27" 4K ASUS PB279

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

27" 4K ASUS PB279

Příspěvek od Stratos »

monitor doma
- prvni fotky (dalsi jeste udelam)
- porovnani s 32" 4K panelem od BenQ
http://stratos1.rajce.idnes.cz/27_4K_LCD_Asus_PB279

u obouch nastavej JAS na 55% + rezim sRBG
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 27" 4K ASUS PB279

Příspěvek od Stratos »

takze monitor trpi opravdu velkym GLOW efektem tj pokud mate na obrazovce cerne pozadi a divate se jenom trosku mimo idealni uhel, jde tato cerna dost do stribrno fialova je to velmi rusive.. 32" BENQ timto trpi take ale v mnohem mensi mire tot asi prvni negativni dojem z tohoto monitoru.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

takze panove uz na nem jedu 2 dny...

1) oci uz mam jak kralik..
2) Glow efekt je silenej tohle jsem jeste nevidel..
3) celkem matna obrazovka zde pochvala
4) odezva OK
5) barvy OK
6) pres display port se mi ale nejak divne zamknulo menu monitoru nemuzu menit jas/kontrast apod.. (pred HDMI to jde, jeste si s tim musim pohrat proc to dela)
7) Tlacitka na MENU sou nic moc, kdo tohle vymyslel byl s prominutim idiot..
8) celkovy zaver je ze na 4K je to proste silene male, ve Windows se s tim neda vice mene pracovat sedim od toho 40cm a stejne nic nevidim a furt ostrim jak magor oci uz to fakt nedavaj :)... Uplne se hrozim toho az se mi do ruky dostane nakej 24" 4K monitor to mi asi vybouchnou oci :)

tot prvni dohmy jeste me s nim cekaji tak 3-5 dni kazdodenního pouzivani tj neni to jenom o tom projet par testu zapsat do excelu ale ja ty monitory opravdu realne pouzivam jako by byly moje vlastni 6-8 hodin denne...

tot jenom narazka na tu pochvalu na ExtraHW kterou jsem nejak nepochopil...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

takze dalsi den u monitoru (dneska se mi teda stalo to ze po najeti PC kdyz uz mel monitor prebliknout na plochu zhashnul a ztratil signal) prepojeno do druheho DP na GPU projistotu a po restartu OK
- s tim 32" BENQ se mi to nestalo ani jednou tak uvidime..

Kazdopadne uz si zacinam nejak tak zvykat na to miniaturni DPI ale je to hroznej boj :)
Loki_cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Loki_cz »

Hmm tak nejak nevijm jake win. pouzivas ale pokud si dobre pamatuji tak maji veskrze vsechny moznost zapojit "mody" jde vsechny ikony popisky atd.. ze se zobrazuji zvetsene..
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ano to jsem zkousel ale bohuzel to funguje tak na 50% a je to pak jeste vice rusive protoze neco je zvetsene a neco ne.. (WIN 7)
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

no... akurat, ze Win 8.1 ma podporu 4K/8K a 250/500% DPI
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

Sice vlastnim Dell P2715Q, ale problemy 4K monitoru s windows 8.1 jsou porad stejne.

1)Pokud je nastaveno automaticke vypnuti monitoru pri necinnosti, tak se vsechny ikony na plose po kazdem vypnuti prerovnaji do leveho horniho rohu o rozmerech cca 800*600pixelu. Tento problem lze vyresit upravou registru, kde se upravi hodnota minimalniho rozliseni.

Po upgrade (cista instalece) na windows 10 problem zmizel.

2)Starsi programy, ktere nejsou prizpusobene vysokym rozlisenim maji male ikony, text menu nebo rozmazany text i ikony. To zalezi na nastaveni zvetseni textu a dalsich polozek ve windows.

3)Obcas se take stane, ze pri zmene rozliseni v nejake hre se zacnou na monitoru objevovat vodorovne pruhy jako kdyby dochazelo kruseni signalu.

4)Ani GTX980 nestaci na hrani her v 4K, je potreba minimalne 2x GTX970. Pripadne pouzit fullHD.

Na monitoru mam 3 vadne subpixely, kterych si nelze pri beznem pouzivani vubec vsimnout z duvodu vysokeho DPI. Pravdepodobne to neni problem vyreklamovat v ramci NBD zaruky.

Celkove jsem velmi spokojen, protoze za cenu monitoru 2560*1440 nabizi 4K neporovnatelne lepsi obraz.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja se ted u toho ASUS sektal s tim problemem ze kazdej druhej start pocitace proste nenabehne monitor a musim dat restart. Zvlastni je ze tento problem jsem na tom 32" 4K BenQ nemel ani jednou.. Bud je nakej problem v mnitoru nebo v DP kabelu protoze u BenQ jsem pouzival prilozeny kabel miniDP>DP a u ASUS pouzivam prilozeny kabel DP>DP

kazdopadne s tim ze 4K bude nejak tak koukatelne i na mensich uhloprickach pod 30" pocitam az na WIN 10.. u WIN 7 je proste u 100% velikosti mit monitor aspon 30-32" a vejs kde uz to prestava vadit... Obecne bych do 4K Monitoru pod 30" nesel
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

Tohle se mi stavalo pokud jsem nechal monitor ve stand by rezimu delsi dobu. Pak pomohlo az vypnuti a zapnuti napajeni monitoru. Pri odpojeni a pripojeni DP byl sice slyset zvuk z win(pripojeni zarizeni), ale obraz se neobjevil. Kdyz se vypne tlacitkem, tak funguje normalne.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

divne ze BENQ 32" 4K tohle nedelal :( tj pro me zatim ASUS tezky zklamani..
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Iiyama 2K 27" sa mi takto zasekavala v režime spánku ..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Stratos píše:divne ze BENQ 32" 4K tohle nedelal :( tj pro me zatim ASUS tezky zklamani..
A nebude problém v tom, že jsi mezitím změnil grafickou kartu?
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

GTX 980 a DP problém, to už je stará věc. Někomu pomohly ovladače 344.80. Raději jsem změnil DP na DVI, ale u 4k je to problém.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

PET5 píše:
Stratos píše:divne ze BENQ 32" 4K tohle nedelal :( tj pro me zatim ASUS tezky zklamani..
A nebude problém v tom, že jsi mezitím změnil grafickou kartu?
grafika je furt stejna..
Jinak pres DP jedu i na svym 30" 1600p DELL a zde taky zadnej problem.

Proste ze tri monitoru pres DP co posledni mesice provozuji blbne jenom ten ASUS.. u vsech pouzivam DP kabely co byly u monitoru (ASUS/BENQ) jenom u DELLU mam dokupovanej Bandrige (kterej mi blbne ve 4K asi to neni 1.2 verze, mam ho uz cca 5 let)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

takze dle user guide vyrobce by mel monitor umet ADOBE RBG rezim s vetsim rozsahem barevne skaly..

Pritom v menu monitoru je na vyber pouze sRBG mod..

celkem to nechapu protoze tim padem chybi volba si prepnout monitor do rezimu kdy by mohl zobrazovat vetsi rozsah barevne skaly hlavne do zelena..
Obrázek

jinak ve vetsine profilech je nesmyslne zamceny kontrast i podsvetleni proste je to zasedle.. coz jsem si overil v manualu ze to tak opravdu je ...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Recenze dopsana... AZ se objevi na webu hodim jsem odkaz.. Zitra mi dorazi 40" 4K Phillips tak me ceka dalsi perne testovani :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“