FIC 865PE MAX .. už jí mam a první dojmy ... a malej problem

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

FIC 865PE MAX .. už jí mam a první dojmy ... a malej problem

Příspěvek od Digitaldoom »

Nemá někdo zkušenosti s touto deskou??? Naskytla se mi možnost koupit FIC 865PE MAX za 1500,- takže bych rád věděl jestli to neni nějaká bouda :);)

Jde mi třebas o taktování (stačí FSB krok o 1MHZ :) ) stabilitu a výkon.....

INFO: http://www.fic.cz/product_doc-6D1FAEA46 ... C12C1.html

ale z toho sem akorát docela překvapenej výbavou o taktingu nic :(
Naposledy upravil(a) Digitaldoom dne úte 23. lis 2004, 21:25, celkem upraveno 5 x.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

špatná neni, do prace bych se ji nebal a zkušenosti jsem mel dobry, ale na taktovani bych šahnul po jiny desce ....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

hmm no teď mám ECS 845PE tak sem si myslel že si trošku pomůžu :) no a za 1500,- :oops:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

FIC, ECS... Samý dobrý značky... :roll:

Jestli si chceš opravdu pomoct, tak si kup nějaký levnější model z osvědčené řady osvědčeného výrobce - třeba Abit IS7-E...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

TomV píše:FIC, ECS... Samý dobrý značky... :roll:

Jestli si chceš opravdu pomoct, tak si kup nějaký levnější model z osvědčené řady osvědčeného výrobce - třeba Abit IS7-E...
no já tu desku stejně dlouho mít nebudu plánuju větší uprgdade PC :-D ale náhodou mi přišla pod ruku a za 1500,- je to zajimavá nabídka...skoro nová a s dobře vybavená....no a náhodou mám oněch 1500,- ....tak se ptam jestli je za ty prachy dobrá.... :)

Jinak já sem s ECS velmi spokojenej už mám od nich 3 desku a nikdy sebemenší problém...spolehlivý, taktovat to jde....trochu :);) a za ty prachy.... :);)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

FIC je dobra znacka... nevyrabi nahodou desky i pro Intel???

sam jednu mam, VA502 a jeste za 8 let nezklamala :))))

moznosti takteni omezene, ale jinak v poho... a kazdopadne do toho jdi :)
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

mel jsem nekolik desek od FIC, na vech jsem taktoval, s MB problem nebyl , treba na PIII1,0 @ 1,1 /147 FSB s i815, PIII733 @ 770 / 140FSB s VIA , P4 2,0 @ 2,66 / 133FSB s Sis 645DX, zvedat po jednom MHz slo , takze bych to nevidel jako problem, je jasny ze na ABIT/ASUS/EPOX to nema, ale oproti ECS je to lepsi, klidne bych do ni sel
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

OK díky moc všem koupim jí :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tome, nehaž nam tady FIC a ECS do jednoho pytle :) V tom bych rek, je fakt dost rozdíl, FIC desky pro intela davam do kanclů uz leta a jak jsem psal - za ty ceny je to v pohode, zadny vetsi problemy :-)

865PE za 1500,- --- v pohode
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak už sem to všechno nainstaloval.... :)

Takže asi takhle za 1500,- sem dostal fungl novou desku s neskutečně příslušenstvím... Raid,Kulatý IDE, Sata kabely, Usb přední, nějaký další porty na nějaký videa...ani nevim co to je :)

No první šok přišel záhy.... takže vim určitě že to výrobce jako desku do kanclu nemyslel :) ta mrcha má větráček chipsetu opatřenej 6 diodami třech barev který dělaj efekty jak na House párty :lol: :oops: no nevýhoda tohohle větráčku je 6200ot/min takže moje všechny 3 80x80 Ultra silenty v pohodě překřičí naštěstí je v biosu možnost plně ovládat otáčky jak CPU tak tohohle větráčku....ale zajímalo by mě co se stane když ho vyndam.... ??? :oops:

Jinak možnosti taktingu mě dooost (MILE!!!) překvapily ..... lze taktovat FSB o 1MHZ zvlášť lze taktovat i Paměti, PCI a AGP lock jdou dokonce taky zvlášť taktovat, a u všeho lze regulovat napětí... :)

Takže já sem maximálně spokojen plně vybavená nová deska s i865PE za 1500,- jj někomu stačí málo :) škoda že jí zanedlouho vyměnim za něco s Nforce4 :oops:

Jinak by mě zajímalo co má Asus a EPOX apod navíc??? Myslím stejný chipset stejné vybavení.... tak co nabýzejí více???? ptám se ze zvědavosti do nikoho se nechci navážet jenom tady padlo že ECS a FIC sou kancelářský desky...u ECS to chápu (rozdíl sem právě zjistil) ale u týhle desky její kancelářský využití mi příde jako plýtvání.... :oops:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

No ono je to hlavne v tom, ze u napr. Abitu nebo Asusu je taktovani FSB po 1MHz vicemene samozrejmost a u FICu je to prijemny prekvapení (věř, že v nedavnych dobach 845 chipsetu sis o tom mohl nechat jen zdát :) )

Další vec je stabilita pri OC - u Asusu a Abitu opet na vyborny urovni, u Ficu aspon co jsem zkoušel to neni takovej zázrak, proto bych ji na nejakej vetsi OC moc nedoporučoval... :wink:

On taky ne kazdej ji ma za 1500,- jako ty :)

