Dotaz: Koupit či nekoupit (využiji nebo ne) 4K Televizor místo monitoru?
Stav: Mám Grafickou kartu MSI GTX 570 a vytipovaný 4K televizor, který sice nema display port ale má HDMI 2.0 (což ještě nemá žádná grafika) ale je to příprava pro budoucnost.
Konkrétně se jedná o Samsung UE40HU6900.
Problém: GTX 570 má HDMI 1.4 a měla by zvládnout 4k @ 30 Hz (což uznáte sami je nepoužitelné).
nVidia vymyslela metodu, jak přenest 4k přes HDMI 1.4 při 60 Hz.. jedná se o kompresi 4:2:0 místo originálu 4:4:4 což bych byl ochoten zkousnout na nějakou tu dobu, než bude karta s HDMI 2.0.
Jenže jsem se nikde nedočetl, zda tato podpora (komprese) přidaná v driverech (myslim že verze 326) to umožní i moji grafice řady 5xx.
Další problém, pokud nikoliv, nikde nemohu najit (ani v manualu) zda mi televize vezme alespon 2560x1600 (popř. x1440). Z toho soudím, že TV bude jen pro formaty 4k, 1080 a 720... ano nebo ne?
Nerad bych zakoupil TV a pak zjistil, že musím dat jeste 6k za novější grafiku nebo zjistil, že bez HDMI 2.0 to prostě bude k ničemu. Jedine co jsem z googlu zatim pochopil na 100% je, že SLI není řešení, ačkoliv by se mohlo zdát.
Děkuju všem, kteří se nějak přínosně vyjádří.