tesla nebo creative??
Moderátor: CageJ
- ppavel
- Nováček

-
tesla nebo creative??
chci si koupin 5.1 repro ke kompu, ale mam k tomu este dost nevyresenejch problemu.
1) chci za to dat maximalne 2000, takze otazka je jestli to bude hrat mp3 lip nes muj starej teslackej zesik s 2pasmovejma bednama? , jestli da se to nejak zasmelit a zkombinovat?
2) mam na bordu (asus P4PE ) zvukarnu, kera podporuje 6-tikanalovej zvuk, co to znamena kdyz tam je jen jeden vystup na jack? Nebo jinak musim si k tomu kupovat novou zvukarnu???
3) co mam do tech 2000 koupit
1) chci za to dat maximalne 2000, takze otazka je jestli to bude hrat mp3 lip nes muj starej teslackej zesik s 2pasmovejma bednama? , jestli da se to nejak zasmelit a zkombinovat?
2) mam na bordu (asus P4PE ) zvukarnu, kera podporuje 6-tikanalovej zvuk, co to znamena kdyz tam je jen jeden vystup na jack? Nebo jinak musim si k tomu kupovat novou zvukarnu???
- stebloo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: tesla nebo creative??
za 2000 nic moc 5.1 nekoupis, to uz ti bude hrat lip ty Tesly nez naky shity v umely hmote.ppavel píše:chci si koupin 5.1 repro ke kompu, ale mam k tomu este dost nevyresenejch problemu.
Intel c2d E6850, Asus P5K Premium, 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA, Seagate 160 GB 8MB+Seagate Sata 160GB 8mb, ENERMAX PRO82+ 425W, DVD+-RW LG GSA H10N, Gainward 7600GS Golden sample 500@575, 1200@1500, WRT-311
- cabman
- Středně pokročilý

bavim se když slyším o reprodukrorech 5.1 krerým někteří uživatelé říkají "domácí HiFi kino" a které koupili v Tescu.
Samozdřejmě záleží co máš za zesilovač a reprodutory ale já osobně bych do bakeliťáčků za směšný dva tisíce neinvestoval.
Sám jsem si postavil repro s tesla a jsem max spokojenej. Pokud chceš repro k pc tak si kup spíš něco na vzhled s výstupem na sluchátka a hudbu poslouchej na těch tesla. Prostě u stereo hudby není na dva kanály.
Samozdřejmě záleží co máš za zesilovač a reprodutory ale já osobně bych do bakeliťáčků za směšný dva tisíce neinvestoval.
Sám jsem si postavil repro s tesla a jsem max spokojenej. Pokud chceš repro k pc tak si kup spíš něco na vzhled s výstupem na sluchátka a hudbu poslouchej na těch tesla. Prostě u stereo hudby není na dva kanály.
Naposledy upravil(a) cabman dne pát 18. úno 2005, 11:44, celkem upraveno 1 x.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- zdenekxy
- Začátečník

Docela nedávno jsem se zbavil repro beden Creative GigaWorks S750 THX 7.1. Dal jsem za ně něco přes 10 000,- a hrálo to mizerně. Tak pokud to chceš na poslech hudby zůstaň u sterea
. 5.1 bedny za 2000,- budou děsný chrchlátka
.
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý

