PPřeklad hry
- davidas1
- Nováček

-
PPřeklad hry
Dobrý den, nevím jestli se to sem hodí, ale potřeboval byvh pomoct...právě překládám jednu hru, misse jdou v pohodě, ale informace ke hře ne...vždy když napíšu diakritiku, napíše to místo toho nějaké speciální znaky...nevíte jak tomu předejít? předem děkuji
- Vlastik80
- Začátečník

-
Re: PPřeklad hry
Chce to dát i jiný fonty s podporou diakritiky, pokud to jde, jinak lokalizovat bez ní.
- davidas1
- Nováček

-
Dobrý den, jsem celkem začátečník, a vetšinu věcí mi hlava nepobrala
Mohl by jste mi to prosím vysvětlit podrobně

Mohl by jste mi to prosím vysvětlit podrobně
- Vlastik80
- Začátečník

-
Ve hře jsou soubory s textem, pokud je snadno lokalizovatelný - TXT apod. prosté soubory a nekódované, tak se to snadno přeloží (no snadno, prostě pracné není dostat se k textům).
A pak jsou také fonty ve hře a pro ně platí totéž - pokud jsou snadno dostupné (TTF, FON apod.) tak se dají zaměnit za ty s podporou diakritiky, jinak dekódovat, nebo použít speciální fonty apod. - věc dané hry/aplikace.
A pak jsou také fonty ve hře a pro ně platí totéž - pokud jsou snadno dostupné (TTF, FON apod.) tak se dají zaměnit za ty s podporou diakritiky, jinak dekódovat, nebo použít speciální fonty apod. - věc dané hry/aplikace.
- davidas1
- Nováček

-
No....Texty jsou uložené v souboru .htg....dostat se k ním není složité, ale pak když tam napíšu něco jiného,
a je to s diakritikou, hází to nesmyslné znaky...editoval jsem takto asi 10 souborů s příponou .htg v pspadu
a vše v poho...ale teď to prostě nejde...zkoušel jsem hexa editor, to funguje, ale v té hře je dost textů, takže v hexa by to trvalo hodiny :/...nějaký tip?

předem děkuju
a je to s diakritikou, hází to nesmyslné znaky...editoval jsem takto asi 10 souborů s příponou .htg v pspadu
a vše v poho...ale teď to prostě nejde...zkoušel jsem hexa editor, to funguje, ale v té hře je dost textů, takže v hexa by to trvalo hodiny :/...nějaký tip?
předem děkuju
- Vlastik80
- Začátečník

-
Nevím jak to je kódované nebo zda to pak ověřuje CRC apod. to by mohl být také problém, pak to hra nevezme a spadne/hodí error.
V hexa se dělá překlad jen když není jiná možnost a je to nejhorší co znám, na roky práce
V hexa se dělá překlad jen když není jiná možnost a je to nejhorší co znám, na roky práce
- davidas1
- Nováček

-
Já vím , právě.... ale je to soubor s příponou htg...a co je CRC
Omlouvám se, asi to je se mnou fakt hrozný
Omlouvám se, asi to je se mnou fakt hrozný
- Vlastik80
- Začátečník

-
Zkus net, já nejsem odborník:
https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=jak ... 9eklad+her
- CRC je kontrolní součet, více najdeš na netu, včetně nástrojů (ne vše) pro editaci atd. pokud to je možné
https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=jak ... 9eklad+her
- CRC je kontrolní součet, více najdeš na netu, včetně nástrojů (ne vše) pro editaci atd. pokud to je možné
- r34ktor
- Začátečník

- Vlastik80
- Začátečník

-
Pokud ano, tak je to snadné, ta hra má texty normálně editovatelné např. v poznámkovém bloku apod., jen font by se musel doladit pro dia, jinak to není problém, ale je tam dost textu v misích. No a pokud je to jiná hra, tak přijde na to... 
- davidas1
- Nováček

-
Ano, je to HackTheGame, jen nevím jak doladit fonty pro diakritiku.
- r34ktor
- Začátečník

Musíš být konkrétnější.
Jméno souboru, se kterým máš při překladu problémy? Screenshot, jak se to projevuje ve hře?
Jméno souboru, se kterým máš při překladu problémy? Screenshot, jak se to projevuje ve hře?
Knowledge is power
- davidas1
- Nováček

-
Je to soubor HackTheGame.htg a projevuje se to asi takto : http://imageshack.com/a/img537/5706/i8qShx.jpg
- r34ktor
- Začátečník

Používáš při ukládání souboru správné kódování? Já po vložení textu s diakritikou problém nemám.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Knowledge is power
- davidas1
- Nováček

-
Jaké to má kodování? Ansi? Unicode?
- r34ktor
- Začátečník

- oneb1t
- Začátečník

zkousel si to treba v pspadu preulozit jako utf-8?
- davidas1
- Nováček

-
Ne, jak se to dělá? 
- r34ktor
- Začátečník

Záleží na editoru. V PSPadu v menu Formát.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Knowledge is power
- davidas1
- Nováček

-
Zkusil, nejde