Před týdnem vyšla první z pěti epizod téhle indie adventury od Square Enix, která kombinuje prvky her od Telltale Games (The Walking Dead, The Wolf Among Us, Game of Thrones a další), Heavy Rain a cestování časem.
Jde opět o takový interaktivní film, ve kterém by opět údajně měly mít naše rozhodnutí dopad na celkový příběh... Jestli to tak bude, na to si budem muset počkat do konce hry.
♀ Hrajete za mladou slečnu, která se přistěhuje po nějakých 5 letech do svého rodného městečka za studiem na umělecké škole, kde zjistí, že ovládla schopnost vracet čas. Ve hře máte pak možnost veškeré své akce zvrátit tím, že převinete čas zpět. To znamená, že si například s někým pokecáte a máte pocit, že jste se mohli rozhodnout jinak a lépe. A tak tedy přetočíte čas zpět a díky nově nabytým znalostem odpovíte jinak a lépe.
Hra má takovou příjemnou teenage americkou atmosféru plnou indie folk hudby (samé akustické kytary), ale soundtrack je fakt super
Osobně mám z prvního dílu divné pocity. Těšil jsem se na tuhle hru docela hodně, ale zatím mě to moc (na rozdíl od her od Telltale) nepohltilo. Vracení času mi trochu připomíná cheatování, tak možná proto. S někým si pokecáš, vyzkoušíš (díky vracení času) všechny reakce na všechny odpovědi, a pak si jen vybereš, která ti přijde nejvhodnější. Pravdou ale je, že většinou správná odpověď ani neexistuje. Často je to buď a nebo. V prvním díle se hráč rozhoduje hlavně mezi sebou a někým jiným. To znamená například - vidím Security chlápka, který střeží kampus, jak buzeruje studentku. Když zakročím, nebude mě mít rád securiťák. Když nezakročím, nebude mě mít ráda studentka.
Cestování časem ale zbožňuju + mám rád interaktivní filmy, tak se hodně těším na další epizody
A co vy? Hrál to někdo?
Gameplay od PewDiePie - https://www.youtube.com/watch?v=phbn-NfCWxw