A jaký problém řeším? Tož stručně a jasně, přes pár lety jsem si koupil notebook od Dellu, konkrétně model Inspiron 15R 5537. Po pár dnech od koupi jsem kontaktoval Dell, ohledně pískajících cívek. Po pár NBD reklamacích jsem byl ze strany Dellu vyrozuměn, že se jedná o "vlastnost" a nelze již požadovat další výměnu.
Notebooku zanedlouho končí záruka, proto jsem se rozhodl pro výměnu DVD mechaniky za SSD, kompletní vyčištění vnitřku a přepastování. Vzhledem k tomu, že se mi jej nechce 2x rozdělávat, rád bych vyřešil i cívečky.
Takže k věci. Slyšel jsem, že lze problém zvukově se projevujících cívek vyřešit jejich zalitím do epoxidu. Zajímalo by mě proto, jestli s tímto nemá někdo zkušenost a nedokázal by mi poradit, jaký druh epoxidu mám použít.
Pro informaci, jak se notebook projevuje:
a) Při běžném provozu si lehce, téměř neslyšitelně píská (neruší)
b) Při snižování jasu z maxima na minimum, exponenciálně roste, nahoru a dolů, intenzita pískání. Neslyšitelný je pouze na minimálním jasu a na maximálním. (jedná se o pískot vysokofrekvenční, takže je velice rušivý)
c) Při zapojeném konektoru ze sítě a přepnutí na dedikovanou GPU (8850M) začne notebook "sršet". Absolutně netuším k čemu tento zvuk přirovnat (možná tak ke zvuku větru, který fouká skrz suché listí

d) Pokud sleduji nějaké video uložené v PC (ne na internetu), z notebooku se line zvuk, jako z deset metrů vzdáleného cvrčka (jedná se prakticky o přerušovaný zvuk, jako v případě c), ale tišší). To stejné, pokud otevřu nějaký obrázek, přiblížím a začnu s ním pohybovat.
Díky všem za nápady

P.S. Nebude lepší zalít do epoxidu celou desku?