Zdravíčko, tak potřebuji vybrat po šesti letech zas nový notas. Požadavky jsou trochu smíšené, chci aby to mělo slušný herní výkon co zase nějakou dobu vydrží, ale zároveň aby tomu baterka vydržela na word + chrome + wifi aspoň 4 hodiny.. ideálně 5 a více.. Ideálně bych se vešel do 25 tisíc, třeba acer nitro V15 s i5 za 23 co tu všichni tak chválí, nicméně mám peníze jít do i7 za tech 29 pokud to má smysl..Zase jsem slyšel, že se hrozně ta i7 přehřívá a že snižuje pak takt, tak to nemá smysl Dále u obou řeším výdrž baterie, v tom ohledu se mi více líbí např. http://www.czc.cz/msi-gx60-3cc-293xcz-d ... 64/produkt od MSI, kde je 9ti článková baterie, která by mi poskytla asi pěknou výdrž, jako aktuálně stařičký dell s devítičlánkovkou taky..Jenže varianta od MSI má zase AMD řešení, které co jsem četl minimálně u procesoru A10-5750M aktuálně docela dost zaostává, tak si nejsem jistý jestli koupě tohoto není vyloženě krok zpět Co se disků týče, na data mám exterák, takže může být klidně jen SSD disk, nebo nějaka kombi varianta..Pokud bych šel do toho nitra v 15 s i5 tak bych tam asi koupil 250 GB SSD disk a vyhodil co tam je úplně..
Jaký je váš rozpočet?
do 25 tisíc ideálně, max strop 30
Jakou velikost notebooku preferujete?
určitě 15,6
Preferujete nějaké značky?
ne
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
filmy, škola, hry
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
často nosit
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
když bude konečně pořádnej výkon tak možná i něco novějšího.. ale když to vezmu z minulosti, vydržel jsem vyloženě dlouho hrát jen WoW a LoL...takže aby to naprosto bez problémů na max detaily zvládalo hlavně tohle..
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
min 4, nejlépe 5 a více hodin
Jaký operační systém?
to je fuk, klidně může být bez os..
Displej
a) širokoúhlý 16:9
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
1920x1080 určitě
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
IPS či PLS
Kvalita zpracování a design
to je fuk
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
to je fuk
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
5 let min.
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
aspon i5 4210H, klidně i7 když nebude moc topit
Jak velká má být operační paměť?
8GB by mělo stačit
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Geforce 860M
Jak velký má být pevný disk?
stačí klidně do 500GB
Chcete místo klasického HDD SSD? (lze ho tam šoupnout i později za původní disk)
bylo by to fajn, v případě levnější notasu tam SSD šoupnu
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
asi není nutné
Hry / velká výdrž / 25 tisíc plus mínus
Moderátor: Don
- Serge
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Hry / velká výdrž / 25 tisíc plus mínus
Naposledy upravil(a) Serge dne čtv 20. lis 2014, 19:58, celkem upraveno 1 x.
- Serge
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hry / velká výdrž / 25 tisíc plus mínus
A pokud jsem dobře hledal, tak se mi nepodařilo najít variantu toho MSI kde je intel + geforce a byla by 9ti článkovka taky.. všude jen 6ti..
- orgasmic
- Začátečník
-
- Serge
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hry / velká výdrž / 25 tisíc plus mínus
To mi bylo jasný, že ty mi to opět doporučíš, pročítal jsem poslední příspěvky a zastáváš svého jména a máš z něj doslova orgasmus jak tak koukám (bez urážky). U Nitra je taky otázka jestli má smysl jít do i7 nebo vzít i5 a koupit do něj SSD a neřešit.. i5 by mohla mít větší výdrž na baterku, ale jestli to vydrží vubec ty 4-5 hodin na wifi a word.. Plus taky tu musí být nějaké další možnosti Které bych rád slyšel od někoho jiného než jen od tebe, ty tu neporadíš nikomu nic jiného než acer nitro evidentně
edit: a samozřejmě, že se zde bavím o verzích H, resp. HQ .. ty low verze "U" vůbec neřeším
edit: a samozřejmě, že se zde bavím o verzích H, resp. HQ .. ty low verze "U" vůbec neřeším