Problémy s internetovým připojením + zapojení routerů

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
diprochy
Nováček
Nováček

Problémy s internetovým připojením + zapojení routerů

Příspěvek od diprochy »

Dobrý den. Už pár týdnů mám mám problémy s pingem při hrách, které jsem neměl, když jsem míval starý router, ale teď mám jiný a mám ty problémy, napadlo mě, že by to mohlo být právě tím routerem, ale dnes jsem to zkoušel přepojovat, že jsem si tam nahodil ten starý router a dělá mi to pořád, tak tím pádem je problém u poskytovatele, ale ten mi řekl, že u nich není problém, že mohou jedině zvýšit signál na anténě. Něco takového mi říkali, volal jsem tam už asi 5x a je to stále a to samé. Nevíte v čem by mohl být problém? A navíc jak jsem to dnes přepojoval, tak mám problém s funkčností toho nového routeru, který jsem používal do chvíle než jsem to zkusil switchnout. Ale jestli máte Windows 7, tak vpravo dole jak je připojení k internetu přes Wi-Fi to ukazuje sílu signálu,apod. tak tam je nyní žlutý trojúhelník, což si myslím, že to znamená, že to vidí router, ale není možno se připojit k internetu. Tento problém jsem měl, když jsem si ten nový router zkoušel zapojit poprvé, ale zavolal jsem na to IT a nějak to opravil.

A ještě jestli by bylo možné, že bych používal tyto dva routery najednou. Každý by byl zapojený v zásuvce, jeden by byl připojený přes ten kabel k internetu a druhý by byl propojený přes LAN kabel. Udělal bych to, protože na tom druhém není moc signál, tak bych to používal pouze já, protože bych byl u routeru a ten druhý ostatní po baráku, kvůli síle signálu.

Starý router: TP-LINK TL-WR741ND
Nový router: TP-LINK TL-WR841ND
bk2601
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s internetovým připojením + zapojení routerů

Příspěvek od bk2601 »

Ahoj, tím routerem sis moc teda nepolepšil. Dal by se sehnat lepší.

V první řadě musíš problém diagnostikovat a vyloučit tak že není u tebe.

Ten žlutý trojhelnik znamená to, že router sice připojený je, ale netečou do něj žádná data. Mohlo by to způsobovat to,že máš od ISP povolenou jednu MAC adresu, například jiného PC, kterou je třeba v routeru naclonovat.

Poté bych zkusil ping z PC do antény. Jestli se ten ping nezdržuje u tebe. (v případě že máš wifi připojení).

Pokud to do antény bude v pohodě, musíš hledat dál.

Vysoký ping máš jen ve hře, nebo všude?
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
diprochy
Nováček
Nováček

Příspěvek od diprochy »

Vysoký ping mám všude. Jednu chvíli to je v pořádku a dejme tomu za nějakých 30 minut mám ping kolem 100, a pak to za pár sekund klesne na 8.
Myslím si, že by ten router měl být nastavený, protože jak jsem psal, tak jsem si minule na to zapojení volal IT a on to zprovoznil, pak jsem párkrát za tu dobu, co ho používám také vypojil a zapojil a pořád to šlo, teď jsem to vypnul asi na 2 minutky a nejde to, myslím si, že to není možné, aby se za takovou krátkou dobu resetovalo nastavení. Protože byly dny, kdy jsem ten router odpojil na delší dobu než 2 minuty a stále to šlo.
diprochy
Nováček
Nováček

Příspěvek od diprochy »

Před chvílí jak jsem psal, tak jsem měl ping 8 a najednou se mi to zase zvýší.
http://prntscr.com/5rnsrr
Zde vidíte jak velký ping mám.
A ani ne 2 minuty po tom, co jsem měl takto vysoký ping mi to zase klesne do klidu.
http://prntscr.com/5rntja
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Odezva je z principu věci věc proměnlivá, může to dělat asi milion věcí a ty a většinou ani tvůj provider s tím nemůžou dělat vůbec nic. Smiř se s tím.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“