému, stejně jako levnější Fera 2 a oba určitě zvládnou tiše uchladit přetaktování na 4,2 GHz, kdy se nemusí výrazně zvedat napětí. A zvládnou i vyšší taktování se zvýšeným napětím. Jen bude třeba počítat s tím, že ventilátory by v takovém případě už jely na vyšších otáčkách.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600.Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
co bys od polaku chtel mel jsem od nich doma na test par vetraku a znechucene jsem je vratil a zadnou recenzi ani nedelal.. http://stratos1.rajce.idnes.cz/vetracky_-_otrepy_apod/
Ty pasivy maj celkem dobry ale vetraky jsou zalostny
Já bych naopak rád vyměnil dodávaný větrák u Fortis 2, můj má chrastivé ložisko a celkem mi to vadí. Jakou Noctuu byste mi doporučili koupit, popř. jinou značku?
rusty333 píše:Já bych naopak rád vyměnil dodávaný větrák u Fortis 2, můj má chrastivé ložisko a celkem mi to vadí. Jakou Noctuu byste mi doporučili koupit, popř. jinou značku?