Sekání myši po připojení flash disku / hdd

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
mir77
Začátečník
Začátečník

Sekání myši po připojení flash disku / hdd

Příspěvek od mir77 »

Přítelkyně vlastní Asus X550CC. Notebook má dva USB porty, jeden USB 2.0 a druhý USB 3.0. Běžně má v USB 2.0 zapojený receiver od myši Microsoft a potýkala se s problémem, že když zapojí například flashdisk nebo externí disk do USB 3, tak se myš začala silně sekat.
Nevyřešil to jeden reinstall a nevyřešil to teď ani druhý reinstall, takže jsem se začal pídit po jádru pudla.
Zjistil jsem, že dokud nenainstaluje USB 3 drivery, tak myš v součinnosti s jiným zařízením funguje a stejně tak jsem zjistil, že pokud myš zapojím do USB 3.0 portu a ono další zařízení do USB 2.0, tak problém není.

Zkoušel jsem jak drivery, které poskytuje výrobce, tak aktuální drivery od Intelu. Výsledek je takový, že se staršími drivery ze stránek ASUS myš nejede vůbec. S drivery od Intelu se "pouze" seká.
Ovladače, respektive obslužná aplikace pro myš (Microsoft Wireless Mouse 3500) nemá vliv na daný problém. Když použiji svoji myš (Logitech M705), tak vše funguje jak má.

Nesetkal jste se někdo s podobným problémem? Případně nějaký nápad, jak to řešit?

//PET5: Přesun do odpovídající sekce.
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Sekání myši po připojení flash disku / hdd

Příspěvek od Alfajk »

ve spravci zarizeni jsou USB porty OK? (spolecne se vsema sbernicema) nebo je nekde nejakej :!: ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
mir77
Začátečník
Začátečník

Re: Sekání myši po připojení flash disku / hdd

Příspěvek od mir77 »

Vše je ok. Bez otazníků, bez vykřičníků. Vše jak má být.
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“