ArcticCooling vs CoolerMaster

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ArcticCooling vs CoolerMaster

Příspěvek od Stoobi »

Přemýšlím o těhle dvou fanech:

ArcticCooling
a
CoolerMaster

Jde mi hlavně o průtok vzuchu, hlučnost (ticho) a hlavně o svit, tak bych se chtěl zeptat, jaký s níma máte zkušenosti jak kterej svítí a jak fouká...a hlavně taky jak je hlučnej...docela mě odrazuje těch 25dB u CM...

Díky
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Nemám sice zkušenosti s ani jedním, ale už z principu bych bral AC. A to hlavně proto, že dělají opravdu kvalitní a TICHÉ chladiče na procíky, což se o CM nedá vůbec říct
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No právě, to je jedním ze základních aspektů, který mě spíš tlačí pro ten AC, navíc bych ho mohl mít za 150,-Kč/ks, takže ta cena jen vlastně stejná...

Ale ten CM prej strašně pěkně svítí, což je u mě dost důležitý kvůli modu, ale ten AC jsem nikdy v reálu neviděl, takže absolutně nevím, už jen to, že má LEDs na středu je zajimavý...ale prostě bych rád znal opravdové tkušenosti...zatím je to 75:25 pro AC :)
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Artic na hrad :) Nemám už moc rád cooler master. Jak psal HADES, je to kvalitka :wink:
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
jendus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jendus »

no tak mam v kejsu oba dva:)) ten CM sviti na 12V moc pjekne lepe jak AC podle me ale na 5V je to chabe.AC sviti furt hezky(verze s manual control:)Na 12V fouka CM vic jak AC(tak o 1/3) ale zas tak o 1/3 vic hluci.CM ma lepsi loziska(nevrni) coz se o AC rict neda-vrni.AC je jeste ponekud vyssi(34,5mm).Celkove si vyber:)) pokud chces ptej se:)
my pc is my destiny...
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

konkretne tyhle dva jsem porovnaval na mem CPU a ten AC pri stejne hlucnosti jako CM foukal mene.....

spis bych se podival po tom novem AC, pokud ho teda mas jen na profuk case... NA cpu se podle me moc nehodi ...

PS: 2adamsquare no comment uz jsme to probrali a ja svuj nazor nezmenim, vim co amm odzkousene...
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

AC svieti moc pekne fakt..ale radsej ber AC bez TC ,teda s manualnym nastavovanim...som a nim max spokojny..enjoy the silence :roll:
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

el_Barto píše:PS: 2adamsquare no comment uz jsme to probrali a ja svuj nazor nezmenim, vim co amm odzkousene...
:) Už sem se lekl že se neoveš :) Já ti názor neberu, mě se Artic osvědčil a nic jinýho už snad ani nechci.

to jendus: nemůžu pochopit jak hodnotíš že má lepší ložiska :evil: Artic vrní, to je pravda, ale nejde to slyšet, nepřenáší vibrace a radši at potichounku vrní než když řve a píská jako ostatní!!! A od revize 3 maj keramický ložiska a pak už je to tuplem blbost cos psal 8)
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

jendus píše:no tak mam v kejsu oba dva:)) ten CM sviti na 12V moc pjekne lepe jak AC podle me ale na 5V je to chabe.AC sviti furt hezky(verze s manual control:)Na 12V fouka CM vic jak AC(tak o 1/3) ale zas tak o 1/3 vic hluci.CM ma lepsi loziska(nevrni) coz se o AC rict neda-vrni.AC je jeste ponekud vyssi(34,5mm).Celkove si vyber:)) pokud chces ptej se:)
Za tohle děkuju, to je moc dobrý porovnání...

