"Přeskakování" zvuku

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Frostys
Začátečník
Začátečník

"Přeskakování" zvuku

Příspěvek od Frostys »

Zdravím. Všiml jsem si, že mi jednou za čas zvuk jakoby přeskočí. Nevím, jak to popsat. Například když máte puštěnou hudbu a do toho něco začnete otvírat, tak slyšíte, že se ten zvuk jakoby na mikrosekundu zasekne nebo zaškvrčí... fakt nevím, jak to popsat :angry2:

No, jenže mi se to stává úplně náhodně. Ať už PC vytěžuju nebo ne.
Pochybuju, že by mi s tím někdo mohl pomoci, ale třeba už se někdo s podobným problémem setkal.

Mám pocit, že se problém začal objevovat po přechodu z Nvidia na AMD, ale doopravdy jsem si toho všiml, když jsem začal používat Foobar namísto Winampu. To jsem si tehdy myslel, že se tenhle audio bug objevuje jen v hudbě ve Foobaru, jenže jsem zjistil, že je to v celých Windows.
Taky jsem přišel na to, že se to objevuje např. když měním rychlost otáček větráků v AI Suite přes přednastavné profily (Standard, Silent, User atd.).

Mám taky pocit, že se to projevuje jen na sluchátkách, které mám píchnuté do externí zvukovny Creative Sound Blaster X-Fi HD. Ta je píchnutá do USB.

Po svátcích zkusím PC provozovat delší dobu s vypnutým AI Suite, jestli by to třeba nemohlo být tímhle programem. AI Suite jsem instaloval vlastně souběžně s novým chlazením na GK a instalací Foobaru, takže by to mohlo být AI Suitem.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Re: "Přeskakování" zvuku

Příspěvek od r34ktor »

Distorze ve zvuku jsou často způsobeny vysokými latencemi, za kterými zpravidla stojí problémové ovladače v systému.

Stáhni a nainstaluj LatencyMon.

Spusť ho a nech běžet cca 30 minut na pozadí při běžné práci s PC. Pokud latence přeleze 1000 µs, uvidíš na záložce Main varování. V takové případě se podívej na Drivers, seřaď hodnoty dle sloupce Highest Execution a cokoli s časem nad 1 ms je potřeba řešit nalezením vhodnějšího ovladače, popř. zakázáním.
Knowledge is power
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Díky moc. Až dorazím domů k PC, tak se na to podívám. Co jsem googlil, tak lidi právě díky tomuhle programu taky vyřešili ten můj audio problém, takže doufám, že budu mít taky štěstí :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Mohl by jsi začít tím že odinstaluješ ten AI suite a všechen SW podobného rázu, to ihmo v systému nemá co dělat, resp to přináší více škody než užitku.
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Potřebuju nějak regulovat otáčky větráku, takže je docela i potřebuju :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“