Volba herní sestavy za 30-35K
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- polarite
- Nováček

-
Volba herní sestavy za 30-35K
Zdravím, chtěl bych poprosit o radu vás zkušenější jedince o sestavení z 90% herního PC. Moje znalosti jsou značně omezené a složit počítač tak, aby všechny komponenty byly výkonnostně na stejné úrovni je pro mne nadlidský úkon. Snažil jsem se něco pochytit a tak základem by asi měla být grafická karta GTX 970, od jakého výrobce si nechám poradit, ovšem moje sympatie má Asus ačkoli nevím jak je na tom dnes s kvalitou a výkonem oproti konkurenci, to samé u platí i u základních desek. Procesor nejspíš Intel i7 nebo lepší i5, nevím co se u her vyplatí více. Co se do velikosti disku týče postačí 1TB, klidně i méně + SDD na systém a hry. Velikost a typ RAM nechám na vás. Předem děkuji za každý návrh a radu, kterou napíšete.
- Herpes
- Mírně pokročilý

-
Re: Volba herní sestavy za 30-35K
Já bych si to udělal takhle, zlevnit se dá na grafice a vzít i7.. http://www.czc.cz/e8iak3jel8iobb28pj8pl5l2mc/seznam
Počkej i na další názory.
Počkej i na další názory.
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
- Fajfka123
- Začátečník

-
Za mě takto: http://www.czc.cz/62llgl7fo0i09amacj2rs395a7/seznam
Oproti Herpesové sestavy:
Skříň - mnohem kvalitnější, dle mého vkusu i hezčí
Procesor - to samé
Základní deska - moc pro gigabyte nejsem, tak raději volba od MSI (dle mě hezčí deska)
SSD - 256 GB, crucial oproti Evu kvalitnější, Evo má po delší době propady rychlosti
Grafika - zde jsem volil g970, dle mě tato grafika bohatě stačí a příplatek skoro 6k za g980 je blbost
Zdroj - mnohem kvalitnější, plně modulární a k tomu semi-pasiv režim = ticho
Ram, HDD a chladič - to stejné více méně
Oproti Herpesové sestavy:
Skříň - mnohem kvalitnější, dle mého vkusu i hezčí
Procesor - to samé
Základní deska - moc pro gigabyte nejsem, tak raději volba od MSI (dle mě hezčí deska)
SSD - 256 GB, crucial oproti Evu kvalitnější, Evo má po delší době propady rychlosti
Grafika - zde jsem volil g970, dle mě tato grafika bohatě stačí a příplatek skoro 6k za g980 je blbost
Zdroj - mnohem kvalitnější, plně modulární a k tomu semi-pasiv režim = ticho
Ram, HDD a chladič - to stejné více méně
MB: Asus Z370 Prime-A, CPU: Intel i5-8600K, HDD: Seagate 3TB SSD: Kingston SSD A2000 250GB GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO RAM: Crucial 8GB/Kingston 16GB Zdroj: Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl + window
- polarite
- Nováček

-
Děkuji za návrhy. Chtěl bych se zeptat jestli má nějaký vliv když osadite grafickou karrtu na základní desku stejné značky. Na msi road show typek tvrdil, že se tyhle dvě veci od msi poznají a mají dohromady větší výkon a jsou více kompatibilní, než když dáte na msi descu stejnou kartu od jiného výrobce. Nevím zda to jsou reklamní řeči, nebo je na tom něco pravdy. A k těm sestavám, nebylo by do budoucna lepší místo i5 dát i7 ? Chtěl bych mít dobrý základ a v budoucnu dokoupit jen lepší grafickou kartu, popřípadě paměti ram.
- Fajfka123
- Začátečník

-
Hele ta sestava, co jsem ti poskládal má tyhle výhody:
Skříň - je tak betelná, že vydrží a dobře poslouží i na 10 let (dá se osadit až 9 ventilátorů ! takže výborná skříň pro budoucí LN, ULN pc ... čím více ventilátorů tím menší otáčky možeš dát)
Procesor - jelikož je to herní pc, tak je zbytečné dávat i7, pokuď tento procesor přetaktuješ na pěkných 4.5 Ghz (može být méně, podle procesoru), tak máš základ troufnu si říct na pěkných 5+ let do předu
Zdroj - je to gold certifikace, takže je výborný ... co se týče záruky, tak ta je 5 let a není jen tak
Co se týče zbytku. Větší ram može člověk dokoupit kdykoli, dnes je to zbytečné na hry. SSD, HDD apod. to je další věc, která nijak neovlivňuje výkon. Celkově je tato sestava vyvážená tak, že i za těch 5 let si zahraješ nové hry. Při koupi budoucí nové grafiky si zahraješ na ultra a procesor tě opravdu brzdit nebude.
Mimo to, jak píšeš, jestli nemá souvislost brát stejné značky, tak odpověď je, že nemá. Výkon bude stále stejný. Spíše, co jsem četl, že se někdy stejná značka zároveň nemusela. Každopádně tohle se určo nestane. Pokuď by jsi chtěl, tak by se s tvým rozpočtem dala udělat LN sestava rovnou. Příplatek tam je takových 2-4k.
Skříň - je tak betelná, že vydrží a dobře poslouží i na 10 let (dá se osadit až 9 ventilátorů ! takže výborná skříň pro budoucí LN, ULN pc ... čím více ventilátorů tím menší otáčky možeš dát)
Procesor - jelikož je to herní pc, tak je zbytečné dávat i7, pokuď tento procesor přetaktuješ na pěkných 4.5 Ghz (može být méně, podle procesoru), tak máš základ troufnu si říct na pěkných 5+ let do předu
Zdroj - je to gold certifikace, takže je výborný ... co se týče záruky, tak ta je 5 let a není jen tak
Co se týče zbytku. Větší ram može člověk dokoupit kdykoli, dnes je to zbytečné na hry. SSD, HDD apod. to je další věc, která nijak neovlivňuje výkon. Celkově je tato sestava vyvážená tak, že i za těch 5 let si zahraješ nové hry. Při koupi budoucí nové grafiky si zahraješ na ultra a procesor tě opravdu brzdit nebude.
Mimo to, jak píšeš, jestli nemá souvislost brát stejné značky, tak odpověď je, že nemá. Výkon bude stále stejný. Spíše, co jsem četl, že se někdy stejná značka zároveň nemusela. Každopádně tohle se určo nestane. Pokuď by jsi chtěl, tak by se s tvým rozpočtem dala udělat LN sestava rovnou. Příplatek tam je takových 2-4k.
MB: Asus Z370 Prime-A, CPU: Intel i5-8600K, HDD: Seagate 3TB SSD: Kingston SSD A2000 250GB GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO RAM: Crucial 8GB/Kingston 16GB Zdroj: Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl + window