pomoc s pc
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- djvlada
- Nováček

-
pomoc s pc
mam na vas prozbu dal sem si dokupy pc a mam proble ze mi monitor pise hdmi no signal,musim pc nekdy 2x4 restartovat aby me nabehl signal na monitor kde muze byt problem pc je tento
SSD Intel 520 120GB
procesor I5 4690K
Základní deska ASUS Z97-K
Operační paměť Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport
Grafická karta MSI R9 270 Gaming 2G
Pevný disk Seagate Barracuda 7200.14 1000GB s Advanced Format
monitor http://www.alza.cz/24-aoc-e2461fwh-d503927.htm fakt uz se nevim rady
Hladis//Presun do spravny sekce
SSD Intel 520 120GB
procesor I5 4690K
Základní deska ASUS Z97-K
Operační paměť Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport
Grafická karta MSI R9 270 Gaming 2G
Pevný disk Seagate Barracuda 7200.14 1000GB s Advanced Format
monitor http://www.alza.cz/24-aoc-e2461fwh-d503927.htm fakt uz se nevim rady
Hladis//Presun do spravny sekce
- Wiruz
- Pokročilý

Re: pomoc s pc
1) zkusil bych pro pripojeni monitoru pouzit misto HDMI vystupu D-SUB vystup (ten 15pin modry), jestli to bude stejny problem
2) ikdyz nejde signal do monitoru, chova s PC jako klasicky? Je treba videt prace LED HDD na casu? Zazni po case uvitaci zvuk ve windows? Jestli ne, vypada to ze je problem s detekci graficke karty. Zkusil bych ji vyndat, zkontrolovat patici PCI-E (ta ve ktere graficka karta je jeslti tam neni kus prachu, papiru, ci jine necistoty) a grafickou kartu vratit zpet
3) zkusit grafickou kartu prendat do druheho PCI-E 16x slotu, jestli bude stejny problem
4) moznost vyzkouset jinou grafickou kartu
2) ikdyz nejde signal do monitoru, chova s PC jako klasicky? Je treba videt prace LED HDD na casu? Zazni po case uvitaci zvuk ve windows? Jestli ne, vypada to ze je problem s detekci graficke karty. Zkusil bych ji vyndat, zkontrolovat patici PCI-E (ta ve ktere graficka karta je jeslti tam neni kus prachu, papiru, ci jine necistoty) a grafickou kartu vratit zpet
3) zkusit grafickou kartu prendat do druheho PCI-E 16x slotu, jestli bude stejny problem
4) moznost vyzkouset jinou grafickou kartu
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- djvlada
- Nováček

-
diky vyskousim zminovane postupy,ano system vse jede slysim i zvuk prihlaseni do windosu,klavesnice sviti mys take pc taky
- djvlada
- Nováček

-
takze po delsi dobe sem vyzkousel vsechny mozne konfigurace vymena v pcie slotech,kabel ten modry,a vse stejne pc musim min 5x restartovat nez nabehne,a kdyz zapnu pc vse sviti a blika jak ma zvuk z reproduktoru prihlaseni windows slysim tak co mam reklamovat grafiku nemam moznost vyzkouset jinou popr klidne nekomu pucim vzdalenou plochu aby vse zkontroloval
- cmoud4k
- Začátečník

Co třeba zkusit vyndat grafiku a připojit monitor přes Hdmi na desce?Zda ti to naběhne normálně s integrovanou grafikou?
AMD Ryzen 9 7950X ASUS ROG STRIX X870E-F GAMING WIFI Corsair 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Dominator Titanium XMP Corsair HX1200i Cooler Master HAF 700 EVO GeForce RTX™ 4090 GAMING X TRIO 24G
- djvlada
- Nováček

-
takze na integrovanou se taky nerozjede co to znamena deska vadna?vytahl sem i ramky kdyby nahodou ted tam mam jednu ja fakt nevim co s tim dal
- djvlada
- Nováček

-
muzou to delat ramky ted tam mam jednu jen a zapnul se budu to muset nechat dele vypnute
a znova test
a znova test
- BubakB
- Mírně pokročilý

Skúšal si ešte iný monitor?
Každopádne, kombinácia súčiastok, kedy by si mal vidieť akú takú odozvu je: z HW doska, CPU, pamäte, grafika (respektíve iGPU v čipsete alebo CPU), prirodzene vyvedené tlačidlo vypnutia (alebo staré dobré prepojenie kontaktov
, ale nie, tlačidlo je lepšie
), zo vstupno-výstupných zariadení absolútne na overenie funkčnosti stačí pripojiť monitor, respektíve na ovládanie prípadne klávesnicu.
A samozrejme, mať to všetko v sieti (zdroj, a taktiež zdroj monitora, to AOCčko má teda externý asi ako pozerám, tuším...).
Ak niečo naozaj nefunguje a nedostaneš sa ani do BIOSu ( prípadne nevidíš ) , je niečo v neporiadku. Špeciálne po resete na štandard, teda i po resete CMOSu. Ale môj tip je v tomto prípade ten podarený monitor. ( Mne sa takto nezapínali monitory zvyčajne po OC. )
///PS: Prípadne si vypni to rýchle bootovanie. To mňa niekedy na niektorých stojoch aspoň osobne vyloženie serie, tak potom vyzerám tak nahnevane ako Nixon v mojom avatare.
Niečo sa za tú krátku dobu nestačí optimálne zareagovať, tak to potom nenačíta. Za tie ušetrené sekundy to podľa mňa nie je. Nedefinovať správne všetky pripojené disky, monitory...a tak ďalej. To je akurát tak pre nejakých hipsterov, čo majú jeden monitor a SSD disk. 
Každopádne, kombinácia súčiastok, kedy by si mal vidieť akú takú odozvu je: z HW doska, CPU, pamäte, grafika (respektíve iGPU v čipsete alebo CPU), prirodzene vyvedené tlačidlo vypnutia (alebo staré dobré prepojenie kontaktov
A samozrejme, mať to všetko v sieti (zdroj, a taktiež zdroj monitora, to AOCčko má teda externý asi ako pozerám, tuším...).
Ak niečo naozaj nefunguje a nedostaneš sa ani do BIOSu ( prípadne nevidíš ) , je niečo v neporiadku. Špeciálne po resete na štandard, teda i po resete CMOSu. Ale môj tip je v tomto prípade ten podarený monitor. ( Mne sa takto nezapínali monitory zvyčajne po OC. )
///PS: Prípadne si vypni to rýchle bootovanie. To mňa niekedy na niektorých stojoch aspoň osobne vyloženie serie, tak potom vyzerám tak nahnevane ako Nixon v mojom avatare.

Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!