- Wizardek
- Začátečník

jedině tesla
Měl jsem možnost slyšet jak hrajou nějake 5.1 v plastu za 1500 i za 2500 a porovnal jsem to s moji tesla soustavou ........vysldek...... na stareho teslu ty dneštní repraky nemají ani nahodou.
Ja mam 2x25W respektive stereo ale ma to 4 vystupy a v 8ohmech to da 30W. Takže je to v podstatě kvadro zesak tesla.
A zy ty prachy co jsem to koupil ( 100kč ) nic lepšího není.
Ja mam 2x25W respektive stereo ale ma to 4 vystupy a v 8ohmech to da 30W. Takže je to v podstatě kvadro zesak tesla.
A zy ty prachy co jsem to koupil ( 100kč ) nic lepšího není.
Asus M2N32-Sli DX, AMD X2 4400 EE Brisbane @ max OC 3,1 GHz, A-Data Vitesta 800+ EE 2GB, Saphire x1950 GT @ 600/1600 , Hitachi 160 GB , Maxtor 250GB, Optika LG DVD-RW Sata + ukrutne chlazení
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
dle meho nazoru ma prostorovy zvuk smysl hlavne u sluchatek (ne koss to je znacka ne kvalita)... a to ze lidi chteji usetrit misto a porad shaneji nejaky 5.1 a 7.1 atd... je to na h... poradny stereo (cca 300W sinusovejch) nemuze par nekvalitnich vejskacu a jedna krabice v plastu nahradit ani smykem. poradny zvuk=poradny bedny (nejlepe dubovy
) aby meli poradnou vahu... dobre udelany kontra a neni co resit... a na ty prostory se vyser (mimo sluchatek tam je to super) poradny bedny nadelaji hromady prostoru 
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: jedině tesla
Mají...Wizardek píše:na stareho teslu ty dneštní repraky nemají ani nahodou.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- RickM
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ty si asi nikdy neslyšel hrát Koss Porta Pro viď? To bys nemohl o Koss tvrdit to co tvrdíš....Don píše:dle meho nazoru ma prostorovy zvuk smysl hlavne u sluchatek (ne koss to je znacka ne kvalita)... asuper)
ppavel: Samozřejmě nevím, jak hrajou ty tvé tesly, ale k PC, bohatě stačí toto: http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=47766 a pokud chceš kvalitní poslech hudby a filmů, je lepší postavit Hifi v obýváku.... Nějaký Onkyo a Canton a je to ideální řešení
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na 5.1 se vykašli... Lepší je řešení ve stereu se subáčem...
Za 2 litry kup raději kvalitnější stereo
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=42180
Ke kompu optimální
Za 2 litry kup raději kvalitnější stereo
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=42180
Ke kompu optimální
- eraser
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- rolland
- Nováček

Bedny ,co se prodávají k pc (creative apod.) jsou dobrý tak na wc stejně jako "věže"za 10000kč.Poslední dobou se z elektronikou pochybné kvality roztrhl pytel,stolní DVD za 3000,nebo "domácí kina" za 5000,to už o něčem svědčí,dokonce už i některé vcelku solidní značky (technics,sony) přestávají vsázet na zvukovou kvalitu,přestávají vyrábět klasické hifi komponenty (šíře 43) a radějí vsázejí na zežce konzumní zpoží,které se za 2 roky rozpadne a mizerně hraje,ale hlavně,že má kupující dobrý pocit-má DVD,přehrává mu to mp3,dvd video,dvd audio,sacd a kdovíco ještě,ale to že kdyby koupil cd player za 3500 třeba technics slpg3,kterej by hrál desetkrát líp,to ho už nezajímá-holt není to dvd...
- vasco
- Začátečník

Ano, máš pravdu, ale je to dáno poptávkou a neschopností většiny lidí rozpoznat zvukové kvality. Ovšem nikdo tě nenutí ty dreky za pár šupů kupovat a stále jsou v nabídce hi-tech modely. Dva měsíce zpátky se otec rozhodl, že už by mohl vyměnit svou 11 let starou aparaturu od Technics a koupil si Panasonic reciever + Panasonic DVD prehravac + bedny JBL a musim rict ze za 30tisic je to aparatura vyborneho zvuku.
I'm a prisoner here, I can never go home
There is nothing here to win or lose
There are no choices needed to be made at all
Not even the choice of having to choose
There is nothing here to win or lose
There are no choices needed to be made at all
Not even the choice of having to choose
- rolland
- Nováček

Plně s tebou souhlasím,určitě to hraje solidně,ale já bych koupil radši stereo zes a cd přehrávač i když jsem na optickej záznam dosti alergický-jeho spolehlivost je k pláči,ale co se dá dělat musím se přizpůsobit masové většině a jednou za pět let kupovat novej přehrávač (i když jsou i vyjímky,ale deset přežije málokterý).JBL patří mezi dosti schopné výrobce beden,myslím,že bych si je nechal líbit.
- vasco
- Začátečník

