Odpálení HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
anti.77
Začátečník
Začátečník

Odpálení HDD

Příspěvek od anti.77 »

Dobrý den,opravoval jsem kamarádovi nefunkční pc a zjistil jsem vadný disk.Je to starší počítač,tak sem se rozhodl,že mu koupím disk z 500GB bazaru.Abych prověřil,je-li to pouze diskem zkusil jsem připojit můj starší 500GB a počítač disk nenašel .... Disk připojen na SATA,DVD má na staré ATA a to v BIOS je viditelné. Ovšem problém je,že jsem vrátil disk do mého PC a ani ťuk,prostě systém ho nenajde .... je možné,že se odpálil připojením k desce a ke zdroji ????? Nikdy jsem se s tím nesetkal,HD mi líto není byl to starší 500GB Samsung ale jde mi o to,má-li cenu s kamarádovým počítačem něco dělat ???? Dík za každou odpověď .....
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Odpálení HDD

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Hmm, jestli je tu podezření na odpalování disků Sata řadičem či zdrojem (zdrojem nepravděpodobné když ata disk ze stejné větve je v pohodě) tak bych tyto věci hned vyhodil a další disky tam nestrkal. Ano je to mále pravděpodobné ale může se to stát.
anti.77
Začátečník
Začátečník

Re: Odpálení HDD

Příspěvek od anti.77 »

No taky jsem měl ten pocit :-) .... kamárád mi dodá nějakej starej ATA co má doma a zkusim mu ho tam dát a když to nepoběží tak půjde do kontejnéru ... dík
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“