chtěl bych si do PC pořídit novou grafickou kartu. Hlavní adepti jsou GTX 970 a R9 290 (non X, protože X mi za tu vyšší cenu nepřijde o moc silnější). Uvažuju o MSI (Twin Frozr) verzích těchto karet. Nebráním se ani jiným kartám, pokud vám některé přijdou lepší.
PC mám - Intel i5 4590, GIGABYTE GA-B85M-D3H - Intel B85, RAM 8GB. Zdroj Seasonic S12II-520 520W, case Zalman Z1.
970 můžu mít za cca 10 000, R9 290 za cca 8 000.
Kterou bych měl vzít? Na obě se kydá tolik špíny, že se fakt nemůžu rozhodnout. Ani jedna asi není špatná. Ocením i nějaké osobní zkušenosti, proč byste právě vy vzali tu nebo tu kartu apod.
Zelený s červenýma na sebe hážou špínu kde to jen jde, takže diskuze o jednotlivých kartách už radši ani nečtu. Nemá to cenu.
Pro AMD hraje určitě super výkon za dobrou cenu. Širší sběrnice, skutečných 4GB paměti. Cena možná ještě klesne.
NVIDIA má zase lepší ovladače, shadowplay. Nežere tolik-netopí tolik. Ale zase je dražší, má podělanou paměť, při využití většiny paměti prý začíná blbnout a obraz ve hrách se seká, i když to podle FPS vypadá ok. I když někdo zas tvrdí, že to jádro, pokud člověk nedá dvě karty do SLI, paměť 4GB nikdy nevyužijě. Nebo alespoň ne na FULL HD rozlišení.
BTW - jiný než Full HD monitor nemám v plánu pořizovat a více karet už vůbec ne. Flame co se rozhořel kolem hraní ve 4K např. v diskuzi na czc, tomu se jen směju. Lidi by od karty za 10k snad čekali hraní na ULTRA nastavení ve 4 K
No jsem z toho prostě jelen!
AMD prý chystá novou řadu, ale ta může vyjít třeba až v červnu (ne-li dýl), takže čekání pro mě bohužel nepřipadá v úvahu.
Kartu bych chtěl mít alespoň pár let bez nutnosti další obměny. Eh, víc by mi asi stejně sestava neutáhla.
Současný hry bych rád hrál na ultra, časem aspoň na Medium/High
Díky za případné rady,
nas