Problem - R9550 Seknutia v obraze(zasekavanie)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
ponkal
Nováček
Nováček

Problem - R9550 Seknutia v obraze(zasekavanie)

Příspěvek od ponkal »

Zdravim Vas,
pred nedavnom som si kupil novu grafiku Sapphire Radeon 9550 128bit, 128MB ... konecne mam nieco lepsie ako predtym TNT2...

No mam s nou mensie problemy a neviem ci je to kartou alebo nejakym nastavenim ovladacom a podobne. MOzno mal z vas niekto takuto skusenost a poradite mi, ja sa v tejto oblasti nevyznam.

Problem je tom,ze mi seka obraz pri hrach. Ale nie je to klasicke sekanie pri narocnych scenach, je to vlastne take "cuknutie" obrazu v pravidelnych intervaloch...
Obraz sa pohybuje uplne plynule a v takych priblizne 1-sekundovych intervaloch to tak slabo sekne a to sa stale opakuje...
Tak napr.vcera,pustil som 1.krat Half LIfe 2,a na zaciatku ako ten chlapik hovori....slo to pekne plynule no v pravidelnych intervaloch to s obrazom slabo cuklo(seklo), dokonca sa som pocul slabe prasknutie v reprakoch zakazdym.
Aj potom v pohybe v hre...obraz sa hybe uplne plynulo, no v pravidelnych intervaloch to tak s nim "cukne".
A nie je to len pri tejto hre, vsimol som si to pri vsetkych inych hrach, dokonca sa mi zdalo,ze to robi i pozerani TV na PC, ale pri rychlejsich scenach ....az na to slabe praskanie v reprakoch.
Nepomaha ani ked znizim detaily....no klasicke sekanie pri nevykonnej grafike to nie je,to spoznam.

Netusim kde by mohol byt problem ... skusal som uz trojo ovladacov (original catalysty 4.08(tie boli ku karte) a 4.11 - tie su tusim najnovsie) a este aj najnovsie DNA drivery.

Neviem ci to je v nejakej nekompatibilite HW, alebo mu vadi spusteny nejaky rezidentny program...antivir,FW....skusim ich este povypinat.., alebo neviem ci by mu mohli vadit nejake zle nadstavenia v BIOSE ci kde....

Este moja zostava + system:
MB ECS K7S5AL, 640MB RAM(512 DDRAM 400 MHZ + 128 DDRAM 266MHZ), 850MHz DURON,
WinXP + SP1, DirectX 9c

este nieco : grafiku som nepretaktovaval, ani som sa na nej nesnazil nic softwarovo zmenit...

Budem rad za akykolvek navrh kde by mohol byt problem....a ako ho vyriesit...

No vyzera to tak,ze asi to budem muset vymontovat a skusit u kamosa na PC,ci je to v grafike...
Predtym mi to na tej TNT2 32MB nic podobne nerobilo...
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

A co máš za HDD,jestli ti náhodou nestíhá číst,nebo není moc fragmentovaný tím to taky může být.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Zkus nové ovladače desky, zvukovky a prostě všeho co máš v kompu. Taky samozřejmě deaktivuje rezidentní programy, spusť diagnostiku DX (spustit - dxdiag), ověř si, jakou máš nastavenou obnovovací frekvenci v systému a při spuštěné hře
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
ponkal
Nováček
Nováček

Příspěvek od ponkal »

diky za rychle odpovede, no co som cital nejake starsie prispevky, napadlo ma ze by to mohlo byt i zdrojom, lebo povodnu zostavu som kupoval pred cca 3 rokmi(a pribudli tam CDRW/DVD combo,TV KARTA, a nova graficka karta R9550,+512RAM) , totiz zdroj tam mam 250 W....to asi nie je dost co myslite?
k tomu HDD, mam MAxtor 40GB,7200rpm, ale myslim,ze tym to nebude,sekanie hier,ked nestiha HDD poznam,mal som take problemy,ked som mal len 128MBRAM,vtedy swapoval jedna radost a sekala hra kvoli tomu.

No vsimol som si dalsieho ukazovatela: Teraz napr.som hral cca 30 min. NHL2004, a ku koncu sa to zasekavanie zvysovalo,cize sa opakovalo v pravidelnejsich intervalo. Ze by sa ta karta nejak prehrievala??? Ja neviem,v tomto som lama.Ak znizim detaily,moc to nepomaha,skoro vobec,dokonca som na tej povodnej TNT2 hraval NHL2004 sice s nizsimi detailami,no nic podobne som tam nevidel.

