Zdravim, mám tu tenhle starší ovšem dobře zachovalý notes, aby byl použitelnější pro kamarádku která jej odemě chce, rozhodl jsem se dát na něj w7, ovšem systém je neskutenčně pomalej, boot trva snad 2 minuty, je problém s instalací aplikací, dochází k freezům a youtube se seká jako na nějaké pentium 3...
Tak jsem zkusil ještě w8.1 a chová se to úplně stejně.
8.1 jsem instaloval rovnou na nový SSD ovšem boot trvá stejně tu minutu / dvě a příznaky jsou stejné jako u w7 na HDD...
Co jsem prošel google tak několik lidí řešilo ten samí problém, ovšem nenašel jsem žádný Solved vlákno.
Takže to zkusim tady, zajímá mě, jestli by někdo neměl nápad co s tím provést ?
Může to být tím, že už ovladače na tenhle model nejsou od Visty? Předpokládám že ne, ale třeba je tam něco, co to způsobuje a šlo by to vypnout, ovšem nenapadá mě co..
Jakákoliv činnost prakticky zatíží procesor na 100%, teploty jsou v pořádku, v HW na 99% problém nebude když jsem našel další uživatele.. Ještě to zkusím na vistách znovu, pokud se mě podaří najít nějaké CD...
C2D T9500 2,6Ghz
4GB DDR2 667
GT9500m
Asus V1S - problém s W7 a W8.1
Moderátor: Don
- PKBO
- Moderátor
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Asus V1S - problém s W7 a W8.1
Zkus jeste v BIOSu mrknout jak mas nastavene AHCI.
Asus Rog Strix G18
- PKBO
- Moderátor
Volba AHCI tam vůbec neni, je tam jen cosi jako Compatible mode (chapů jako IDE a normal) nicméně na "výkon" to nemá vliv.
Teď jsem tam dal zkušebně ty Visty na HDD, youtube tam jede docela ok když neberu FHD které ten notes stejně nemá. Zapíná se to docela pomalu i když určitě rychleji jak w8 na ssd... Ale co si pamatuju tak visty byli vždycky pomalé a proto jsem je nikde nikdy neměl.
Teď jsem tam dal zkušebně ty Visty na HDD, youtube tam jede docela ok když neberu FHD které ten notes stejně nemá. Zapíná se to docela pomalu i když určitě rychleji jak w8 na ssd... Ale co si pamatuju tak visty byli vždycky pomalé a proto jsem je nikde nikdy neměl.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Vista pokud maj SP2 tak jsou defakto stejné jak win7, já bych je tam klidně nechal pokud fungujou lépe. I když, nikdy jsem se s podobnym problémem nesetkal, protože maj právě skoro stejné NT6 jádro tzn kde jede Vista měly by i win7. Dále doufam že tam necpeš 64-bit verzi, tam je větší šance na problém pokud tam budeš rvát ovladače ze staršího OS, u 32-bit to mnohem častěji projde bez problémů. Sám takhle používám IBM T60P s win7 32 a driverama z visty 32 a no problem.
Jinak bacha taky na jednu věc, web se za těch 8 let co je tenhle stroj starej stal mnohem náročnějšim, flash je méně optimalizovanej, nové HTMLK ještě horší. Tzn to co dříve šlo plynule již teď nemusí. Core2 duo na tmohle taktu ve své době 1080p na webu dávalo ,dnes jsi rád za 720p a to máš ještě štěstí že ta GF9500M to s dostatečně akutálnim driverem docela akceleruje.
Udělej výkonnostní testy, jestli budou sedět tak je to jak to má bejt. Dále co se driverů týče neinstaluj co nemusíš, tzn lepší je třeba nepoužít drivery intelu na diskovej řadič ale nechat raději standard MSAHCI, a pod.
Jinak pokud tam neni SSD, ale je tam dobovej HDD (jakejkoliv) tak nepočítej s tim že to bude startovat svižně... ever.
Jinak bacha taky na jednu věc, web se za těch 8 let co je tenhle stroj starej stal mnohem náročnějšim, flash je méně optimalizovanej, nové HTMLK ještě horší. Tzn to co dříve šlo plynule již teď nemusí. Core2 duo na tmohle taktu ve své době 1080p na webu dávalo ,dnes jsi rád za 720p a to máš ještě štěstí že ta GF9500M to s dostatečně akutálnim driverem docela akceleruje.
Udělej výkonnostní testy, jestli budou sedět tak je to jak to má bejt. Dále co se driverů týče neinstaluj co nemusíš, tzn lepší je třeba nepoužít drivery intelu na diskovej řadič ale nechat raději standard MSAHCI, a pod.
Jinak pokud tam neni SSD, ale je tam dobovej HDD (jakejkoliv) tak nepočítej s tim že to bude startovat svižně... ever.
- PKBO
- Moderátor
S 32bit systémem jsem to nezkoušel, možná že tam bude zakopanej pes.
Jelikož to spěchalo, tak jsem tam nakonec dal 32 bit Vistu, boot je tak na minutu a půl, ale pak už se to tváří relativně použitelně i po 113 aktualizacích, takže tím to pro mě nejspíš skončilo, čekat celou noc na aktualizace při zkušební instalaci na SSD se mě zrovna nechce - stačilo včera, možná zkusím provést ještě migraci, když bude večír čas, ale zítra to musí být hotové.
Jelikož to spěchalo, tak jsem tam nakonec dal 32 bit Vistu, boot je tak na minutu a půl, ale pak už se to tváří relativně použitelně i po 113 aktualizacích, takže tím to pro mě nejspíš skončilo, čekat celou noc na aktualizace při zkušební instalaci na SSD se mě zrovna nechce - stačilo včera, možná zkusím provést ještě migraci, když bude večír čas, ale zítra to musí být hotové.