Nejasná teplota procesoru

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
ToMiGenSK
Nováček
Nováček

Nejasná teplota procesoru

Příspěvek od ToMiGenSK »

Zdravím potreboval by som radu ohľadne teploty procesoru.

V biose ukazuje inú teplotu ako v programe Core Temp.V Core Temp je taktiež maximálna teplota nastavená na 52´C.Potreboval by som vedieť či sa dá ta maximálna teplota nejako nastaviť na vyšie hodnoty alebo pri AC unity mi ide procesor na 100% a pri prekročení teploty sa podtaktuje a hra mi nehorázne seká.Po prípade či mám kúpiť nový chladiť na procesor .Teraz používam boxový chladič.

Prikladám aj obrázky s komponentmi a aktuálnou situaciou.
Obrázky som nahral na uloz.to lebo táto stránka podporuje len obrázky 256kib velkosti ,nič by ste tam nevideli.

http://uloz.to/xx5KNXYX/obrazok1-png

http://uloz.to/xhX8anxF/obrazok2-png

Vopred Díky za odpovede.
Alesblaha
Začátečník
Začátečník

Re: Nejasná teplota procesoru

Příspěvek od Alesblaha »

Vřele doporučuji zbavit se box chladiče, zvlášť u procesoru AMD a koupit lepší CPU chladič s fanem, např. Gelid Tranquillo a nebo SilentiumPC Fera 2 HE1224 a nebo i dražší Scythe SCMG-4000 Mugen 4. Boxový chladič to nemůže uchladit, zvláště u CPU zn. AMD.

Navíc hra AC: Unity je poměrně hardwarově náročná, potřebuješ minimálně CPU: AMD FX-8350 @ 4.0 GHz nebo AMD Phenom II x4 940 @ 3.0 GHz. Nicméně máš takty slušné kolem 3,868 GHz, ale zaručeně to chce pořádný CPU chladič, tím bych začal. Jinak napiš i ostatní komponenty PC sestavy jako GPU, MB jsem našel v Control center.

Max. teplotu 52 stupňů Celsia jsem tam neviděl, vidím tam 55 stupňů Celsia a to bude aktuální teplota. Podíval bych se do Biosu, zda tam není uvedená max. teplota. Nicméně na měření teplot CPU využívám AIDA 64 Extreme nebo aspoň HWMonitor. 8-)

A ještě bych doplnil, že procesory AMD budou vždycky topit více, takže skvělý chladič CPU a řádný airflow ve skříni je nezbytný. :!:
    • PC: CASE: Bitfenix Nova černá s průhlednou bočnicí, CPU: Intel core I5-3350P (3,1 GHz, LGA 1155) Boost 3,3 GHz, CPU cooler: Collermaster, MB: Asus P8H67, DDR3; GPU: nV GTX 750 Ti 2GB GDDR5, PCI-e, ; RAM: 16GB RAM DDR3 1600Mhz, SSD: 120GB, HDD: WD 500 GB PSU: Evolveo 530W, OS: Windows 10 CZ 64-bit OEM

NTB: ASUS ROG Strix G (G531GT-AL080T) – 15.6" Full HD IPS 120Hz displej (1920×1080 bodů) | 6jádrový procesor Intel® Core™ i7–9750H (2.6 GHz, TB až 4.5 GHz) | 16 GB RAM DDR4 | grafika NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5 | disk 512 GB SSD | bez optické mechaniky | Wi-Fi ac | Bluetooth | 3× USB 3.0/1, 1× USB – type C | HDMI | reproduktory | RGB podsvícená klávesnice s AURA SYNC | operační systém Windows 10 Home
ToMiGenSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od ToMiGenSK »

Práve som objednal ten Gelid Tranquillo -je best cena/výkon. Príde v pondelok :)
Bude k tomu aj pasta GC-2 mám dať račej mx-2 ?

Grafiku mám http://www.alza.sk/gigabyte-r927xoc-2gd-d486284.htm

Bedňu mám http://www.alza.sk/eurocase-middletower ... 239836.htm

a dík za radu.
Alesblaha
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alesblaha »

Tak pasta by měla stačit ta dodávaná, ale tam, kde je potřeba lepší výkon, tak lze zvolit i kvalitnější pastu, takže klidně tu kvalitnější, u AMDčka se bude hodit, pokud chceš dosáhnout nižších teplot. 8-)

Grafika by měla být v pohodě, ikdyž AC: unity má v doporučených HW requirements grafiku s 3GB paměti, takež se jen zeptám na jaké grafické detaily hraješ a jaké máš cca min a max FPS? :)