...idem pozriet na net nove ovladace od dosky atd....
aj mi niekto odporucal vytiahnut tu 128 RAMku,skusim aj to...

Este doplnim zostavu na komplet,lebo niektore komponenty som vynechal:
CDROM TEAC 40x, CDRW/DVD combo TOSHIBA(presne modely sa mi teraz nechce zistovat,preto ich nepisem), TV KARTA LifeView FLY TV prime 34FM,HDD Maxtor 40GB,7200rpm,FLOPPY,250 W zdroj.
to je vsetko,nic ine v tej zostave nemam,samozrejme este minitor atd.......:-)
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

ked ti to robi cim dalej tym castejsie tak najskor sa pekne pecie :?
Kimi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kimi »

Ahoj,

Mel sem hodne podobnej problem v narocnych 3D hrach (napr. oba NFS Underground).
Zjistil sem ze mi to dela spustenej SpeedFan (monitorovani teploty CPU,MB, Chipsetu a vseho moznyho,regulace otacek vetraku).
Nemas spustenej obdobnej monitorovaci soft ? (dodavaj se vetsinou i k deskam)
Motherboard Abit IS7-E2 čipset Intel865PE - CPU Intel Celeron D 2.4@3.6ghz 1.25V - FSB 800 - Asus Radeon 9550GE/TD 250/400@380/560 Zdroj Eurocase 350W ATX Supersilent PFC - 512MB RAM PC400 DDR CL3.0 - Case AT HighTower - 3dmark03 - 3527pts.
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

ponkal píše:diky za rychle odpovede, no co som cital nejake starsie prispevky, napadlo ma ze by to mohlo byt i zdrojom
zdrojom nie, pretoze ak by to nestihal, tak by ti jednoducho comp padol, skus defragmentovat disk
RACER
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RACER »

taky sem měl takový sekání v hrách ale formát to dokonale vyřešil :-)
Athlon X2 64 4000+/MSI K9N Platinum/2x512 DDR Kingmax 800Mhz dual/GIGABYTE NX6600 SILENT-PIPE/SB Audigy 2/ AOC 9K+/Case Chieftec DX-01SL-D-U/Logitech G5/Microsoft Natural Ergo KB 4000
ponkal
Nováček
Nováček

Příspěvek od ponkal »

pouzivam speedfan,ale nim to nie je, uz som ho skusal vypnut,nasiel som tu trosku podobny thread,kde pomohlo vypnutie motherboard monitoru.

Uz som skusil aj vytiahnut tych 128MB RAM, 266MHz,ale nepomohlo.
Vyskusal som aj obnovit nejake default nastavenia biosu,tiez nic.
Mal som aj chvilu otvorenu skrinu,skusal som ci sa "nepecie" no osahaval som pamate a zdali sa mi v pohode,ani neboli nejak teple...

Asi ozaj pristupim na format+reinstall winxp....len sa mi do toho nexce,zasa sa niekolko hodin babrat s instalovanim programov,ich nastavenia atd...no ale co mi ostava,tak to skusim...

No problem je,ze to nie je len pri hrach,aj pri pozerani napr. filmov pri trosku rychlejsich scenach to s nimi trosku trha...
ponkal
Nováček
Nováček

Příspěvek od ponkal »

No konecne dosiel na to, kde je pes zakopany...

Zistil som ze to robi KERIO
Konkretne Kerio Personal Firewall, momentalne mam verziu 4.1.2 (tusim najnovsia ak sa nemylim)
Myslel som ze to bude nejakym spustenym procesom,skusal som vypinat vsetko na pozadi,zastavit AMON a IMON v NOD32, polozka "Zakazat Firewall" v KERIOVI,no stale to trhalo s obrazom az som nakoniec skusal vypinat jednotlive sluzby.
No a ked som vypol KERIA ako service tak problem bol vyrieseny. No najviac ma na tom dorazilo to,ze nestacilo proste kliknut na tray ikonku KERIA na liste a vybrat moznost zakazat firewall,ten chuj bol stale pricinou problemov....bolo proste treba ho natvrdo stopnut ako SERVICE
No tak teraz si asi budem musiet urobit nejaky shortcut na odpojenie siete+vypnutie firewallu,ked si budem chciet nieco zahrat...lebo rucne sa k tomu vsetkemu preklikavat sa mi veru zakazdym nebude chciet.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“