Zdravím, plánuju po novém roce upgrade grafické karty.
Nedávno jsem však testoval přidat dalších 2x2GB a zjistil jsem, že je to v některých hrách docela dost znát (Assassins's Creed Unity, ale i stařičký GTA 4), takže teď řeším, zda dokoupit někde z bazaru další nebo přejít i na novou desku a koupit 2x4GB DDR3 (údajně je můj procesor nepodporuje, ale mohl bych ho vyměnit s bratrem, který má téměř identický Phenom II 955)...
Otázka zní, jestli to stojí za to?
Není někde nějaký test vlivu na výkon (hlavně ve hrách)?
koupit jen další 2x2GB ddr 2 by mě vyšlo do 1000Kč
např http://aukro.cz/a-data-vitesta-extr-edi ... 13029.html
-doufám, že předpokládám dobře, že by fungovaly v pohodě s těma mýma (stejná edice jen 800mhz)
zatímco 2x4GB ddr3 + deska už je za pěknejch 3500Kč
Přechod na DDR3?
- LetisVT
- Začátečník
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: Přechod na DDR3?
Určitě nekupuj desku, benefit DDR3 je v hrách minimální, ala 1-5% dle hry a situace, pro hry je nejdůležitější takt CPU a u Phenomů také takt northbridge / L3 cache, což u her udělá větší rozdíl než mít DDR3 či DDR2. Navíc musle by jsi koupit AM3+ a byl by jsi sekelj na nic moc AM3+ platformě. A ano, 940 nepodporuje DDR3 paměti. U tebe to vidim na celkovej upgrade, tzn novej komplet základ, sokcet 1150 deska, + I5tka + DDR3. Nad kompromisy nepřemejšlej, pokud se ti nechce zatim investovat tak si klidně kup ty daqlší DDR2 na 8GB, velký moduly se vždy docela easy prodávaj až na to dojde. Určitě nechoď do nový DDR3 desky, to by byla tuna vyhozenejch peněz.