Dospěl jsem k názoru, že provozovat PC bez bočnice není úplně to pravé ořechové. Hodně se do něj práší a slyším vše, co se v PC děje. Počínaje disky, konče ventilátory.
Stávající bednu mám pouze z provizorních důvodů a plánuji kolem Vánoc pořízení nové a funkční bedny pro svůj PC. Hlavním faktorem pro mě bude účinný odvod tepla z bedny, protože provozuji OCnutou R9 290 osazenou chladičem Raijintek Morheus. Tudíž všechen ohřátý vzduch zůstává v bedně a nevyfukuje se perforací ven z pc, jako u referenčního chladiče.
Suma sumárum, potřebuji ze skříně dostat ideálně ~500W tepla při loadu. S otevřenou bočnicí problém nemám a po pár minutách je mi u PC příjemně teplo

V případě dostatku finančních prostředků bych začal přemýšlet o vodním chlazení. Bylo by to jistě nejrozumnější řešení, ale já si musím vystačit se vzduchem.
K věci:
Aktuálně v bazaru poptávám CM HAF 912 Plus. Což se mi zdá jako rozumný kompromis, vhánět jedním velkým ventilátorem dovnitř pod GPU a následně odvádět zadním standardním + horním velkým ventilátorem (čímž by vznikl mírný podtlak).
Rád bych se držel okolo 1500,-, při nejhorším do 2000,- (levněji to pravděpodobně nepůjde

Pokud máte stejný problém, jako já, poprosil bych tedy o rozumné řešení v lidové cenové relaci. Popř. rovnou doporučení vhodnější skříně.
Děkuji všem za názor