S i7 4790K a nejakou Z97 doskou (je to extra možnosť mať Broadwella a viac otvorených možností do budúcnosti, a vecí ako RAIDu aspoň na doske a tak podobne

) to vychádza pri daných ďalších súčiastkach okolo 47 000 Kč. Otázkou prirodzene je, čo sme i dávnejšie (teda aspoň ja) riešil/i, tak s príchodom Haswellu refresh i pomerne "útočných" základných taktoch Káčka z toho robia možnosť ho nemať ani taktovaný. No čo, Intel si ten segment CPU pekne odstupňoval a s Xeonmi to už nie je také vážne ako to bývalo v minulosti (a mohlo byť, napríklad u 2011, ale to je iná téma).
Každopádne možnosti si na tieto hlavné súčiastky kladie každý sám (ona i taká iGPU v CPU vám niekedy zachráni prdel). Vždy bolo trendom to osekávať a stále je.
RAMky sú v CZC za 3700kč
http://www.czc.cz/crucial-ballistix-spo ... 48/produkt to by malo byť fajn.
Do pozornosti by som dal Intelácke 530 SSDčka, aktuálne snáď v každom obchode majú i 180GB a 240GB celkom atraktívne ceny (tesne cez 3000, resp. 3700 u 240GB).
Black je snáď jedinou schopnou možnosťou u WD. Otázkou je skôr cena za 1GB, teda využiteľnosť kapacity.
U monitora neviem, osobne mám iné preferencie a oblasť Pixel Pitchu (otázkou je skôr optimalizácia SW u nového Winu, či toho nasledujúceho, s interpoláciou, resp. viacnásobným zväčšením 100%+ a tak). Ono je to na mašľu niekedy, uznávam, na video/grafiku sa hodí niečo iné, na hry zas ďalšie.

A čo sa týka toho chladiča CPU, tak zastávam názor, že ak sa užívateľ už rozhodne, a taký pasív ako je Scythe Mugen MAX sa doma určite nikdy nestratí.
Tak či tak, je to o tom koľko papierov sme ochotní pustiť.