Ale zajimalo by mě, osvětlení bude zapojený na 12V a fany budou na regulátoru, takže pro mě směrodatnej jen svit na 12V, nemohl bys to třeba nafotit, nebo video? Pak brácha má AC proTC (černej) a ten fakt tak hnusně vrní a moc mě nezaujal...moc nefouká...takže jestli je tenhle stejnej, tak to radši jdu na CM a jako poslední mě zajimá jak je to s LEDkama, je tam oklo fanu taková ta páska a na ní LED a nebo jsou spojený "neviditelně" v plsatu? Díky

//EDIT: Na CC je foto jak svítí ten CM, vypadá to docela pěkně, takže bych se jen chtěl zeptat, jestli to takhle působí i v reálu...asi vede CM :)

Obrázek
jendus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jendus »

fotak je na reklamaci bohuzel:( ale jinak to foto co si nahodil pusobi presvedcive vypada to takhle i v realu:) diody nejsou spojene ani paskou ani neviditelne- dokola je drazka ve ktere je polozeny vodic ktery to spojuje.takze vlastne skoro neviditelny:)
my pc is my destiny...
van Bellen
Začátečník
Začátečník

ja mam aj ten cierny AC Fan Pro a ide ticho,ziadne vrnrnie -mam ho na ofukovanie HDD.a ide na 1500ot..ked si AC FAn Pro 2L nastavis na max ot ho je pocit ale vzdy je tichsi (ked pozeram na papierove info)...
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

@Jendus: Takže kdybys měl teď kupovat jeden z nich, tak jakej bys vzal?
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karlos.s »

No já měl možnost porovnat oba větráky vedle sebe, pokud se tedy bavíme o těch samých, pro jistotu: AC Artic Fan Pro 2 L (TC) a CM TLF-R82 viz např : http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... %C3%A1tory
AC měl jednoznačně lepší podsvícení (rovnoměrné, nebylo poznat, kde je LED) a subjektivně je tižší (model bez TC) a výkonější při min. otáčkách. I zpracování vypadá lepší, ale pozor má o cca 10mm víc na tloušťku (myslím 35mm), takže bacha na to, pokud máte nějaký držák

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak teď fakt nevím...na každýho působí jinak jinej z nich, koupil bych ten bez TC, spletl jsem link, ale to je jedno...a ta hloubka mi taky nevadí, ale kde mi hlavně o to podsvícení...

Nemáte možnost je někdo vyfotit vedle sebe za tmi?
van Bellen
Začátečník
Začátečník

keby som mal fotak tak odfotim aspon ten AC...a tu je link na recenziu AC

http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... =0&thold=0

mozno pomoze ak nie tak prijemne rozhodovanie :roll:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

jj, díky...ta recenze to asi rozhodla...zmíňili se tam, že ten AC svítí světleji než CM, takže pro mě jasná volba CM...může to někdo z vlastní zkušenosti potvrdit?
jendus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jendus »

urcite bych bral CM-u AC se mi nelibi svit ze stredu, sviti svetleji a vrni mu loziska...takze vote for CM :D
my pc is my destiny...
Dwarfus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dwarfus »

Pokud jsi se rozhodl pro ten CM tak je to dle mého soudu první vada na tvém módu :-( Jsem jednoznačně pro AC ...... je tišší a pokud to máš na exhausty tak tam ti naprosto dostačuje i ten o něco slabší CFM. Mimochodem mám 4 ACčka různých verzí a ani u jednoho mi nevrčí ložiska tak nevím kde na to všichni chodíte. Mám i verze TC a ani při nízkých otáčkách kolem 1000 se žádné vrnění nekoná.
Intel E8200, Gigabyte P35 DS4, 2*2048 DDR2 800, nVidia 8800GT, Samsung 500GB, Samsung 2232BW, Genius HT SW-5.1
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak řekl bych, že vada na modu by byl větrák od Spire za 50,-Kč, to je shit, ale jak jsem tam procházel recenze a články, tak ten CM je řazenej mezi lepší (nejlepší) fany a hlavně je dost srovnávanej s tím AC, hlavně mě odpudilo to světlé světlo na AC, já potřebuju tu "tmavší" modrou...a myslím, že taky záleží na úpravě, fan bude zapojenej přes regulátor a LEDs budou pevně na 12V, takže uvidíme...ale teď je skore 90/10 pro CM :)
van Bellen
Začátečník
Začátečník

na tvojom mieste by som si dal v shope odskusat oba fany..CM som sice nevidel ale AC ma nadhernu modru.a o tichosti sa neoplati bavit,je to jasne.tebe ide asi viac o efekt a to nechcem hovorit ze CM je nejaka hlucna turbina...daj si odskusat a sam uvidis a rozhodnes sa..
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“