MSI GTX 970 4G BSOD a restart

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Fannyman
Nováček
Nováček

MSI GTX 970 4G BSOD a restart

Příspěvek od Fannyman »

Zdravím
Minulý týden jsem si zakoupil kartu MSI GTX 970 GAMING 4G, kterou jsem nainstaloval do svého pc. Bohužel od instalace grafické karty, se pc neustále restartuje. Při hraní pc her, které mají vyšší grafické nároky(Far cry 4, Far cry 3, Wolfenstein: The New Order např.) běží vše jak má. Problém nastane po vypnutí hry a přechodu karty do klidového režimu. Během minuty se vypne propojení monitoru a počítač se restartuje. Několikrát jsem zkoušel odinstalovat a nahrát nové ovladače...

BSOD hlásí:
Počítač byl restartován z procesu kontroly chyb. Kontrola chyb: 0x00000116 (0xfffffa800a7604e0, 0xfffff88004fa223c, 0xffffffffc000009a, 0x0000000000000004).

Bluescreenview hlásí problémy v:
dxgkrnl.sys
dxgmms1.sys
ntoskrnl.exe
nvlddmkm.sys

Ještě doplním, že ovladače předchozí grafické karty jsem kompletně odinstaloval.
Zdroj je dostačují, předchozí grafická karta měla větší odběr než tato. A vše šlo jak mělo
Základní deska: GIGABYTE GA-Z77-D3H - Intel Z77
Operační systém Windows 7 64 bit Ultimate
Zdroj:Seasonic S12II-620 620W

Nemáte někdo zkušenosti s tímto problémem? Pročítal jsem všemožná zahraniční fóra, kde měli podobné problémy. Ale většinou docházelo k restartům přímo při hraní... Někde jsem četl, že by mohlo jít o problém s ovladačem grafické karty pro Win 7 a MB??
Zkouším reinstal windows, tak uvidíme jestli to zabere....
Za případné rady budu vděčný.....
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: MSI GTX 970 4G BSOD a restart

Příspěvek od X-COM »

Vyměníš-li nějaký hardware a začnou-li se projevovat nové problémy, vyzkoušej počítač vrátit do původního stavu. Pokud v původním stavu vše funguje správně, je to jasně na reklamaci na nového kusu hardware.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“