Android a formát WEBM

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Android a formát WEBM

Příspěvek od Vlastik80 »

Zdravím,

proč má Android takové problémy s plynulým přehráváním formátu WEBM? Nechápu to tím spíše, když je finančně podporován Googlem.

Nevím, třeba je problém "jen u mě", ale prostě mi nejdou videa v tomto formátu přehrát bez problémů (ne všechna, ale dost z nich), není to vysokým bitratem ani rozlišením, nevím čím to - kodekem VP8/9?

Hw:
Tablet OS Android 4.4.2, 1200p displej, 2GB ram, SnapDragon 600 - 4x 1700MHz, Adreno 320.

Zkusil jsem toto:
- změna přehrávače za jiný (VLC/MX Player, vestavěný atd.)
- změna formátu barev YUV/32bit/16bit (RGB)
- kodeky HW/HW+/SW
- změna dekompilátoru ARM/DALVIK
- kopírování videa do interní paměti a zkouška přehrávání z ní

... ale nic nepomohlo, video se seká a zvuk vypadává a někdy i obraz na chvilky.

> Konverzi do jiného formátu zde řešit nechci, rád bych nalezl způsob přehrávání WEBM bez ní <

Děkuji za názory a rady/tipy. :)

PS: ZDE DÁVÁM k dispozici jedno menší video (30MB) jako vzorek toho co mi prostě nejde v pohodě přehrát a co se po chvilce seká či vypadává zvuk, přitom je to jen 1600kbps video.
Naposledy upravil(a) Vlastik80 dne pát 26. pro 2014, 15:03, celkem upraveno 1 x.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Re: Android a formát WEBM

Příspěvek od Vlastik80 »

Pokusím se odpovědět si sám. Problém tkví dle laborování v kodeku co není šitý na míru hw tak, aby využil plně potenciálu GPU/CPU pro dekódování bez defektů ve formě výpadků zvuku, obrazu, posouvání a záseků apod.. Takže to obecně chce čas a lepší hw. :)

Např. i PC dostává zabrat, např. TOTO VIDEO (3GB) mi přehrát prostě plynule nejde ani na pc (2500K@4 + GTX 970) ale je to díky tomu že je 7680 x 4320 @60 fps a tok je cca 100 mbps... (kdo to přehraje plynule ať napíše čím a na jakém hw)

Proti tomu např. TOTO VIDEO (100MB) přehraji celkem v pohodě bez potíží i na tabletu/smartu - AVI MP4 15mbps 1080@60 fps, takže to tak zcela o datovém toku není, rozhodující vliv má optimalizace kodeku pro hw a jeho využití.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“