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

a jak se ta stabilita projevuje??? Ptám se ze zvědavosti mám teď v tom Celeron 128kb 2,4@3,0 paměti V-Data 256+512Mhz 400@432Mhz PCI/AGP 66/33@77/42 (tak nějak ;) ) s napětim sem nic nedělal a už několik hodin to běží bez problémů ......
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no on celeron nevyuzije maximalni moznost chipsetu, kor kdyz ma FSB jen 100/133 a deska je stavena na 200 + OC, ale jak rikam fic jsem parkrat mel a uz na i815EPT slo zvedat fsb po 1 mhz, takze pohoda. Jinak ja na svem ABITU mel taky ventik 40*40 /7000Ot a nejdrive jsem ho zpomalil z biosu asi na 5000ot a to uz nebyl skoro slyset a pak jsem ho uplne odstranil a nhradil pasivem (tem mi uz 2x odpadl - vypdlo napajene oko z MB a chipset to uplne fpohode prestal i bez pasivu - asi 10 min , takze bych zkusil ventik odpojit a hotovo)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Wiruz píše:no on celeron nevyuzije maximalni moznost chipsetu, kor kdyz ma FSB jen 100/133 a deska je stavena na 200 + OC, ale jak rikam fic jsem parkrat mel a uz na i815EPT slo zvedat fsb po 1 mhz, takze pohoda. Jinak ja na svem ABITU mel taky ventik 40*40 /7000Ot a nejdrive jsem ho zpomalil z biosu asi na 5000ot a to uz nebyl skoro slyset a pak jsem ho uplne odstranil a nhradil pasivem (tem mi uz 2x odpadl - vypdlo napajene oko z MB a chipset to uplne fpohode prestal i bez pasivu - asi 10 min , takze bych zkusil ventik odpojit a hotovo)
Už sem mu snížil otáčky a vo pohodě, ještě nevim co to udělá při zátěži ale vypadá to že je tam na ho..o :) ALe ty Diody blikaj hezky :lol: :-D
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Deska je dobrá už sem jí odzkoušel jak to šlo SATA, RAID akorát netušim co je IEEE 1394 :oops:

No ale objevil se jinej problémek ale to neni chyba desky ale Windowsu....(v linuxu to nedělá :x ) když nainstaluju USB tak mi jedou na USB 2.0 ale když připojim zařízení typu USB 1.1 tak nefunguje...typicky myš :( vyhodilo mi to hlášku něco v tom smyslu jako že si mám pokud nejsem majitelem WIN XP+sp1 nebo W2000 + SP4 , stáhnout z microsoft update nějakej USB2.0 driver ale ten sem tam nenašel a na http://www.fic.cz/product_doc-6D1FAEA46 ... C12C1.html sem našel akorát nějakej update biosu aktualizovan mikrokod pro Windows XP Service Pack 2.... no bios se mi měnit nechce ...nikdy sem to nedělal a deska funguje až na tuhle maličkost navýbornou....

JJ celej vtip spočívá v tom že mám Win XP +SP1 +SP2 a všechny ostatní záplaty k dnešku :oops: takže by to asi mělo fungovat ale nefunguje.....:(

Nesetkal jste se stím někdo??? Nevíte co s tím??? Zatim sem to vyřešil tak že USB 1.1 nepoužívam ale co kdybych někdy potřeboval....
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

IEEE 1394 je fireware :)

ad USB - nevim :oops: zkus odparat SP2... :lol:
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

hmm, problemy s usb jsou docela caste, nevim co kde MS zkonil, vetsinou stacilo z nouzaku odebrat usb a pak uz si je wokna nasli a zdetekovaly fpohode, tak to zkus
Obrázek
Obrázek
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

díky za typ ale sem teď docela línej to zkusit...ale později to zkusim.. :)

Jinač deska kupodivu stále funguje zkoušel sem taktovat PCI/AGP ale to mi trochu nevydrželo vždycky to tak za pár hoin restartovalo PC :(...hmm no tak sem to nechal default .... Jinak mi ten dotyčnej nabýdl právě FIC 875P MAX za 1600,- takže dost přemešlim :)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak problém s USB je maličkost...

už nějakou dobu mi padá PC :(

Problém je asi následující : normálně jsem přestěhoval všechny komponenty ze staré desky (ECS i845) na tuhle (FIC i865PE) a všechno šlape .... ale !!! občas jsou dny kdy z ničeho nic se PC občas restartuje... je to nepravidelný :(
několik dní beží normálně....ráno zapnu večer vypnu a PC běží celou dobu bez potíží ale někdy se stane že se PC každou chvíly restartuje ale já nevim proč...s nastavením nic nedělám, restartuje se při běžné činnosti , a tohle udělá párkrát....a pak je zase několik dní klid... a znova.....
(mám taktováno celeron P4 NW 2,4@3,0)

co s tím???? Vyzkoušel jsem RAM memtestem a bez chyby CPU je v pohodě disky to nedělaj grafika taky ne... všechno odzkoušeno na dvou jiných deskách kde to za 3 dny ani jednou nespadlo...windowsi to taky nedělaj protože se nikdy neobjeví hláška ani v událostech žádná chyba nebo něco.... prostě si to spadne.... chlazení je v pohodě teploty jdou v pohodě....

bude to ta deska? :(
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

spis zdroj...

zkus trosku podtaktovat... nebo pridat napeti na CPU :evil:

ale zdroj zkus kazdopadne novej... kolik mas A na vetvich?
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“