Problém internet wifi
Moderátor: Don
- stefan
- Začátečník

-
Problém internet wifi
Zdravím. Mám problém s internetom. Mám router D-Link DIR-657/E. Ide z neho kábel do PC a tiež vysiela wifi pre mobilné zariadenia. Problém je ten, že pravidelne aspoň raz za deň spadne wifi, pričom internete cez kábel do PC ide v pohode. Neviem v čom je problém. Na tablete sa totiž nepripojí a tablet sa tvári, že wifi nevidí, ale wifi analyzer v tablete sieť vidí - divné. Tak som si myslel, že problém je v tablete, avšak po zapnutí telefonu a aj notebooku, ani tie sa na sieť nedokázali pripojiť. Notebook wifi vôbec nenašiel a telefón písal problémy s pripojením. Takže asi problém bude vo wifi. Možno treba len niečo nastaviť. Mohol by mi niekto poradiť. Ďakujem.
- kotas
- Středně pokročilý

Re: Problém internet wifi
Zrestartuj ten router do továrního nastavení, případně nahrej i nový FW - jestli je a nastav si vše "načisto", ono není k zahození jednou za čas provést RESET routeru..
A ještě..: o jaký router a poskytovatele se jedná?
A ještě..: o jaký router a poskytovatele se jedná?
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- stefan
- Začátečník

-
Jedná sa o lokálneho poskytovateľa cez optický kábel. O to nejde, pravdepodobne som problém vyriešil. Pomocou wifi analyzeru som si zistil, ktorý kanál je najmenej vyťažený a potom som v nastaveniach routeru pre wifi zmenil nastavenie z auto kanálov na fixný deviaty kanál. Urobil som to v nedeľu a doteraz wifi drží, čo za normálnych okolností by nebolo možné. Pravdepodobne neustále auto nastavovanie kanálu spôsobovalo, že zariadenia sa do wifi nemohli pripojiť. Ešte to testujem, ale zdá sa, že v tom bola chyba.
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Spíš to autorežim měnil kanály a některé zařízení to nepobraly. Proto je vždy lepší mít nastaven kanál na nějakou pevnou hodnotu 1-12. 13tku ne, tu zas některé zařízení nevidí vůbec.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- stefan
- Začátečník

-
Ahojte, problém nie je vyriešený. Na tom routri sa dá nastavovať kopec vecí. Zatiaľ som nepriešiel na to, že čo je zle. Jednoducho wifi stále vysiela, ale proste v nejakom okamihu /väčšinou v noci/ akoby sa niečo zmenilo a mobilné zariadenia /žiadne/ sa už na ňu nevedia pripojiť, aj keď ju vidia. Píšu, že nastala chyba pripojenia. Čo som si čítal po nete, tak väčšina ľudí vypadávanie wifi neriešila a vymenili proste router. Myslím si však, že asi len treba niečo nastaviť. Ja sa na net pripájam cez lokálnu optickú sieť /antik/ od lokálneho poskytovateľa /mám cez nich aj telku na jednom kábli/. Preto mám nastavenú dynamic IP - snáď je to tak dobre. Nevie niekto ako riešiť takýto problém. Router som reštartoval, tiež som hľadal nový firmware, ale žiaden novší nie je. Router stál iba 27 eur a keď funguje, tak som spokojný, ale keď ma to prestane baviť, tak ho vymením. Len by som to nechcel robiť zbytočne. Viem, že každý router z času na čas treba reštartovať, som ochotný to robiť tak raz do mesiaca, ale nie každé ráno. Poraďte prosím.