Funguje někomu monitoring teploty GPU a MEM u 9800Pro Sapphi

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Are
Nováček
Nováček

Funguje někomu monitoring teploty GPU a MEM u 9800Pro Sapphi

Příspěvek od Are »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli toto někomu funguje... V Riva tuneru nic... a přitom vga 9600xt od sapphire to umi... Děkuji za odpovědi..
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

mám dojem že monitorovat teplotu umí jenom karty s XT...takže 9800PRO to neumí :wink:
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

orange_juice píše:mám dojem že monitorovat teplotu umí jenom karty s XT...takže 9800PRO to neumí :wink:
Přesě tak, teplototní čidla mají až XTčka :wink:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Are
Nováček
Nováček

Příspěvek od Are »

díky za odpovědi... tak to je pěkně hloupé.... :(
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Mě to také nejde....bohužel pouze XTčka.
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Nazdar ale kedze teraz sa predavaju 9800se, teda hlavne sapphire, s R360, co je XT jadro, tak by mal ist monitoring...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

romco píše:Nazdar ale kedze teraz sa predavaju 9800se, teda hlavne sapphire, s R360, co je XT jadro, tak by mal ist monitoring...
Pokud tam čidlo je, ale není aktivní, tak se ho můžeš pokusit aktivovat přeflashováním BIOSu z XTčka. :wink:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no a bude ho podporovat PCB, tak by flash fakt mohl pomoct, ale pochybuji, pcb jsou z PRO a ne XT
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Však práve, tiež si myslím, že to nebude podporovať pcb, však odskúšam, akurát sa mi nechcelo vrhať do flashu vga.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

To flashovani vam nepomuze,ani kdyz mate R360,teplota se nemonitoruje jadrem ale maly chipem kterej tam musi fyzicky byt pripajen.Proto jakakoliv 9800Pro nikdy nemuze monitorovat teplotu,protoze nema ten I/O chip.
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

OBR píše:To flashovani vam nepomuze,ani kdyz mate R360,teplota se nemonitoruje jadrem ale maly chipem kterej tam musi fyzicky byt pripajen.Proto jakakoliv 9800Pro nikdy nemuze monitorovat teplotu,protoze nema ten I/O chip.
Aj som to tusil, skontrolujem pcb, ci nahodou tam nie je,
dopajkujem :-D len srandujem.
Dakujem a prajem pekny den.
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

OBR píše:To flashovani vam nepomuze,ani kdyz mate R360,teplota se nemonitoruje jadrem ale maly chipem kterej tam musi fyzicky byt pripajen.Proto jakakoliv 9800Pro nikdy nemuze monitorovat teplotu,protoze nema ten I/O chip.
Tak nevím, mám co mám a teplotu mi to po přeflashování na XT v DNA ovladačích odměřuje.

Že by se vyskytovaly karty 9800Pro s pcb od XT? :? :)
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

lirmir píše:
Tak nevím, mám co mám a teplotu mi to po přeflashování na XT v DNA ovladačích odměřuje.

Ako som čítal v iných fórach, tak záleží na jadre vga, takže ak máš R360, tak na 90% máš aj meranie teploty, len zablokované pre 9800se a pro.
Takže je ok, že tebe to ide, asi skúsim aj ja :-) flashnúť.
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

jj taky jsem mel tu moznost videt Saphhire R9800PRO flashlou na XT a cidlo fungovalo. Ale neni tomu tak vzdycky. Ja ji flashovat nemuzu protoze mi frekv XT nezvladne,tak v mem pripade nevim jestli by to fungovalo
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rumbo »

romco píše:
lirmir píše: Tak nevím, mám co mám a teplotu mi to po přeflashování na XT v DNA ovladačích odměřuje.

Ako som čítal v iných fórach, tak záleží na jadre vga, takže ak máš R360, tak na 90% máš aj meranie teploty, len zablokované pre 9800se a pro.
Takže je ok, že tebe to ide, asi skúsim aj ja :-) flashnúť.
a co msi? pojde to aj s medionom 9800XXL?
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

rumbo píše:a co msi? pojde to aj s medionom 9800XXL?
To by mě také zajímalo, ale pochybuji o tom... MSI "XT" nedělá, taže proč by tam dávali neaktivní čidla? Nevím, nevím...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

pokud jsou to XTcka udelany jako PRO tak maji ten chipek kterej to meri.a flashem ho rozhejbete a pak to meri.Poznate to jednoduse,jestli ho mate nebo ne a to tak ze se objevi nebo neobjevi po flashi v catalystech funkce OVERDRIVE kterou ma na starossti stejnej IO chip jak mereni teploty.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“