- zdenekxy
- Začátečník

Nenech se vysmátrolland píše:Plně s tebou souhlasím,určitě to hraje solidně,ale já bych koupil radši stereo zes a cd přehrávač i když jsem na optickej záznam dosti alergický-jeho spolehlivost je k pláči,ale co se dá dělat musím se přizpůsobit masové většině a jednou za pět let kupovat novej přehrávač (i když jsou i vyjímky,ale deset přežije málokterý).JBL patří mezi dosti schopné výrobce beden,myslím,že bych si je nechal líbit.
Život je otázkou priorit, PURE SOUND
- rolland
- Nováček

to zdenekxy: upřímě řečeno tuhle reakci jsem od někoho čekal,všechny značky co jsi vyjmenoval znám, idiota ze mě nedělej, taky jsem napsal přesně "vcelku solidní značky" tím jsem myslel v porovnání s věžemi za 10000k (philips a spol.).Tím jsem chtěl naznačit,že technics za 30 tisíc určitě bude lepší volbou,to nemůžeš popřít.K těm velice dobrým značkám se mimochodem mohou řadit třeba Rotel nebo Denon,ale zase jsme u toho k čemu to porovnáváš-zes accuphase za 100 by hrál určitě líp.
Proti digitálu nic nemám,měl jsem na mysli samotnou spolehlivost média nebo spíše optických mechanik a ta má i u velice drahých mašin nízkou životnost,třeba oproti mechanice cassette decku,ta je téměř nezničitelná.Kdyby se historie vyvíjela jiným směrem mohli jsem teď místo cd používat disky či diskety s obrovskou kapacitou (GB) s magnetickým záznamem a myslím si z daleko větší životností než u cd když vezmu třeba dnes už mrtvé diskety ZIP to bylo nezničitelné médium.
Proti digitálu nic nemám,měl jsem na mysli samotnou spolehlivost média nebo spíše optických mechanik a ta má i u velice drahých mašin nízkou životnost,třeba oproti mechanice cassette decku,ta je téměř nezničitelná.Kdyby se historie vyvíjela jiným směrem mohli jsem teď místo cd používat disky či diskety s obrovskou kapacitou (GB) s magnetickým záznamem a myslím si z daleko větší životností než u cd když vezmu třeba dnes už mrtvé diskety ZIP to bylo nezničitelné médium.
- zdenekxy
- Začátečník

Ale já jsem to ve zlém nemyslel.
.
Na tohle jsem nereagoval.rolland píše:Plně s tebou souhlasím,určitě to hraje solidně,ale já bych koupil radši stereo
A proč hned tak tvrdě ?? Proč bych z tebe měl dělat i---a ??rolland píše:to zdenekxy: upřímě řečeno tuhle reakci jsem od někoho čekal,všechny značky co jsi vyjmenoval znám, idiota ze mě nedělej
S tím souhlasím. Jehla v přenosce vydrží zhruba 2000 hodin, elektonky asi 8000 hodin. Tak se hold smířím s faktem že ani optika neni nesmrtelná.rolland píše:Proti digitálu nic nemám,měl jsem na mysli samotnou spolehlivost média nebo spíše optických mechanik a ta má i u velice drahých mašin nízkou životnost,třeba oproti mechanice cassette decku,ta je téměř nezničitelná.Kdyby se historie vyvíjela jiným směrem mohli jsem teď místo cd používat disky či diskety s obrovskou kapacitou (GB) s magnetickým záznamem a myslím si z daleko větší životností než u cd když vezmu třeba dnes už mrtvé diskety ZIP to bylo nezničitelné médium.
Já jsem reagoval na tohle, a to nesouhlasímrolland píše:ale co se dá dělat musím se přizpůsobit masové většině a jednou za pět let kupovat novej přehrávač (i když jsou i vyjímky,ale deset přežije málokterý)