Ztracejici se Wi-Fi pripojeni

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Razorjack
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Ztracejici se Wi-Fi pripojeni

Příspěvek od Razorjack »

Ahoj vsem. Mam ADSL od fy. WIA, doma rozvedenou pomoci Wi-Fi routeru Huawei HG-520i. Pokud jsem s pristrojem v mistnosti s routerem, je vse OK. Pokud se presunu jinam, pripojim se, PC/telefon ukazuje plnou silu signalu a najednou se odpoji. A po nejakem case zase pripoji, pripadne ho musim napojit rucne. Byt 55m2, predchozi router od UPC byl bez problemu. Poradite mi, kde je chyba? Mam zmenit nejake parametry routeru? Zkousel jsem jiny kanal a bez uspechu. Diky :-)
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Re: Ztracejici se Wi-Fi pripojeni

Příspěvek od Wiruz »

jestli mas plny signal, ale najednou se ti to odpoji, tak bych to nevidel jako problem slabeho signalu ale problem nekde s access pointem. Delaji to vsechny zarizeni pripojene na Wifi sit najedhou (treba notebook a telefon, oba ztrati konektivitu?). Jeslti ano, tak je problem s APckem a but se prehriva nebo ma jiny problem (klidne i FW / SW problem). Nastavenim to nejspise neovlivnis.

Jeslti v jine mistnosti, nez kde mas to dane AP, tak muze byt slaby signal a pak bych se podival do nastaveni, zda mas silu signalu na plno. Vetsinou se udava utlum v db. Tak nastav co nejmensi co to umozni. Pripadne vymenit antetu a antenu s vetsim ziskem (napr 2db za 5db, ci 3 db za 7db).
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Ztracejici se Wi-Fi pripojeni

Příspěvek od Butch »

Standardni funkce u tohoto modelu ze obcas zlobi wifi :-)
Jako router poslouzi, ale wifi ma celkem spatnou.
Taky jsem jej mel a wifi bylo peklo.
Nepomohlo ani zmenit sifrovani atd, ani novy firmware.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“