Co se týče skříně, tak fajn, tři fany by měly stačit na slušnou airflow, pro tebe je ale důležitý hlavně i CPU chladič, který by měl radpidně srazit teploty CPU dolů, box chladič to většinou nestíhá a stačí trošku prachu v žebrech hliníkového chladiče a CPU fan zvyšuje otáčky a i tak má velký problém uchladit CPU, sám vím o co jde, také sjem to tak měl u předchozího PC.
    • PC: CASE: Bitfenix Nova černá s průhlednou bočnicí, CPU: Intel core I5-3350P (3,1 GHz, LGA 1155) Boost 3,3 GHz, CPU cooler: Collermaster, MB: Asus P8H67, DDR3; GPU: nV GTX 750 Ti 2GB GDDR5, PCI-e, ; RAM: 16GB RAM DDR3 1600Mhz, SSD: 120GB, HDD: WD 500 GB PSU: Evolveo 530W, OS: Windows 10 CZ 64-bit OEM

NTB: ASUS ROG Strix G (G531GT-AL080T) – 15.6" Full HD IPS 120Hz displej (1920×1080 bodů) | 6jádrový procesor Intel® Core™ i7–9750H (2.6 GHz, TB až 4.5 GHz) | 16 GB RAM DDR4 | grafika NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5 | disk 512 GB SSD | bez optické mechaniky | Wi-Fi ac | Bluetooth | 3× USB 3.0/1, 1× USB – type C | HDMI | reproduktory | RGB podsvícená klávesnice s AURA SYNC | operační systém Windows 10 Home
ToMiGenSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od ToMiGenSK »

A ešte jedna vec keď v tom Control center zmením cpu ratio tak my o 2 sekundy nato vypne aero a v hrách je black screen(napr.AC unity je čierna obrazovka a vidím len min.mapu a ukazovateľ HP)
Tak sa chcem opýtať či to nesúvisí stou teplotou alebo či to môže byť nastavením ?
Alesblaha
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alesblaha »

ToMiGenSK píše:A ešte jedna vec keď v tom Control center zmením cpu ratio tak my o 2 sekundy nato vypne aero a v hrách je black screen(napr.AC unity je čierna obrazovka a vidím len min.mapu a ukazovateľ HP)
Tak sa chcem opýtať či to nesúvisí stou teplotou alebo či to môže byť nastavením ?
Tak to už budeš mít příliš přetaktované a je to nestabilní, být tebou bych i sledoval teploty CPU. 8-)

ToMiGenSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od ToMiGenSK »

Ac unity mi ide okolo 30fps na stredné detaily v-synch off ,rozmazanie on, 1920x1080
je to hratelné až na tie dropy pri podtaktovaní CPU z dôvodu prehriatia...
ToMiGenSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od ToMiGenSK »

Ahoj ,chladič je nahodený.Je to super.Procesoru som zdvihol násobič na 19x a base clock som zdvihol na 225 MHz. Čiže procesor teraz ide na 4275MHz.Teploty sa držia okolo 41´C a pri 100% záťaži 51´C.
A zistil som prečo sa mi prehrieval pc .Na tej case od eurocase mi nahodili naopak zadný ventilátor. Čiže zo všetkých strán len tlačilo do pc vzduch a navyše mam ešte za pc radiátor tak si domyslite ako to vyzeralo.

AC unity mi ide okolo 38 Fps.

Ďakujem moc za radu.
Alesblaha
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alesblaha »

ToMiGenSK píše:Ahoj ,chladič je nahodený.Je to super.Procesoru som zdvihol násobič na 19x a base clock som zdvihol na 225 MHz. Čiže procesor teraz ide na 4275MHz.Teploty sa držia okolo 41´C a pri 100% záťaži 51´C.
A zistil som prečo sa mi prehrieval pc .Na tej case od eurocase mi nahodili naopak zadný ventilátor. Čiže zo všetkých strán len tlačilo do pc vzduch a navyše mam ešte za pc radiátor tak si domyslite ako to vyzeralo.

AC unity mi ide okolo 38 Fps.

Ďakujem moc za radu.
Zdravím, tak jsem rád, že jsi spokojen s chladičem CPU. 8-) A co se týče ventilátoru, tak to je jasné, uvnitř se ti to dusilo, nebyla tam airflow, ale stává se, halvně, že se na to přišlo. A když k tomu přidáme radiátor (topení) u PC, tak pak je to jasné. :-D Hlavně, že je už vše jak má být. :-)

Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“