Po startu PC se v biosu nebjeví SSD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Derec
Začátečník
Začátečník

Po startu PC se v biosu nebjeví SSD

Příspěvek od Derec »

Nazdar, mám takovýto problém:
Poskládal jsem si nové PC. A použil jsem jako systémový disk SSD Transcend SSD370 128GB.
Normálně jsme nainstaloval Windows 8.1, dokonce několikrát jsem to restartoval a vše v pohodě.
Druhý den, když jsem PC zapnul, tak mi to nenašlo tento disk. Mám tam další dva magnetické a DVD mechaniku a ty všechny byly v pohodě.
Několikrát jsem PC restartoval a nic, pak jsem vypnul zdroj síťovým vypínačem a zase zapnul, a najednou vše naběhlo jak má.
A další den zase - opět to samé.

Zkoušel jsem SSD přehodit i do jiného SATA konektoru.

Nesetkali jste s něčím podobným, nemůžete mi s tím nějak pomoci.
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Po startu PC se v biosu nebjeví SSD

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano, setkal, jednalo se o vadné SSD, většinou to ani nebyl firmware ale fyzická vada. V tvém případě evidentně dojde k zatuhnutí řadiče SSD a už se pak nedetekuje, po odpojení z elektřiny se vybijou všechny kondíky a pak zas ňákou dobu funguje. Bejt tebou se ho rychle zbavim, vrať ho s tim že je nekompatibilní a vem si SSD od solidnější zančky, třeba Crucial dělá dost spolehlivý SSD.
Derec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Derec »

Díky, takže reklamačka, to mám docela radost.
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Spíš vrácení do 14 dnů jestli ještě můžeš, reklamaci ti můžou vyřídit výměnou za stejnej disk což tvůj problém neřeší.
Derec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Derec »

No to asi nepůjde, není to přes internet. Ale každopádně díky, aspoň vím kde je teda závada.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“